Görüş Bildir
Haberler
Yalnızca Bir Defa Görerek Kabuslarınıza Musallat Edebileceğiniz Birbirinden Ürkütücü 25 Kadim Yaratık

Yalnızca Bir Defa Görerek Kabuslarınıza Musallat Edebileceğiniz Birbirinden Ürkütücü 25 Kadim Yaratık

Simay
28.07.2018 - 09:45

Antik çağlardan beri, dünyanın dört bir yanındaki farklı kültürlerin karanlık güçlerle ilgili hikayeleri dilden dile aktarılmıştır. Bu karanlık hikayelerin ana karakterlerinden olan iblisler, insanlara bela olan ya da onları ayartıp korkunç şeyler yaptıran güçler olarak kabul edilmiştir. Biz de sizler için, çeşitli kültürlerde ve inanışlarda bahsedilen iblisleri derledik.

Kaynak: https://list25.com/25-most-terrifying...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yuki-onna

1. Yuki-onna
list25.com

Yuki-onna, Japonya'da “yokai” olarak bilinen bir tür ruhtur. Bu ruh, Japon kültüründe şeytanlara en yakın şey olarak kabul edilir. Ayrıca buz gibi soluk bir görünüme sahip olduğu için “Kar Kadını” olarak da anılır. İnsanların ruhlarıyla beslenir ve insanlar buz gibi sert bir hale gelene kadar ruhlarını emer.

2. Asag

2. Asag
list25.com

Asag, Sümer efsanesinden gelen bir iblistir. İnsanları ateşli hastalıklarla öldürür. Balıkları yüzdükleri sularda canlı olarak kaynatabilecek bir güce sahip olan Asag, ölümlü kadınlardan olan taştan çocuklarını yoldaşları olarak kabul eder.

3. Flauros

3. Flauros
list25.com

Flauros; geçmişi, bugünü ve geleceği bilme kabiliyetine sahip olan ve kurbanlarını canlı canlı yakan bir kadın iblistir. Düşmanlarını görünce, kanatsız bir şekilde havada süzülür ve sarı saçları kan kırmızısına dönüşür.

4. Furfur

4. Furfur
list25.com

Latince'de 'Alçak' anlamına gelen Furcifer olarak da adlandırılan bu iblis, 26 Lejyon'un Lideri ve Cehennem Kontu olarak bilinir. Boğuk bir sesle konuşur, ateşten bir kuyruğu vardır ve genellikle bir erkek geyik formunda görünür. Kadınlar ve erkeklerin birbirlerine aşık olmasını sağlarken, büyük fırtınaları komuta edebilir.

5. Dullahan

5. Dullahan
list25.com

Dullahan, belirli festivaller sırasında gün batımından sonra at üstünde gezinen İrlanda kültüründeki sert ve korkutucu bir iblis. Başsız bir süvari olan Dullahan, uzak mesafeleri görmek için başını elinin üstünde tutar. Eğer onu görme talihsizliğini yaşıyorsanız kesinlikle ona bakmamanız gerektiği söylenir, yoksa üzerinize ansızın bir kova dolusu kan sıçratacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Asmodeus

6. Asmodeus
list25.com

Pers kültüründe “Gazap İblisi” olarak kabul edilen bu iblisten, İncil'in doğruluğundan şüpheli bir versiyonu olan 'Book of Tobit'te bahsedilmişti. Hatta Asmodeus'un Sarah'a (Hz. İbrahim'in eşi Sare'ye) her evlenmeye çalıştığında eşlerini cinsel ilişkiye girmeden önce öldürerek eziyet ettiği söylenmekte.

7. Leyak

7. Leyak
list25.com

Bu korkunç şeytan, bir Bali mitinden gelmekte. Gündüz normal bir insan gibi görünürken, geceleri tehditkar dişlere ve gözlere sahip korkunç yüzlü bir yaratığa dönüşmektedir. Genellikle mezarlıklardaki cesetlerle ve zaman zaman da hamile kadınların ve çocukların kanlarıyla beslenir.

8. Abaddon / Apollyon

8. Abaddon / Apollyon
list25.com

'Abaddon' terimi genellikle bir yeri tanımlarken, bu isim bu iblise layık görülmüş. O sıradan bir iblis değil, insanlara işkence etmek için kullandığı bir çekirge ordusunun komutanı ve Dipsiz Çukur'un Hakimi.

9. Mephistopheles

9. Mephistopheles
list25.com

Alman kültürünün iddialı iblislerinden Mephistopheles, Lucifer’in sağ koluydu ve ruhunu sonsuz bilgi ve sihir için satmıştı. Sonrasında ise şeytanın birinci adamı olarak, lanetlenmiş ruhları toplamaya ve ruhlarını satmak isteyenlerle pazarlık yapmaya başlamıştı.

10. Nian

10. Nian
list25.com

Nian, Çin kültüründe Yeni Yıl'ın başlangıcında ortaya çıkan boğa gövdeli ve aslan başlı canavar olarak bilinir. İnsan köylerine gider ve orada yaşayan insanları ve çiftlik hayvanlarını yerdi, ta ki Taoist bir keşiş onu mağlup edene kadar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Lilith

11. Lilith
list25.com

Eski Sümerlerden Lilith, bilinen en eski iblislerden biri. Binlerce cin çocuğu olan tehlikeli bir karanlık ruh olduğu söylenir. Haham efsanelerine göre, Lilith Adem'in ilk karısıydı. Fakat o, Adem ile aynı zamanda ve aynı anda yaratıldığından eşit oldukları görüşündeydi ve Adem'le birlikte olmayı şiddetle reddetmişti. Aynı zamanda Türk mitolojisinde, lohusadaki çocukları boğarak öldüren Albız iblisi ile aynı kişidir.

