Görüş Bildir
Haberler
Yabancı Teknik Direktörlerin Tazminat Cenneti Türkiye

Yabancı Teknik Direktörlerin Tazminat Cenneti Türkiye

Enver K.
10.06.2015 - 14:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray'ın görevine son verdiği teknik adam Prandelli ile anlaşması, Türk futbolunun yabancı teknik adamlara ödediği tazminatları gündeme getirdi.

Galatasaray'ın geride kalan sezonun başında görev verdiği ve 10. hafta sonunda yollarını ayırdığı İtalyan teknik adam Cesare Prandelli ile 2 milyon 990 bin avro karşılığında anlaşma sağlaması, Türkiye'de yabancı teknik adamlara ödenen tazminatları yeniden gündeme getirdi.

İtalya Milli Takımı ile 2014 Dünya Kupası'na katılan ve beklentilerin altında kalması sonrası bu görevini bırakarak sezon başında 2 yıllık mukavele yaparak Galatasaray Futbol Takımı'nın başına geçen Cesare Prandelli, yaklaşık 4 ay sürdürdüğü bu görevinden yüklü bir tazminatla ayrılmış oldu.

Prandelli kararıyla, son dönemde 4. kez bir teknik direktörünü tazminat ödeyerek göndermek durumunda kalan sarı-kırmızılı ekibe bu değişimlerin maliyeti de yüksek oldu.  Sarı-kırmızılı ekip, Cesare Prandelli öncesinde Frank Rijkaard, Michael Skibbe ve Erik Gerets'in sözleşmelerini de tazminat ödemesi yaparak sonlandırmıştı. 

'Cim Bom', sözleşme fesih bedeli olarak takımı 2009-2010 sezonunda çalıştıran Rijkaard'a 3 milyon avro, göreve başladığı 2008-2009 sezonunun ikinci yarısında yollar ayrılan Michael Skibbe'ye 1,7 milyon avro ve 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında takımı yöneten Erik Gerets'e ise 1,1 milyon avro ödemek durumunda kalmıştı.

Galatasaray'ın bu 4 teknik adama yaptığı tazminat ödemelerinin toplamı 8 milyon 790 bin avro oldu.

Tazminat rekoru Del Bosque'de

Türkiye'de bir teknik direktöre yapılan en yüksek tazminat ödemesi rekoru, İspanyol çalıştırıcı Vicente Del Bosque'nin elinde.

Beşiktaş'ta 2004-2005 sezonu başında takımın başına getirilen ve ikinci yarının başında sözleşmesi feshedilen İspanyol teknik adam, siyah-beyazlı takımdan 8,5 milyon avro tazminat aldı.

Ayrıca, Fenerbahçe'de yabancı teknik direktörlerine tazminat ödemek durumunda kalan kulüpler arasında yer aldı. Futbol takımını 2008-2009 sezonunda 70 yaşındaki İspanyol teknik adam Luis Aragones'e emanet eden sarı-lacivertliler, beklenen sonuçların alınamaması sonrası 2 milyon avro ödeyerek yolları ayırma kararı almıştı.

Sarı-lacivertliler, 2009-2010 sezonunda göreve getirilen Alman çalıştırıcı Christoph Daum'a ise sözleşmesinin feshi için sezon sonunda 2,4 milyon avro ödeme yapmak durumunda kaldı.

Türk futbolunun dört büyüklerinden Trabzonspor ise teknik direktör tazminatı konusunda en az ödeme yapan takım durumunda. Bordo-mavililer, yakın dönemde tazminat ödeyerek yalnızca 1 yabancı teknik adam gönderirken, bu isim de Vahid Halilhodzic oldu. Geride kalan sezonun başında Trabzonspor'un başına geçen ancak daha sonra koltuğunu Ersun Yanal'a devretmek zorunda kalan Boşnak teknik adam, 980 bin avro tazminat alarak sözleşmesini feshetti.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un yakın dönemdeki teknik adam tazminatödemelerinin maliyeti 24 milyon avroya yaklaştı.

AA - Mehmet Fatih Duman

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0