Görüş Bildir
Haberler
TV
Westeros'un Tahtına Oturup Yedi Krallığın Başına Geçse Zerre Sırıtmayacak 15 Yan Karakter

Westeros'un Tahtına Oturup Yedi Krallığın Başına Geçse Zerre Sırıtmayacak 15 Yan Karakter

Onur Şahin
19.06.2015 - 17:19 Son Güncelleme: 19.06.2015 - 18:38

-  NOT: Hafif SPOİLER içerebilir. -

George R. R. Martin önüne geleni öldürüyor. Artık bu adam tamam, ölmez bu. Tahta bu geçsin dediğimiz kim varsa; ya öldü, ya da 10 bölüm boyunca 10 saniye bile görünmedi. Artık bu gidişle yoldan çevrilen birine, abi gel şu tahta otur yedi krallığı sen yönet denmesi muhtemel. 

Ama onlara kalana kadar; ana karakterler birer birer dökülürken, bir şekilde 5 sezondur yaşayan yan karakterler var. Biz de bunları sizin için derledik.

İşte 'Westeros'un Tahtına Oturup Yedi Krallığın Başına Geçse Zerre Sırıtmayacak 15 Yan Karakter'

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Petyr Baelish

1. Petyr Baelish

Yedi krallığı, en iyi tanıyan insanlardan birisi. Dizinin adının, en çok hakkını veren karakter. Ali Cengiz oyunlarıyla bu kadar yükselmişken, bir çok insanın eceli olmuşken tahta geçmesi de oldukça olası görünüyor. Adam bir genel eve sahipken, kendine koskoca hanedanlık kurdu. Serçe parmak bizce bu tempoda giderse o tahta oturur arkadaş.

2. Gri Solucan

2. Gri Solucan

Lekesizlerin komutanı. 35 yerinden bıçaklansa da ölmeyen adam. Askeri zekası sayesinde ülkeyi çok da iyi yönetir. Hem uçkur hesapları da dönmez Kralın Şehri'nde. Çünkü Gri Solucan dizideki en t.şaklı, t.şaksız karakterlerinden biri.

3. Varys

3. Varys

Varys'a bir şeyler anlatmadan önce ağzınızdan çıkacak her kelimeyi iyi ölçüp, tartmanız lazım. Çünkü söylediğiniz her kelimeyi ileride sizin alehinize delil olarak kullanabilir. Bu dünyaya köle olarak gelip, kralın şehrinde küçük konseye bile girebilecek kadar kendini geliştirecek bu hadım, bizce yedi krallığı da çok güzel şekilde yönetir.

4. Jaqen H'ghar

4. Jaqen H'ghar

Adam gibi adam, Jaqen H'ghar. Selamın aleyküm dediğinizde selamınızı aleyküm selam diye alıp, bir de üstüne size iyilik teklif edecek adam. Çok yüzlü tanrının hizmetkarı. Çok yüzlü tanrının adaletini dağıtmak için elinden geleni yapıyor. Aynı zamanda sözünün eri. Bizce Jaqen H'ghar bu tahta oturmayı, sonuna kadar hak ediyor.

5. Doran Nymeros Martell

5. Doran Nymeros Martell

Martell hanedanının başındaki isim. Oberyn Martell'in abisi. Babacan tavrı, adaletli yönüyle tam tahta oturması gereken adam. 'Biz ne savaşlar gördük bacım, sen hala savaş mı istiyorsun?' diye Oberyn'in karısına bir ayar verişi vardık ki; dillere destan. Westeros'a barışı getirebilecek adamdır kendisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bronn

6. Bronn

Adamın dibi. Aklına ne gelirse söyler, kimseden de çekinmez. Lafı gediğine yerleştirirken, düşmanını bile güldürebilecek bir espri yeteneğine sahip. Üstelik kılıcı da çok iyi kullanıyor. Neyin ne olduğunu bildiğinden ve ona göre hareket edeceğinden Yedi Krallık, onun yönetimine bırakılabilir.

7. Ramsay (Snow) Bolton

7. Ramsay (Snow) Bolton

Joffrey öldükten sonra, dizideki nefret kontenjanını dolduran kişi. Ekranda her göründüğünde bir ağız dolusu küfür etmeyenimiz yoktur. Ama şimdi Cesar'ın hakkı Cesar'a. Adının hakkını veriyor, adam. Babasının gözüne girmek için elinden geleni yaptı ve girdi de. Sonunda Bolton soyadını da aldı. Joffrey gibi bir stili olsa da, ondan çok iyi şekilde ülkeyi yöneteceği aşikar. Demir tahta o da aday!