12. Krampus

12. Krampus
list25.com

Germen kültüründe popüler olan bu iblisi aslında Santa Klaus'un (Noel Baba'nın) zıttıdır. Uzun boynuzları, keskin dişleri ve uzun bir dili olan Krampus, bütün kötü çocuklar için 5 Aralık'ta ortaya çıkmakta. Çanlar ve zincirler giyerek, çocukları yakalar ve onları sonsuza dek ebeveynlerinden uzaklaştırır.

13. Kelpie

13. Kelpie
list25.com

İskoç efsanesinden gelen Kelpie, insan olarak görünen ama aynı zamanda bir at şekline bürünebilen bir iblis. İskoçya'da Loch New dahil olmak üzere her gölün bir Kelpie Ruhu vardır. Bazı Kelpie'ler güzel ve görkemli yaratıklar olsalar da, bazıları insanları avlarlar.

14. Ronwe

14. Ronwe
list25.com

Ronwe, 20 Lejyon'un Lideri ve Cehennemin Büyük Kontu olarak bilinir. Yaşlı insanların, yaşlı hayvanların ve ölüme yakın insanların canlarını alır.

15. Buer

15. Buer
list25.com

Aslanın başı olan ve beş keçi bacağı ile etrafında bir tekerlek gibi dönerek ilerleyen Buer, Cehennemin Büyük Başkanı ve 50 Lejyon'un Lideri olarak bilinir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kiyohime

16. Kiyohime
list25.com

Japon kültüründe bu iblis, Honnari Hannya'nin (yüksek bir güç seviyesine ulaşan şeytan kadın) en ünlü örneklerinden biri. Hakkındaki efsanelere göre Kiyohime, ateş püskürten dev bir yılana dönüşebiliyor.

17. Cerberus

17. Cerberus
list25.com

Yunan mitolojisinden gelen Cerberus, açgözlü insanların ruhlarına işkence yapan bir iblis olarak bilinir. Üç başlı büyük bir köpek olmasının yanı sıra, kurbanlarını parçalara ayırabilecek kadar büyük ve güçlü pençelere sahiptir.

18. Belphegor

18. Belphegor
list25.com

Belphegor, Şeytan tarafından insanlığı aldatmak ve baştan çıkarmak için gönderilmiş bir iblis. Kurbanlarını cezbetmek için güzel bir kadın formuna dönüşebilir ama aslında büyük ve keskin dişleri, uzun boynuzları ve kayış gibi derisi olan çirkin bir canavar olarak görünür.

19. Euronymus

19. Euronymus
list25.com

Yunan mitolojisinde bahsi geçen Euronymus, Hıristiyanlık dini altında şeytanlaştırıldı. Mavi-siyah tenli cesetlerini yediği söylenmişti, bu nedenle Yamyamlık İblisi ve Ölüm Prensi adını aldı.

20. Malphas

20. Malphas
list25.com

Cehennemin Büyük Başkanı ve 40 Lejyon'un Lideri olarak bilinen Malphas, bir kuzgun ya da bir insan gibi görünebilir. Evler, yüksek kuleler ve kaleler inşa ederken, düşmanların inşa ettiği her şeyi imha eder. Hatta düşmanların arzularını ya da düşüncelerini de yok edebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Behemoth

21. Behemoth
list25.com

Mısır kültüründen geldiği düşünülen bu iblis, çölün ruhudur ve genellikle şişman bir fil veya balina olarak görünür. Oburluğun hakimi olarak kabul edilen Behemoth, aynı zamanda Cehennemin Kâhyasıdır.

22. Adramelech

22. Adramelech
list25.com

İbrani ve Babil metinlerinde yer alan Adramelech, adının kelime anlamı “Ateş Kralı” olmasına rağmen, o Güneş'in tapılası tanrısıdır. Bir katır başı, insan vücudu ve büyük tavus kuşu tüylerine sahipti. Adramelech'e tapanlar, genellikle onun için çocuklarını kurban ederlerdi.

23. Beelzebub

23. Beelzebub
list25.com

Beelzebub için İncil'de İblislerin Prensi denilmekte. Ayrıca, Sineklerin Efendisi olarak da kabul edilir çünkü genellikle bir sinek gibi görünür. Aynı zamanda Cehennemin Yüce Şefi olarak da bilinir ve güç ile suç kavramlarının arkasındaki şeytan olarak kabul edilir.

24. Leonard

24. Leonard
list25.com

Üç boynuzlu, keçi yüzlü ve kanatları ile bu iblis Kara Adam olarak adlandırılır. Aynı zamanda İblislerin Gece Kurbanlarının Büyük Ustası olarak da bilinir ve pek çok surete bürünebilir.

25. Lucifer

25. Lucifer
list25.com

İsminin anlamı “Işık getiren” olan Lucifer, en iyi bilinen ve en korkutucu iblistir. İncil'de Lucifer, Tanrı'ya karşı isyan eden ve cennetten kovulmuş olan en yüce meleklerden biriydi.  Bazı kültürlerde, Lucifer ile şeytan ile aynı değildir. Tam aksine Lucifer, şeytanı yönetir. Eski Mısır ve Babil'de de, kovulduktana sonra Dünya'ya düşmüş olan Sata ve Zu adında benzer şeytanlardan söz edilmekte.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
140
46
41
22
19
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Farkında mısınız? Bu yaratıkların birçoğu günümüzdeki dinlerin temellerini oluşturmuş. Sümer ve Babil mitolojilerinden çıkma cin kavramı ne tesadüf ki yine A... Devamını Gör

Melike Germanotta

lilithe yaratık diyecek kadar ne yaşadınız

Tolga Cura

Lilith Supernatural'da baya sevimliydi.