Görüş Bildir
Haberler
Yanlış Telaffuz Edilen 7 Popüler Marka

Yanlış Telaffuz Edilen 7 Popüler Marka

muhammet mırık
19.04.2014 - 21:02 Son Güncelleme: 28.04.2022 - 10:47

Yanlış Telaffuz Edilen 7 Popüler Marka

Çok bildiğimiz, her gün kullandığımız veya tercih ettiğimiz popüler markaları bazen yanlış telaffuz ettiğimiz doğru. Bu haberimizde de en çok yanlış telaffuz edilen markaları sizin için topladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mango

1. Mango

Özellikle bayanların tercih ettiği markaların başında gelen 'Mango' yazıldığı gibi değil 'Mengo' şeklinde telaffuz edilmektedir.

2. Microsoft

2. Microsoft

Yazılım devi 'Microsoft' da yanlış telaffuz edilen markaların başında yer alıyor. Genellikle 'Mikrosoft' şeklinde telaffuz edilen markanın doğrusu 'Maykrosoft' olmalıdır.

3. Philips

3. Philips

Halk arasında çoğunlukla 'Pilips' şeklinde telaffuz edilen markanın doğru telaffuzu ise 'Filips' şeklindedir.

4. Chanel

4. Chanel

Parfüm, saat, kozmetik ve daha birçok ürünün üreticisi olan ünlü moda devi markası 'Chanel' bazılarımız tarafından 'Çenıl' olarak telaffuz edilirken doğrusu 'Şanel' olmalıdır.

5. McDonald's

5. McDonald's

Hızlı tüketim markalarının başını çeken 'Mc Donald's' birçok kimse tarafından 'Mak Donalds' olarak telaffuz ediliyor. Doğrusu birçoğumuzun bildiği üzere 'Mek Donalds'.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Heineken

6. Heineken

Dünyaca ünlü bira markasını 'Heineken' hepimiz tarafından bilinse de markanın ismi değişik şekillerde telaffuz edilebilmekte. Markanın doğru telaffuzu ise 'Haynıkın' şeklinde.

7. Yahoo

7. Yahoo

Arama motoru 'Yahoo' da yanlış telaffuz edilenler arasında. Genellikle 'Yaho' şeklinde telaffuz edilse de doğrusu işin içerisine biraz aksağan katarak 'Yahuu' şeklindedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
8
7
7
6
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?