Görüş Bildir
Haberler
Westeros'un Göz Bebekleri: "Game of Thrones" Kitaplarına Göre En Güçlü 15 Ejderha

Westeros'un Göz Bebekleri: "Game of Thrones" Kitaplarına Göre En Güçlü 15 Ejderha

Effy
23.10.2022 - 09:03

Valyria, sayısız yaratığa ev sahipliği yapıyordu ancak olanlar Valyria kıyametinde oldu: Çoğu ejderha bu kıyamette ölürken, bu büyüleyici yaratıkların soyu tükenme tehlikesi raddesine gelmişti. Ta ki Daenerys Targaryen, Game of Thrones birinci sezonunun sonunda onları tekrardan diriltene dek! Biz de Game of Thrones serisine göre en güçlü ejderhaları sıraladık. 👇

UYARI: Bu içerik BOOOOL miktarda SPOİLER içerir!

Kaynak: https://www.cbr.com/game-of-thrones-h...
İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Sheepstealer

15. Sheepstealer

Binici: Nettles

Hayatına vahşi bir ejderha olarak başlayan Sheepstealer, kendisini evcilleştirme girişiminde bulunan birçok lordu öldürür. Hatta, öldürdüğü lord sayısının Westeros’ta yaşayan bütün vahşi ejderhaların toplamından da fazla olduğu rivayet edilir. Nettles, Sheepstealer'ı evcilleştirmeyi başaran bir tek insandır. Nettles ve Sheepstealer iç savaştan önce kaçtıkları için ejderhanın gerçek gücü hala bir gizem.

14. The Cannibal (Yamyam)

14. The Cannibal (Yamyam)

Binici: Yok

Ejderha Kayası’nda yaşayan Cannibal, evcilleştirilemeyen bir diğer vahşi ejderhadır. Yamyam anlamına gelen 'Cannibal' ismini almasının ardında yatan sebep ise kendi türünü yemesi. Ejderhaların Dansı'nda ejderhalar değerli güç kaynakları olsa da Cannibal'ı evcilleştirmeyi başaran kimse olmamıştır.

13. Grey Ghost

13. Grey Ghost

Binici: Yok

Ejderha Kayası’nda bulunan ve volkanik bir dağ olan Ejderha Dağı çevresinde yaşamıştır. Evcilleştirilemeyen vahşi bir ejderhadır; Sunfyre tarafından öldürülmüştür. Sunfyre hayatta kalıp, Grey Ghost'u öldürmeyi başarmış olsa da, bu savaştan oldukça ağır yaralı bir şekilde çıkmıştır.

12. Quicksilver

12. Quicksilver

Binici: Kral Aenys I ve Taçsız Aegon 

Quicksilver, ateşli nefesi beyaz renkte olan vahşi bir ejderhadır. I. Maegor Targaryen tarafından sürülen Balerion, Quicksilver'ı sürücüsü Aegon ile birlikte öldürür.

11. Meleys (Kızıl Kraliçe)

11. Meleys (Kızıl Kraliçe)

Binici: Alyssa Targaryen ve Rhaenys Targaryen

Ejderhaların Dansı'nda, Valyria kıyametinde olduğundan daha fazla ejderha ölümü yaşandı desek yeridir. Meleys, Ejderhaların Dansı iç savaşında Karga Yuvası’ndaki savaş muharebesinde, Vhagar ve Sunfyre tarafından öldürülmüştür. Kızıl Kraliçe'nin ölümü hem savaş hem de Targaryen'lerin tarihinde önemli bir dönüm noktası olmuştur. Meleys'i vefatından önce en az iki kuşak Targaryen sürmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Sunfyre (Altın)

10. Sunfyre (Altın)

Binici: Kral II. Aegon Targaryen

Sunfyre, Westeros'taki en güzel ejderha olarak anılma ayrıcalığına sahiptir. Ejderhaların Dansı sırasında, Meleys’i öldürdüğü savaşta kısmi felç geçiren Altın lakaplı ejderha, tamamen olmasa da kısmen iyileşir. Grey Ghost'u öldürürken yine yaralanır ve en nihayetinde aldığı yaralara dayanamayarak Moondancer'a karşı savaşırken ölür. Pek kibar olmadığı bilinen II. Aegon, Sunfyre'nin ölümünde gözyaşı döker.

9. Seasmoke

9. Seasmoke

Binici: Laenor Velaryon ve Addam Velaryon

House of the Dragon Stepstone Savaşı'nda gördüğümüz Seasmoke, Laenor Velaryon'un Ejderhaların Dansı'na değin bindiği ejderhaydı. Ancak Laenor'dan sonra, Addam ile bir bağ kurar.Ejderhaların Dansı sırasında, Vermithor ve Tessarion ile savaşırken ölür.