8. Tormund

8. Tormund

Mance'in ölümünden sonra özgür halkın güvenebileceği tek kişi. Her ne kadar onlara yabanıl dense de duvarın arkasında saklanan insanlardan daha medeni oldukları kesin. Tek amaçları Ak yürüyenlerin gazabına uğramamak. Jon Snow'la uzlaştıklarından, yedi krallıkla da bir şekilde anlaşabilir ve o tahta oturabilir.

9. Olenna Tyrell

9. Olenna Tyrell

Yöneticilik vasıflarının her birini bünyesinde bulunduran bir kadın. Kralın Şehri'ndeki çoğu kişiye pabucunu ters giydirmişliği de vardır. Herkesle arasını iyi tutup, alttan alttan işini çok iyi bir şekilde de halleder. Ee kolay değil öyle, herkesin nefret ettiği Joffrey'i de öldürebilmek. Bizce kesinlikle demir tahta oturması gereken kişilerden biri.

10. Podrick Payne

10. Podrick Payne

O yaver olmak için yaratılmış olduğunu düşünse de, bizce şövalye de olur kral da. Tam bir görev adamı. Tyrion'ı Karasu Savaşı'nda kurtardığını unutmadık daha. Yanında yer aldığı insan için canını dişine takıp çalışır. Bu yüzden demir tahta oturursa, ülkesi için de ölesiye çalışır. Gerçi arkasından iş çeviren çok olur ama olsun, onunla yürüyen, onu koruyan kollayan yandaşları da olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. High Sparrow

11. High Sparrow

Din ile devlet işlerini birbirine karıştırmak isteyenler için ideal seçim. Ülkenin yedilerin ışığında yönetilmesini isteyenler sonuna kadar Yüce Rahip'i destekleyebilirler. Zaten Kralın Şehri'nde oldukça geniş bir müridi var. Bir emriyle kraliçeyi zindanlara attırabilen bir adam ülkeyi çoktan yönetiyor da denilebilir. Sadece o tahta oturmuyor işte.

12. Samwell Tarly

12. Samwell Tarly

Samweel Tarly her geçen gün biraz daha güçleniyor, Westeros'a adapte oluyor. İlk sezondan beri ölmeyerek ve üstelik bir Ak gezen bile öldürerek kendisini kanıtladı. Kitaplara oldukça düşkün, ülkeyi bilgece yöneteceği aşikar. Ama şehirde dönen oyunlara ne kadar dayanabilir bilemeyiz. Her şeye rağmen George R. R. Martin bir trollük yapıp tahta onu da oturtabilir. Bilemiyoruz.

13. Night's King

13. Night's King

Krallığını zaten duvarın çok ötesinde kanıtlamış biri. Vurursanız eyvallah da, zaten biz ölmüyoruz yani, her türlü sıkıntı büyük diyor. Olaya insanlar açısından değil de genel olarak baktığınızda, demir tahta oturması en muhtemel kişi. Hepimiz Ak yürüyen olalım yani ne olacak ki. Ülkeye refah, huzur gelecekse. Bir de üstüne üstlük yol yapacaklarsa, varsın demir tahta o otursun diyenlerin sayısı, Westeros'ta hayli fazla.

14. Drogon

14. Drogon

Biraz daha abartıp, ülkeyi bir ejderha yönetsin diyenler olabilir. Evet dizideki bütün karakterlerden güçlü olduğu aşikar. Biraz daha büyüdükten sonra, Ak yürüyenlerle tek başına savaşabilir. Bir orduyu tek başına yok edebilir. Demir tahtı tek başına ele geçirebilir. Bir de üstüne üstlük kardeşleriyle üçlü koalisyon yaparlarsa, Westeros'da önlerinde kimse duramaz. Bizce yönetir, iyi de olur yani insanlardan ne gördük ki zamanında. Bir de ejderhalar yönetsin bakalım ülkeyi diyenlerin tek umudu, Dragon! Ama önce ergenliği atlatması gerekli tabii ki.

15. Hodor

15. Hodor

Bir tek kelimeyle herkesin sevgisini kazanmış karakter. Gücüyle kuvvetiyle demir tahta otursa kesinlikle hiç sırıtmaz. Ancak aklını biraz olsun kullanması lazım. Ya da ona gerçekten kol kanat gelecek birileriyle bu görevi üstlenebilir. Her ne kadar şimdilik zor görünse de, Westeros'da nefes alan kimse kalmayınca, gidip demir tahta o oturabilir. Ölen, ölene zaten. Ama Hodor hep sağ.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki, sizce bu karakterlerden hangisi Demir Tahta oturmalı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
4
1
1
1
0