Görüş Bildir
Haberler
Yabancı Sınırı Sorununa Yerli İşi Çözüm : Türkiye Kupası

Yabancı Sınırı Sorununa Yerli İşi Çözüm : Türkiye Kupası

Son dönemde malumunuz üzere, suni gündem maddemiz yabancı sınırı oldu. Bu bir sorunsa dahi, görülmesi için Ukrayna'ya yenilmeyi, duyulması için de Lucescu'nun sitemini beklemiş olmak nefis. Peki Milli Takım için gerçek çözüm yabancı sınırı mıdır? Ya da...

Ya da altyapıya gerekli önemi vermeyerek,evimizin boğaz manzarası gören tek odasını ardiyeye çevirmiş olmamız mı? Altyapıyı da, üst ligi de ve birçok şeyi de kurtacak formül aşağıdadır dostlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yabancı sınırı düşükken ne oldu?

Yabancı sınırı düşükken ne oldu?

Milli Takımın en kaliteli olduğu dönem İngiltere'den 8 gol yediğimiz; San Marino'ya 5 kala olan yıllarımızdı. Rıdvan, Tanju, Metin, Ali, Feyyaz, İlyas,Cüneyt, Selçuk, Rıza ve nicesi ayrı ayrı efsane değil miydi? Neden başarı gelmedi. Çünkü onlar ayrı ayrı efsaneydi. Allah vergisi yetenekleri vardı ama sistematik bir yönlendirme ve altyapı görmediler. Birlikte hareket etmeyi öğreten olmadı. Keza, birlikte edilecek hareketi bilen de yoktu.

Birlikte,sürekli oynayan takımla başarı geldi 2002'de. Ama akıllarda *Rivaldo'nun peşinde 4 kişi koşan takım* olarak kaldık. Yani sistem ve eğitim eksikliği orada da bağırmıştı. Ki tekrarlanmayan başarıya da 'başarı* denir mi bilinmez.

Yabancı sayısı düşerse ne olur?

Yabancı sayısı düşerse ne olur?

Hiçkimse bu ligi izlemez. Türk seyircisi bu kadar artan yabancıdan ve artan kaliteden sonra o günleri istemez. Bein Sports olaylı şekilde yayın hakkını ya bırakır ya da su parasına yayınlar. Kulüplerin yayın geliri düşer.

Mehmet Topuz gibi futbolculara 11 milyon Eurolar ödemeye devam edilir. 

20 yaşına gelip paraya doyan Batuhan Karadeniz'ler derhal Ferrari alır. Gelişim için kılını kıpırdatmaz.

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde başarı hayal olacak.

Türkiye Kupası Çözümü

Türkiye Kupası Çözümü

Yabancı sınırına dokunmayalım, Türkiye Kupası'nda sadece yerli oyuncular oynasın! Hem de yabancı sayısı kadar U-21 takımındakiler de olsun.

Ne getirir?

1- Rekabet Dengesi

1- Rekabet Dengesi

14 yabancılı Fenerbahçe ile hiç yabancılı Bucaspor, Türkiye Kupası maçında karşılaştılar diyelim. Adil mi? Değil. Kural gelirse eşit şartlarda yarış olacak. Böylelikle çok yabancılı olan değil yerlisi kaliteli olan kupayı kazanır.

2- Daha Düşük Maç Başı Ücretleri

2- Daha Düşük Maç Başı Ücretleri

Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 puan aldığınız bir maçtan sonda TFF tarafından size verilen galibiyet primi ile yabancı oyuncularınızdan herhangi birinin maç başı ücretini ödeyemezsiniz. Haliyle kupada kazandığınız bir maçta dahi zarardasınız. Yerliniz ya da U-21 olunca ücretler bu kadar yüksek olmaz. Paranız cebinizde kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3- Kupa Deneyimi

3- Kupa Deneyimi

Yerli oyuncu, forma bulma sorunu yaşamaz. Kupada oynayarak şans arar. Bunun yanı sıra bir altyapı oyuncusunun kazandığı kupa maçı deneyimi paha biçilmez. Evet ; kendi ligleri var ancak, sonunda kupa olan ve TV'de yayınlanan bir maç silsilesi bambaşkadır.

4- UEFA Avrupa Ligi

4- UEFA Avrupa Ligi

2015-16 sezonunda Galatasaray lige erkenden havlu atmış, Şampiyonlar Ligi'nden elenip gittiği UEFA Avrupa Ligi'nde de SS  Lazio'ya elenmiş ve elde bir tek Türkiye Kupası kalmıştı. Kupayı almak elzemdi, Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanıp, kupaya katılma cezasını o sezon çekmeyi tercih edip bir yıl kaybetmek istemedi. Kupayı aldı ve cezadan hafif sıyrıklarla kurtuldu. Böyle bir sezonun ödülü UEFA Avrupa Ligi'ne gitmek olacaksa, yerlisi ve altyapısı iyi olan gitmeli. Türkiye Kupası, büyük takımlarımızın kötü bir sezon geçirip, Avrupa kupalarına gitmek için sarıldığı imdat çekici olmamalı. Kaliteli yerli oyuncuların kendini gösterdiği ve kazandığı bir kupa olmalı.

5- Sürpriz Takımlar, Yeni Öyküler

5- Sürpriz Takımlar, Yeni Öyküler

Bir önceki maddeyi düşünecek olursak, büyük takımlarımız mecburen kupayı ciddiye alacaklardır ve bu da rekabeti ve kaliteyi de arttıracaktır. Ama tüm bunların yanında yerli oyuncusu iyi olan kulüp Türkiye Kupası'nı kazanacağından, Altınordu gibi takımlar UEFA Avrupa Ligi'ne gitme şansı kazanacaklar. Ve yeni peri masalları bizi bekleyecek.

6- Daha Az Yorgunluk

6- Daha Az Yorgunluk

Az kazanma durumu da olunca gönülsüzce gidilen Türkiye Kupası'nda yabancılar yorulmaz, sakatlanmaz. Lig ve Avrupa yarışında takımlar sendelemez.

Hal böyleyken düşünmekte yarar var. Bu fikir, Türk Futbolunun ihtiyacı olan rekabeti ve kaliteyi sağlayacaktır. Ne şiş yanacak, ne kebap. Desteğinizi beklerim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın