Görüş Bildir
Haberler
Yalnızca Tek Bir Mekanda Geçen ve Kurgusuyla Seyirciye Soluksuz Bir Seyir Keyfi Sunan Filmler

Yalnızca Tek Bir Mekanda Geçen ve Kurgusuyla Seyirciye Soluksuz Bir Seyir Keyfi Sunan Filmler

R.G.
15.12.2020 - 16:27

Teknolojinin gelişmesiyle beraber farklı şehirlerde, ülkelerde veya hiç var olmayan hayali mekanlarda geçen filmler hepimize adeta görsel bir şölen sunuyor. Ancak sinema tarihinde, bu renkli dünyanın tabularını yıkarak tek bir mekanda geçen etkileyici ve kült filmler bulmak da mümkün. İşte tek bir mekanda geçmesine rağmen efsane olmayı başarmış filmler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Perfetti Sconosciuti (2016) - IMDb:7,8

Perfetti Sconosciuti (2016) - IMDb:7,8

Türk uyarlaması da bulunan bu film, yedi adet arkadaşın bir akşam yemeği için bir araya gelmesini anlatıyor. Çeşit çeşit yemeklerle donatılmış bir sofraya oturan dostlar farklı bir oyun oynamak ister. Herkes telefonunu masanın ortasına bırakır ve gelen tüm mesaj ve aramalar herkesle açıkça paylaşılır. Birbirlerinden bir şey saklamadıklarını sanan dostların sırlarının tek tek ortaya çıkmaya başlaması, heyecan ve gerilimin dozunu artırır.

Carnage (2011) - IMDb:7,2

Carnage (2011) - IMDb:7,2

Tony ödüllü bir tiyatro oyunundan uyarlanan film, iki çocuğun kavga etmesiyle beraber ailelerin tartışmaya başlamasını anlatıyor. Kara komedi olarak nitelendirebileceğimiz Carnage filminin başrollerinde Christoph Waltz, Kate Winslet, Jodie Foster gibi dev isimler yer alıyor. Alışıldık senaryolardan sıkıldıysanız bu filmi mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

8 Femmes (2002) - IMDb:7,1

8 Femmes (2002) - IMDb:7,1

Marcel'in hayatındaki tüm kadınlar Noel için bir aradadır. Marcel, odasında bıçaklanmış bir şekilde bulunur. Peki Marcel'in katili kim? Evin hanımı Gaby mi, annesi Mamy veya kız kardeşi Augustine mi, kızları Suzon veya Catherine mi, yoksa hizmetçileri Chanel ve Louise mi? 8 kadın izole edilmiş evde katili bulmaya çalışır.

Locke (2013) - IMDb:7,1

Locke (2013) - IMDb:7,1

Bir şirkette yönetici olan Ivan Locke, ailesi ile birlikte mutlu bir hayat sürmektedir. Ancak aldığı bir haberle tüm dünyası başına yıkılır. Arabasıyla yoldayken bir yandan kötü haberi sindirmeye çalışırken bir yandan da işiyle ilgili bir krizi çözmeye çalışır. Steven Knight tarafından yazılıp yönetilen Locke filmi psikolojik dram sevenler için izlenilecek filmler listesinin başında olmalı.

The Platform (2019) - IMDb:7

The Platform (2019) - IMDb:7

The Platform son dönemin en ses getiren filmlerinden biri. Her katında iki kişinin olduğu çok katlı bir hapishanede geçen film, hapishanede yaşanılan sınıf ayrımını ve haksızlığı anlatıyor. Kapitalist sistemin acımasızlığıyla ilgili birçok sosyal mesaj içeren bu film, sıra dışı konusu ve özgün kurgusuyla izlenmesi gereken yapımların başında geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Panic Room (2002) - IMDb:6,8

Panic Room (2002) - IMDb:6,8

Kocasından yeni ayrılan Meg, oldukça eski bir ev satın alır. Eve yerleşirken özel ve gizli bir oda keşfeder. Bu odada evin her köşesini izleyebilmeyi sağlayan monitörler bulunur. Meg ve kızı acil bir durumda bu odaya gizlenebilmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
15
4
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hilal Bal

Panic Room iyidi

Tolga Cura

Collin Farrel'ın oynadığı Telefon Klubesi filmi de iyidir; tavsiye ederim.

Pasif Kullanıcı

Sadece 6 film ne aq hepsi de bilindik filmler 😒 bize adı pek duyulmamış filmlerle gel