8. Caraxes (Kan Ejderi)

8. Caraxes (Kan Ejderi)

Binici: Aemon Targaryen ve Daemon Targaryen

Kan Ejderi olarak da bilinen Caraxes, Ejderhaların Dansı'nda Prens Daemon Targaryen tarafından sürülür. House of the Dragon'a gelmeden önce bir muharebe atlatırlar. Hayatını Vhagar'a karşı savaştığında kaybeder.

7. Meraxes

7. Meraxes

Binici: Kraliçe Rhaenys Targaryen

Targaryenler Westeros'u işgal ederken, Rahenys'in sürdüğü ejderha Meraxes idi. Kardeşler arasından en çok Rhaenys'in bu gümüş sırtlı ejderhanın sırtında uçmayı sevdiği bilinir. Meraxes maalesef bir insan tarafından öldürülen tek ejderhadır: Dorne Savaşı sırasında, bir ballista tarafından gözünden vurulur.

6. Vermithor (Bronz Öfke)

6. Vermithor (Bronz Öfke)

Binici: I. Jaehaerys Targaryen, Hugh Hammer

İşgalden sonra Aegon ve kız kardeşinin ejderhaları birkaç yumurta daha yumurtlar; güçlü ejderhaların ikinci jenerasyonu doğar. Kendi jenerasyonunun en güçlü ve en büyük ejderhalarından biri olan Vermithor, Ejderhaların Dansı'nda, Seasmoke ve Tessarion ile savaşırken ölür. Fakat iki ejderhada da ölümcül yaralar açarak onları da beraberinde götürür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Rhaegal

5. Rhaegal

Binici: Jon Snow (sadece dizide)

Rhaegal, Daenerys Targaryen tarafından dünyaya getirilen üç ejderhadan biridir. Drogon bariz bir şekilde bu üç yumurtanın en güçlüsü olarak kabul edilse de, Viserion ve  Rhaegal ikilisindeki kıyaslamada kimin daha güçlü olduğu belirsizdir. Ejderhaların Dansı'nda Barristan Selmy, Rhaegal'in bu üçlü arasındaki en tehlikeli ejderha olduğu belirtir; ancak dizide böyle bir ayrım yapılmaz.

4. Vhagar

4. Vhagar

Binici: Visenya Targaryen, Laena Velaryon ve Aemond Targaryen

Balerion fiziksel olarak en büyük ejderha olsa da, Westeros’un gördüğü en iyi savaşçı ejderha Vhagar'ın ta kendisidir. Westeros’un işgali sırasında, Aegon’un kardeşi Visenya tarafından sürülen Vhagar, Ejderhaların Dansı'nda iki ejderhayı (Caraxes ve Arrax) öldürür ve Meleys'in ölümünde de büyük rol oynar.

3. Viserion

3. Viserion

Binici: Gece Kralı (sadece dizide)

Viserion kitaplarda Danny'nin üç ejderhası arasındaki en zayıf olanıdır; ancak dizide kendisine son sezonu tekrardan dirilerek geçirme şansı tanındı. Game of Thrones, 7. sezon 6. bölümde Gece Kralı, Viserion'u mızraklarından biriyle hayata hayalete benzer bir yaratık şeklinde döndürür.

2. Drogon

2. Drogon

Binici: Daenerys Targaryen

Üç ejderha arasında (Drogon, Viserion ve Rhaegal) açık ara en iyi olanıdır. Oldukça koyu bir siyah renginde olan ejderhanın Balerion'un reenkarnasyonu dahi olabileceğini tartışanlar vardır. Tıpkı kitap serisinde de olduğu gibi, Drogon Game of Thrones'ta seri sonuna kadar hayatta kalmayı başarabilen tek ejderha olmuştur.

1. Balerion (Kara Dehşet)

1. Balerion (Kara Dehşet)

Binici: I. Aegon Targaryen, I. Maegor Targaryen ve I. Viserys Targaryen

Westeros tarihinin gördüğü en devasa ejderha olan Balerion, I. Aegon Targaryen tarafından, Westeros’un işgali sırasında kullanılmıştır. Kara Dehşet olarak da bilinen Balerion, Valyria'da doğan ve Westeros’a ulaşmayı başaran tek ejderhadır. Sadece Balerion'un gücü ile Westeros'taki herkesin Aegon'a diz çökmesi yeterli olduğu söylenir.

İlginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
2
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın