Görüş Bildir
Haberler
Yağ yaktıracak egzersizler

Yağ yaktıracak egzersizler

Emel Turanöz
29.08.2014 - 00:08 Son Güncelleme: 29.08.2014 - 03:25

1. Açık havada 30 dakika yürüyüş

1. Açık havada 30 dakika yürüyüş

Sporun temel hareketlerinden biridir,her gün en az yarım saat yürüyüş çok etkili sonuçlar doğurur. Terlemeden yapılan yürüyüşlerin yararlı olmayacağını göz önünde bulundurarak, hızlı tempoda yürüyüş yapmaya özen gösterin. Bir tur yürüme, bir tur koşma taktiğini kullanarak daha verimli bir sonuç elde edersiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Plank Egzersizi

2. Plank Egzersizi

Şınavdaki gibi yere yüzüstü yatın,farklı olarak dirseklerinizi 90 derece bükün,yere dirsekleriniz,ön kol ve ayak parmak uçları değmeli ve karın kaslarınızı sıkarak dümdüz durmaya çalışın.

3. Mekik çekmek

3. Mekik çekmek

Egzersiz hareketleri arasında karın kaslarını en iyi çalıştıran egzersizdir.

4. Superman hareketi

4. Superman hareketi

Bu hareket ile sırt kaslarınızı geliştirirsiniz. Yere yüzükoyun uzanın ve ellerinizi, avuçlarınız yere değecek şekilde ileri uzatın. Bacaklarınızın düz konumunu bozmadan ayaklarınızı yukarı kaldırın. Kaslarınızı zorlayana kadar o pozisyonda kalmaya özen gösterin. Daha sonra gevşeyin ve hareketi tekrar edin. Kaslar geliştikçe tekrar sayısını artırmalısınız.

5. Çökme hareketi

5. Çökme hareketi

Ellerinizle destek alabileceğiniz bir yere tutunup 15 kez tek bacağınız üzerinde çömelip kalkmak, iki bacağınızla oturup kalkmaktan daha fazla kalori yaktıracaktır. Bacak kaslarınız güçlenecek ve basen bölgelerinizdeki yağlardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

6. JUMP

6. JUMP

Ayaklarınız omuz genişliğinde açık, zıplayıp dizlerinizi karnınıza çekerek, olduğunuz yere kontrollü bir şekilde inerek hareketi tamamlamış oluyorsunuz. Bu egzersizde hem bacak kaslarınız etkin bir biçimde çalışırken hem de kardiyovasküler sistem çalışması yapılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. İp atlama

7. İp atlama

30 dakikada 340 kalori yakar

8. Köprü kurmak

8. Köprü kurmak

Basen bölgenizdeki yağları yakar ve karın kaslarını da güçlendirir.

9. Dans etme

9. Dans etme

Dans etmek listedeki en çok kalori yakan aktivite olmayabilir, ama yine de iyi ve eğlenceli bir metabolizma hızlandırıcıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın