Görüş Bildir
Haberler
Wikileaks, CIA Şefinin Çalınan E-Mail Ek Dosyalarını Yayınladı

Wikileaks, CIA Şefinin Çalınan E-Mail Ek Dosyalarını Yayınladı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çalıştığınız şirketin size verdiği e-mail adresini kullanmanızı istemesinin bir nedeni var.

Hele bir de John Brennan kadar hedef alınabilecek, yüksek makamda bir çalışansanız bu konuda titiz davranmanız faydanıza olacaktır. Aol e-mail hesabını kullanarak iş için mailleşen CIA şefi Brennan’ın da maillerindeki ek dosyalar bu yüzden açığa çıktı.

CIA, bir süredir istihbarat ve askeri personeli ile ilgili sızan bilgilerden dolayı sıkıntı çekiyordu. Şimdiyse WikiLeaks, güvenlik açığını kullanarak dosyalar paylaşmaya başladı. Bugün altı belge paylaşan web sitesinin gelecek günlerde paylaşımlarını arttıracağı tahmin ediliyor.

Sızan belgeler arasında Brennan’ın Ulusal Güvenlik Pozisyonu için başvurusu, işkence konulu iki mektup ve yasallaştırılması gereken hususlar, devlet başkanının İran çıkmazıyla ilgili ne yapması gerektiği hakkında da bir mektup bulunuyor. Bunlara ek olarak CIA ve TAC arasındaki bir anlaşmazlıkla ilgili çekilen bir fax ile 9/11 saldırısı sonrasındaki dünyada Amerika istihbarat teşkilatlarının birlikte çalışmasının gereğine yönelik bir yazı da sızan belgeler arasında.

Brennan’ın hesaplarını hacklediğini iddia eden lise öğrencisi, 40’a yakın belgeyi ele geçirdiğini açıklamıştı. Bu yüzden gelecek günlerde daha fazla belgenin ortaya çıkması bekleniyor.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/10/21/wi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın