Görüş Bildir
Haberler
Wolverine'in Gelmiş Geçmiş En Delikanlı Süper Kahraman Olduğunun 13 Kanıtı

etiket Wolverine'in Gelmiş Geçmiş En Delikanlı Süper Kahraman Olduğunun 13 Kanıtı

Dale Cooper
04.04.2017 - 13:16

Wolverine, Marvel Comics tarafından yaratılmış, yayınlanan çizgi romanlarda süper kahraman olarak beliren ve daha sonraları Hugh Jackman'ın canlandırmasıyla sinemaya uyarlanmış kurgusal bir karakterdir. 

Bütün süper kahramanlar içerisinde daha çetrefilli bir hikâyesi olduğu ve bu çetrefilli hikâye karşısında sapasağlam durduğu da kuşkusuzdur! 

İşte, Wolverine'in gelmiş geçmiş en delikanlı süper kahraman olduğunun 13 kanıtı!

                      🔥 BAŞTAN UYARALIM, BU İÇERİK SPOILER İÇERİR!🔥

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak, diğer süper kahramanlar gibi şatafattan geçilmeyen bir yanı yoktur; yalnızca pençeleri vardır.

Ve o pençeler hem sade hem cool hem de öyle böyle değildir!

2. Bunca süper kahraman içerisinde onun kadar karanlık bir geçmişe sahip kimse yoktur. Wolverine, yine de o karanlık geçmişi tüm ağırlığıyla sırtında taşımasını bilir.

Wolverine, Elizabeth Howlett'in evlerinde çalışan Thomas Logan ile olan yasak aşkından doğar. Eşi John Howlett ile beraber Wolverine'i, yani James Howlett'ı, büyütürler. Her ne kadar James kendisini iyileştirme gücüne sahip olsa da çocukluğunu her zaman yardım edilmesi gereken hasta bir çocuk olarak geçirir. Thomas Logan, John Howlett'i öldürdükten sonra James, Thomas'ı patlayan bir sinir ile öldürür ve pençeleri ilk kez dışarı çıkar. Böylelikle öz babasının ölümüne sebep olmuş olur ve daha sonraları annesi de intihar eder.

3. Wolverine'in iyileşmek için diğer süper kahramanlar gibi başkalarına ihtiyacı yoktur; kendini yenileme ve iyileştirme özelliğine sahiptir.

Wolverine, hayvani his ve reflekslere ayrıca kendi kendini iyileştirme yetisine sahiptir. Bu sayede alabileceği tüm yaraları kendiliğinden iyileşir; bu yara mental/psikolojik yaralar da dahil. Bu iyileşme özelliği sayesinde; Weapon-X tarafından bir süper asker olması için tüm iskeleti neredeyse parçalanamaz bir metal olan adamantium ile kaplanmıştır. Bu özelliğiyse Wolverine'i yenilmez yapmıştır.

4. Mükemmellikten uzak olmasıyla belli noktalarda gerçekliğe oldukça yakın; kusursuz süper kahramanların arasında en anti-kahramandır.

Wolverine 'sert adam' denilen tiplerdendir. Kendi cehenneminin farkında ve hatta o cehennemin zebanisidir. İyileşme gücü oldukça etkili olsa da ciddi bir alkol problemi vardır.

5. Her şeye rağmen acı karşısında gösterebildiği dayanıklılık!

Wolverine'in hikâyesinin tüm hikâyeler içinde belki de en hüzünlü, en kara hikâye olduğunu söylemiştik. Kendi acılarının sürekli peşinden geldiği karakterlereden biri o. Kendi tabiriyle pençeleri bile çıkarken 'her seferinde' kendisine fazlasıyla acı vermektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yalnızlığının ve izole olma arzusunun altında başkalarını koruma içgüdüsü yatması!

Wolverine'in en büyük acılarının birçoğunu kendi yüzünden yaşadığı aşikâr. Sürekli yalnız başına takılmaya çalışması belli noktalarda bencilliğinden kaynaklanıyor gibi görünse de aslında çevresindeki insanları kendi şerrinden koruma içgüdüsüyle alakalıdır.

7. Wolverine güvenirliliğin kalesi olmuş bir süper kahramandır.

Sevdiği ve değer verdiği herkes için elinden gelenin en iyisini yapan (başarılı olup olmadığı tartışılır); tüm gücüyle varlığını ortaya koyan bir karakter. Bunun içinse Rogue'la olan ilişkisine bakmak yeter.

8. Wolverine'in hafızası birçok kez silinmiş olsa da her zaman iyiden tarafta savaşmaya devam etmiştir. Hafızasında bunlara dahi pek bir şey kalmamasına rağmen neyin doğrunu olduğunu içgüdüsel olarak anımsar.

Wolverine'in hafızasını silenlerden biri bir defasında kendiyken başka bir seferde Profesör X olmuştur.

9. Bütün süper kahramanlar içerisinde şüphesiz en gözü kara olan Wolverine'dir!

Düşman karşısında canı pahasına savaşırken sonuçların sorumluluğu hususunda hiçbir tereddütü olmaz Wolverine reisin.

10. Fazlasıyla açık sözlü ve dobra olması!

Wolverine bu huyu insana biraz yaşlı ve huysuz dedeleri anımsatsa da o hiçbir kibalığaya da yapmacıklığa girişmeden düşündüğünü söyleyen, yapan; lafını sakınmayan dobra bir kahraman.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İnsanlığın ona çektirdiği onca acıya rağmen "insanlığa" olan umudunu korumaya çalışması ve bunun için mücadele etmesi.

12. Neredeyse sevdiği herkesin ölümünü görmüş hatta birçoğuna sebep olmuş olsa bile hep, bir şekilde, devam etmeyi başarmıştır.

Bunun sebebi kendi güçlü yapısı kadar psikolojik olarak da kendini iyileştirebiliyor olması.

13. Son olarak, diğer süper kahramanlarda olduğu gibi bir "rol modeli" olma amacı gütmeyişi; tüm iyi ve kötü yanlarıyla yalnız ama yalnızca bir süper kahraman olması.

Wolverine gibi has, şahsına münhasır bir süper kahraman bir daha zor gelir. ❤️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
318
192
36
8
8
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hdjfhkdh

Logan filminde öldüğü sahnede içli içli ağlamıştım. öyle de severdim :'(

Umut E....

Öldü mü? Naptın sen ya :( Filmi izlememiştim ben :(

feyk

buyuk guclere sahip onca super kahraman varken wolverine in bu kadar sevilmesi, benimsenmesi hep ilginc gelmistir. insan kendisini gorudugu, kendisine benzey... Devamını Gör

duygu olur

Tabi Logan'da ergen kızlara limuzin şoförlüğü yaparken veya arabaya ateş açıldığında zarar gelmesini engellemeye çalışırken o halinde eser yoktu. Bir de ne T... Devamını Gör