Görüş Bildir
Haberler
Yalnızca 30 Günde Yazı Daha İnce Bir Belle Karşılayabilmek İçin Uygulayabileceğiniz 16 Öneri

Yalnızca 30 Günde Yazı Daha İnce Bir Belle Karşılayabilmek İçin Uygulayabileceğiniz 16 Öneri

Yaza çok az kaldı ve eğer fazla kilolarınızdan nasıl hızlıca kurtulabileceğinizi düşünüyorsanız bir an önce harekete geçin ve önerileri bir uzman kontrolünde uygulamaya başlayın. 30 gün boyunca uygulayacağınız birkaç değişiklikle yaza çok daha fit ve ince bir belle giriş yapabilirsiniz.

1. Basit planklar yapın

Plank hareketi vücudunuzdaki her kasın çalıştığı en kolay hareketlerden biri diyebiliriz. Gün içinde ya da akşam eve geldiğinizde televizyon izlerken ufak sürede planklar vücudunuzu yaza hazırlamanın küçük bir adımı olabilir.  İlk gün 30 saniye ile denemeye başlayın ve eğer yapabiliyorsanız her seferinde 10 saniye daha ekleyin. Bu egzersizi her gün üç kez yapmaya çalışın.

2. 7 ile 8 saat arası uyuyun.

Egzersize ek olarak, hızla form almak bazı alışkanlık değişikliklerini gerektirir. Başlangıç olarak her gün yeterince uyuduğunuzdan emin olun. Çok az uyku, iştahınızı doyurmaya yardımcı bir hormon olan leptin seviyelerini azaltır. Wake Forest araştırmacılarına göre, beş saat ya da daha az uyuyan kişiler iki buçuk kat daha fazla göbek yağına sahip olurken, sekiz saatten fazla uyuyanlar bundan biraz daha azına sahip oluyorlar. Bu süre sizin için çok fazla geldiyse uyku düzeninizi kurmanız da işe yarayabilir.

3. Atıştırmalıklarınızı patlamış mısırla değiştirin.

Daha ince bir bele sahip olmak için ağır ve yağlı abur cuburlarınızdan vazgeçmeniz gerekiyor. Fakat bir şeyler atıştırmadan duramayan biriyseniz bunlar yerine patlamış mısır tüketmeye başlayın. Çok az yağda ve çok az tuzla pişirilen patlamış mısır hem lif kaynağıdır hem de size diğer abur cuburlardan daha az kalori sağlar. Mısırınızı tatlandırmak için ona tarçın veya pul biber gibi yağ yakıcı baharatlar ekleyebilirsiniz.

4. Bacaklarınızda ve karnınızda yanmalara hazır olun!

Günler içinde düz bir karna sahip olmak istiyorsanız, bunun için çalışmaya ve yanmayı hissetmeye hazır olsanız iyi olur. Uzmana danışarak yapabileceğiniz yakıcı hareketler vücut hatlarınızı çok daha düzgün hale getirecektir. Bu yaz kısa şort ve mayo giymek istiyorsanız, bu rutin tam size göre!

5. Her yemekten önce bir bardak su için.

5. Her yemekten önce bir bardak su için.

Yükselen hava sıcaklıkları göz önüne alındığında, önümüzdeki aylarda normalden daha fazla su içmeniz beklenir. Bu aylarda dikkat etmeniz gereken en önemli şey her yemekten önce su içmiş olmanız.

6. Yulafınıza meyve ekleyin.

6. Yulafınıza meyve ekleyin.

Çalışmalar, kahvaltıda yulaf tüketen insanların daha uzun süre yaşadığını ve bu kişilerin genellikle yulafı daha da besleyici hale getirmek için zaten proteinle paketlenmiş bir yemeğe biraz çilek ve fındık atmayı denediğini göstermiştir. Ek bir destek için üstüne biraz tarçın serpebilirsiniz. Yeni araştırmalar, bu rahatlatıcı baharatın, yağ hücrelerine doğrudan etki ederek metabolik sağlığı geliştirdiğini ve termojenez yoluyla yanma enerjisini ateşlemeye başladığını ileri sürmektedir.

7. Şeker alımını kesin ve yediğiniz lif miktarını artırın.

Yediğiniz şekerin miktarını azaltmak, özellikle de sağlıksız olarak eklenen bu şekeri daha fazla lifle değiştirmek ince bir bele sahip olmanın en hızlı ve kolay yollarından biridir. Liften bahsetmek gerekirse, sebze tüketimi bu süreçte önerilebilir. Havuç, biber ve brokoli gibi sindirilebilir sebzeler, lif ve diğer bir dizi vitaminle doludur ve bunları püre haline getirirseniz sizin için mükemmel bir besin kaynağı haline gelir.

