Görüş Bildir
Haberler
Wushu Federasyonu'nda Yaşanan Tesadüf: Babası Başkanvekili, Annesi Hakem, Kendisi Şampiyon

etiket Wushu Federasyonu'nda Yaşanan Tesadüf: Babası Başkanvekili, Annesi Hakem, Kendisi Şampiyon

Wushu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz'ün kızı Elif Akyüz'ün, sporcu olarak katıldığı turnuvada, kendisinin ve annesinin yer aldığı hakem heyeti kararıyla şampiyon oldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akyüz, kurallara aykırı olmasına rağmen sporcu ve hakem olarak turnuvaya katıldı

Akyüz, kurallara aykırı olmasına rağmen sporcu ve hakem olarak turnuvaya katıldı

Birgün'den Eren Tutel'in haberine göre, Wushu Federasyonu Başkanvekili Abdurrahman Akyüz'ün kızı, sporcu olarak katıldığı turnuvada hakem heyetinde yer aldı. 

Kurallara göre bir sporcu, hakemlik yaptıktan sonra bir yıl içinde herhangi bir turnuvaya katılamıyor. Elif Akyüz, kendisinin yanı sıra annesinin de yer aldığı hakem heyetinin puanlarıyla şampiyon ilan edildi. 

Ayrıca birçok turnuvada Akyüz'ün akrabaları görevlendirildi ve liyakat hiçe sayıldı.

'Mücadele edip dava açtık, FETÖ'cüler, hainler gibi yakıştırmalara maruz kaldık'

'Mücadele edip dava açtık, FETÖ'cüler, hainler gibi yakıştırmalara maruz kaldık'

Wushu Ulusal Takımı’nın sporcusu Mustafa Seçkin Çelik, haksızlığa karşı mücadele etmelerine rağmen yaşadıklarını şöyle aktardı:

“Ben ve arkadaşlarım Covid-19 salgını öncesinde TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün yaptığı haksızlıklara karşı mücadele verip hakkımızı korumak adına kendisine dava açtık. Bu süreçte kendisi ve ailesi tarafından çeşitli hakaretlere ve ‘FETÖ’cüler' 'hainler' gibi kirli yakıştırmalara maruz kaldık.”

'Korkan antrenörler var'

'Korkan antrenörler var'

Seçkin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öncelikle şu bilinmeli. Biz bu ülke için ter döktük ve milli sporcu unvanını kazandık. Bizim gibi haksızlığa uğrayıp bir daha yarışmalara girememekten korkan birçok arkadaşımız var. Öğrencilerimi yarışmalara bir daha sokamam korkusuyla bize sessizce destek veren antrenörler var. İnsanlar düşüncelerini özgürce ifade edemiyorlar ettikleri taktirde dışlanıyorlar. Haksızlık karşısında sessiz kalmamızı bekliyorlar. Mücadelemizi hiçbir zaman siyasi ve mezhepsel boyutlara taşımadık biz sadece mağduriyetimizi anlattık. Biliyoruz ki adalet er yada geç tecelli edecek”

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'dan soru önergesi

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'dan soru önergesi

Wushu sporcusu Elif Akyüz’ün aynı turnuvada hem hakem hem de sporcu olarak yer alması ve annesinin de hakem heyetinde olduğu turnuvanın şampiyonu olması, Meclis gündemine de taşındı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun cevaplaması için sunduğu soru önergesinde şu ifadeler yer alıyor:

  • Kamuoyuna yansıyan Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün kızı Elif Akyüz’ün aynı turnuvaya hem hakem hem sporcu olarak katıldığı; Akyüz’ün, annesinin ve kendisinin de dahil olduğu hakemlerin değerlendirmesiyle şampiyon olduğu iddialarına yönelik açıklamanız nedir?

  • Söz konusu iddialar çerçevesinde; TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz, aynı turnuvada hem hakem hem sporcu hem şampiyon olan kızı, kızının katıldığı ve şampiyon olduğu turnuvada hakem olan eşi ve bu durumla ilgili sorumluluğu olan diğer kişilerle ilgili soruşturma başlatılmış mıdır?

  • TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz hakkında, haksızlık yaptığı iddiasıyla açılan davalar olduğu bilgisinden hareketle; Başkanvekili Akyüz hakkında yürütülen başka soruşturmalar var mıdır? Bunların akıbeti nedir?

  • Avrupa Şampiyonu olan Wushu sporcusu Sadık Pehlivan’ın Alevi olduğu için dışlandığı ve ayrımcılığa maruz kaldığına dair iddialar üzerine başlatılan soruşturma hangi aşamadadır? Gelinen aşamada alınan kararlar ve/veya uygulanan yaptırımlar nelerdir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
929
337
98
54
23
18
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Vay vay vay bazen diyorum ki yahu bu kadar adam nasıl nemalanıyor diye. Adamlar Wushu'ya bile el atmış. Gerçekten laf ediyoruz ama böyle vizyon taktire şayan !

ahmet ceyhan

Takdir etmek lazım 😬

Deneri

Şimdi bunlara Kuran ayeti (kul hakkı ile ilgili) paylaşsam ''dindar ve muhalif demek ki fetöcü'' derler. Atatürkün sporcu ahlakıyla ilgili sözlerini paylaşsa... Devamını Gör

gizliyazarr

Bunlara sorsan kul hakkı yemek günah ateistler cehennemlik :)