Yağlı Ciltlerin İmdadına Yetişen Cadı Fındığının Çok Bilinmeyen 11 Mucizevi Faydası

-
Abone ol

Adını gitgide daha çok duymaya başladığımız Cadı Fındığı'nın; cildinize, sağlığınıza ve güzelliğinize faydalarını ilk keşfedenlerden olun! 💕

1. Anavatanı Avustralya olarak bilinen Cadı Fındığı bitkisi, dünyada birçok ülkede yetişiyor ve genellikle kozmetik ürünlerde kullanılıyor.

İngilizce adı "Witch Hazel" ve tüm dünya gibi ülkemizde de değeri anlaşılmaya çoktaan başlandı. ☺️

2. Bol miktarda Oleik Air, Linoeik Asit, Palmitoleik Asit, Omega 3, Omega 6 ve Omega 7 içermesi, sınırsız faydasını da beraberinde getiriyor.

Sayısız faydasıyla sadece kozmetik sektöründe değil, yemeklerde de kullanılıyor.

3. Özellikle; cilt sıkılaştırıcı, gözenek temizleyici, siyah nokta arındırıcı ve yağ dengeleyici ürünler için yükselişe geçen, vazgeçilmez bir içerik...

Yağlı cilt yapısına sahip kişilerin imdadına koşmasıyla ünlü! 💪

4. Cildin nem oranını dengeliyor ve göz altı torbalarının yok olmasında oldukça etkili.

Cadı fındığı yağına veya demlenmiş cadı fındığına bastırdığınız pamukları göz altınıza uygulayabilirsiniz. 😴

5. Anti-aging özelliği de onu vazgeçilmez yapan avantajları arasında...

Tam bir anti-aging kaynağı olduğu için yaşlanma karşıtı ürünler için de eşi benzeri olmayan bir doğal içerik.

6. Cadı fındığı, iyileştirici özelliğe sahip. Hatta, kozmetik sektörüne transfer olmadan önce, tıraş esnasında oluşan kesiklerdeki kanamayı azaltmak ve ferahlık vermek için kullanıldığı söyleniyor.

Yaraların iyileşmesinde oldukça etkili olan cadı fındığı, kanamaları durdurmak için ve böcek ısırmalarına karşı da yıllardır kullanılıyor.

7. İltihaplanmayı önleme özelliği ile akne, egzama, sedef hastalığı gibi iltihaplanma ile ilgili sorunların tedavisine faydalı oluyor.

İltihaplanmayı önleyen antioksidanlar içeriyor. 👍

8. Mükemmel bir anti-inflamatuar olarak, cilt dokularında şişmeyi azaltıyor...

Kaşıntı, kızarıklık, ağrı ve şişliğin tedavisinde yardımcı olduğuna inanılan bu doğal mucize, sivilceye neden olan bakterilerin cilde bulaşmasını da önleyebiliyor.

9. Anlayacağınız; sivilce, akne gibi sorunlar yaşıyorsanız veya yağlı yapıda bir cilde sahipseniz, cadı fındığı içeren ürünleri tercih etmenizde büyük fayda var.

Tamamen doğal içeriklerle, kusursuz ve mat görünen bir cildin tadını çıkarabilirsiniz. 💕

10. Cadı fındığı yağı, “astringent” yani büzücülük özelliği ile yağlı cildin kuruması ve cilt gözeneklerinin boyutunun küçültülmesinde etkili...

Yani siyah noktalar için de çare cadı fındığında!

11. Son olarak; saçlara faydalarından da söz etmezsek olmaz: Hızlı uzamasına yardımcı oluyor, parlaklık veriyor, kepeklenmeye karşı etkili ve çok işlem görmüş saçları onarıyor.

Daha ne olsun? 😍

Görüş Bildir