8. Yürüyüşe başlayın.

Havanın ısınmasıyla birlikte, bir yürüyüşe ya da koşuya çıkmak çok daha olası ve zevkli olabilir. Ama yürüyüş veya koşu sırasında hızınızı değiştirmeyi unutmayın. Yapılan bir araştırmada yürüyüş sırasında hızlarını değiştiren kişiler, stabil hızda hareket edenlere göre daha fazla göbek yağı kaybettiler.

9. Stresten uzak durun.

9. Stresten uzak durun.

Biliyoruz çok zor ama sürekli stres vücudunuz ve hatta ince beliniz için pek de iyi değil. Stres, kortizol denen bir hormonun salınımını tetikler ve düşük kan-glikoz seviyeleri, vücudunuzu yağ depolamaya zorlar bu da aç hissetmenize neden olur. Odaklanamamak ve düşünce karışıklıkları da göbeğinizin varlığına büyük bir sebep oluşturabilir.

10. Mısır gevreği yerine yumurta tüketin.

10. Mısır gevreği yerine yumurta tüketin.

Güne mısır gevreği yiyerek başlamak kadar kolay bir şey yoktur. Zaman kaybınız olmaz ve hızla yiyip evden çıkabilirsiniz. Fakat mısır gevrekleri genellikle şeker içerir ve normalde almanız gerekenden daha fazla kalorili olabilir. Bunun yerine haşlanmış yumurta tercih edebilirsiniz. Mükemmel bir protein kaynağı oldukları için yumurtalar sizi daha uzun süre tok tutacak güce sahiptir.

11. Düzenli olarak yoğurt tüketin.

11. Düzenli olarak yoğurt tüketin.

Evde mayalanmış doğal yoğurt gibisi var mı? Ara öğün olarak ya da çok fazla acıktığınızda tarçınlı, pul biberli ya da meyveli yoğurt yemeyi deneyin. Yoğurttaki protein miktarı size kilo vermede yardımcı olacaktır.

12. Ne yediğinizi ve yiyeceğinizi not alın.

12. Ne yediğinizi ve yiyeceğinizi not alın.

Not almak ne kadar kalori aldığınızın da farkında olmanızı böylece yediklerinizde daha dikkatli olmanızı sağlar. Bir ay boyunca yediklerinizi not almanız size bu süreçte hedefinize ulaşmada destek verebilir. Ayrıca neyi ne kadar yemeniz gerektiğini de unutturmaz.

13. Salata soslarınıza elma sirkesi ekleyin.

13. Salata soslarınıza elma sirkesi ekleyin.

Biyoteknoloji ve Biyokimya'da yayınlanan bir çalışmaya göre, her gün elma sirkesi tüketmek kilo kaybına, azaltılmış karın yağına ve düşük kan trigliseritlerine yol açabilir.

14. Seçiminiz tam tahıllılardan yana olsun.

14. Seçiminiz tam tahıllılardan yana olsun.

Rafine işlemiyle değerli besinlerden sıyrılan beyaz pirinç, beyaz makarna ve beyaz un gibi rafine malzemelerin aksine, tam tahıllar satiatin ile doldurulur ve kan şekerinizi ve kilonuzu olumsuz yönde etkilemez. Tabii kararında oldukça...

15. Salatalarınıza biraz badem ekleyin.

Bir dahaki sefere salata hazırlarken ya da yoğurt yediğinizde, tabağa biraz badem ekleyin. Badem sadece yemeğinize hoş bir lezzet vermekle kalmaz, aynı zamanda yüksek protein ve lif içeriğiyle de kilo kaybı için idealdir.

16. Dans edin!

Dans, vücuttaki yağın azaltılmasında yardımcı olduğu için belinizin incelmesinde de eğlenceli bir seçenek olabilir.  Dansı da bir egzersiz olarak düşünebilirsiniz, vücudunuz farklı düzlemlerdeki tüm farklı yönlerde hareket etmeye zorlandığından, vücudunuzdaki her kasın çalışmasını sağlar.

İşte yaza hazırsın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
188
34
31
20
15
13
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ya yemek yemek sizcede dünyanın en güzel şeylerinden birisi değil mi? :D

layd hamdiye

her pazartesi başlıyor salı bitiriyorum :((

Despina Aydemir

Ben pazartesi akşamı bitiriyorum :((

Aysun Bulut

Yememize elbette dikkat etmeliyiz amma ve lakin spor şart.Nerde hareket orda bereket diye boşa dememişler.