Görüş Bildir
Haberler
Xiaomi Mi4i Duyuruldu

Xiaomi Mi4i Duyuruldu

Tavsiye Lazim
23.04.2015 - 16:36 Son Güncelleme: 23.04.2015 - 18:29

Xiaomi Mi4i Duyuruldu

Çin’in kuşkusuz en büyük firmalarından bir tanesi de Xiaomi. Henüz ülkemize resmi olarak giriş yapmasada, ürünlerinin özellikleri ve buna nazaran fiyatları çok dikkat çekiyor. Firma Türkiye pazarına da girmeyi istediğini açıklasa da, henüz bir gelişme yaşanmadı.

Geçtiğimiz günler firma yeni telefonu olan Xiaomi Mi4i telefonunu 23 Nisan’da duyuracağını açıklamıştı. Ve beklenen oldu. Xiaomi Mi4iduyuruldu. Şimdi fazla vakit kaybetmeden açıklanan özelliklerine değinelim.

Xiaomi Mi4i Özellikleri

Xiaomi Mi4i modelinde daha en çok tasarıma ve şıklığa önem vermiş. 5 inç boyutundaki Sharp/JDI1080P ekranla karşımıza çıkan Mi4i, tam lamine tek cam çözümü özelliğini de barındırıyor. Bu sayede darbelere karşı dayanıklığı bir kat daha arttırılmış oluyor. %95 NTSC ve Gün ışığı ekran teknolojisi ile güneş altında bile rahatça okunma imkanı sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Full lamine OGS teknoloji sayesinde resimde gördüğünüz gibi, aradaki hava katmanı çıkarılıyor ve çok daha verimli bir görüntü elde etmiş olunuyor.

Ekranla beraber tasarıma da önem verilmiş. Xiaomi Mi4i 7.8mm kalınlığında ve 130g gövdesi ile dikkat çekiyor.

Ve belkide en önemli gelişmeyi pil alanında gösteren Xiaomi, dünyanın ilk 4.4V 700Kh/L Polimer pilini kullanan telefonu oluyor. 3120mAh kapasiteye sahip pil, diğerlerine göre yüksel voltajı nedeniyle daha az akım çekecek ve dolayısıyla da daha az ısınacak gibi. Diğer yandan ise Hızlı şarj özelliği ile 3 saatte pil tam olarak şarj olacak.

Kamera kısmında da vaatkar işler yapacağını iddaa eden Xiaomi, 13MP Sony/Samsung üretimi arka kamerada 2 ton flaş kullanarak fotoğraflara can vermenin peşinde. Ayrıca arka kamera f2.0 diyafram açıklığına sahip ve HDR ile harika işler çıkarak gibi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Selfie severleri unutmayan firma ön kamerada 5MP f1.8 diyafram açıklığına sahip bir lense yer vermiş.

İşlemci tarafında ise Snapdragon 615 8 çekirdekli 64 Bit işlemciye yer veren firma, 2GB LPDDR3 RAM kullanarak biraz cimri davranmış gibi.

Ancak bizlerin en çok hayal kırıklığına uğratan nokta, 16GB hafıza ile gelmesi ve SD kart desteğinin olmaması oldu. Şu anda gelen bilgiler bu yönde. Ancak bu şekildeyse 12GB kullanılabilir alan birçok kişiye yetmeyecektir.

İşletim sistemi olarak da Android 5.0 Lillipop kaynaklı MIUI 6 arayüzünü kullanacak firma, yine kendine özgü ekranı ile dikkat çekecektir.

Fiyat olarak ise ülkemizde resmi olarak satılmayacağından belirli bir rakam veremesek de yurt dışında 200 Dolar gibi bir fiyatla satılacağı konuşuluyor.

Kaynak: http://tavsiyelazim.com/xiaomi-mi4i-o...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın