Görüş Bildir
Haberler
Yamyam Çekirge ABD'yi İstilaya Hazırlanıyor

Yamyam Çekirge ABD'yi İstilaya Hazırlanıyor

Batuhan
03.09.2014 - 16:23

Yamyam Çekirge ABD'yi İstilaya Hazırlanıyor

ABD'li araştırmacılar, Asya'ya özgü olan ve kendi türü dahil karşısına çıkan her şeyi yiyen çekirge türünün, doğu eyaletlerinde yayıldığını belirtti. Bazı uzmanlar, çekirgenin topluma faydalı olabileceğini belirtti.

ABD'li araştırmacılar, insan eti dışında neredeyse her şeyi yediği bilinen Diestrammena asynamora çekirgesinin doğu eyaletlerinde yayılmaya başladığını belirtti.

Peer J dergisinde yayınlanan araştırmayı yöneten North Carolina State Üniversitesi'nden Mary Jane Epps, 'İyi olan tek haber, çekirgenin insanlar için bir tehdit içermemesi' dedi.

Asya'ya özgü olduğu bilinen ve genelde seralarda yaşadığına inanılan Diestrammena asynamora'nın ne zaman ABD'ye ulaştığı kesin değil. Epps, 'sera deve çekirgesi' olarak da adlandırılan türün ekosisteme nasıl bir etkide bulunacağını henüz bilmediklerini, ancak yerel çekirge türlerinin tehlike altında olduğunu söyledi.

Faydalı da olabilir

Raleigh kentinde yerleşim bölgesinde araştırma yapan Epps ve meslektaşları, evlere yakın bölgede yamyam çekirgeden çok sayıda tespit etti. Gözlemlerde ayrıca Asya'ya özgü bir diğer çekirge türü olan Diestrammena japanica izine rastlandı. Epps, ikinci türün ABD'deki varlığının kesinleşmesi için laboratuvar testi yapılması gerektiğini ifade etti.

Discovery News'e konuşan vahşi doğa uzmanı Holly Menninger, istilacı çekirgelerin topluma yararlı olabileceklerini söyledi. Menninger, 'temizleyici' olan çekirgelerin bodrum katları ve garajlardaki ölü böcek ve kirliliği yiyerek hijyen sağlayabileceğini belirtti.

Menninger, biyolojik yapıları ve diğer türlerle nasıl ilişkiye girdikleri hakkında çok az bilgileri bulunan çekirgeleri incelemeleri gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/yamyam-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ilgincbirbilgi.com

Enteresanmış. Teşekkürler.

Semih Bora Saraç

Bizim için bit tehlikesi yoksa diğer tüm zararlı şeyleri afiyetle yiyebilir