Görüş Bildir
Haberler
Vurgunun adı yoğun bakım!

Vurgunun adı yoğun bakım!

Vurgunun adı yoğun bakım!

Konya’da bir özel hastane, devletten daha çok para alabilmek için serviste yatan hastaları, yoğun bakımda gösterdi. Bu haksız kazanç yöntemini tespit eden SGK, hastaneye 300 bin TL ceza kesti.

Bazı özel hastanelerde vatandaş farkına varmasa da usulsüz işlemler yapılarak devletten büyük haksız kazançlar sağlanıyor. Devlet, vatandaşın sağlık hizmetini daha iyi alabilmesi için hastanelere büyük avantajlar sağlarken, bu avantajlarla yetinmeyen bazı özel hastaneler farklı yollara başvuruyor. Hastane, yoğun bakımda yatan hastalar için, hastanın tedavi aldığı basamak derecesine göre devletten ücret alıyor. Örneğin hastanelere, hasta başına birinci basamak için 200, ikinci basamak için 400, üçüncü basamak için ise 800 TL gibi ödeme yapılıyor. Serviste yatan hasta için ise 30 veya 40 TL hastaneye ödeme yapılıyor.

HASTANEYE CEZA KESİLDİ

İşte büyük vurgun da tam bu noktada ortaya çıkıyor. Konya’da bir özel hastane, serviste yatması gereken hastadan daha az para alacağını bildiği için hastayı yoğun bakımda gösteriyor. Ve devletten de o yönde paralar alıyor. Denetimler sonucunda bu durum yetkililer tarafından tespit ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından devletten haksız kazanç elde eden hastaneye tam 300 bin TL ceza kesildi.

HASTA FARKINDA BİLE OLMUYOR

Özel hastaneler, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından denetlenmesine rağmen yine de büyük sorunlar yaşanabiliyor. Özel hastaneden aldığı sağlık hizmetine ait bedelin SGK tarafından ödeneceğini, kendisinin az bir fark ücreti ödeyerek kaliteli ve hızlı bir sağlık hizmeti alacağını düşünen hastalar ise özel hastanelerin haksız ve SGK ile yaptıkları sözleşmeye aykırı uygulamaları nedeniyle yüksek ücretler ödemeye mecbur kalabiliyor. Ya da servisteki hastayı yoğun bakımda gösteren hastane, hastadan alması gereken paranın birkaç katını hukuksuz bir şekilde devletten aldığı için hastadan ücret talep etmiyor. Hasta da bundan memnun kalarak sürekli o hastaneyi tercih ediyor. Hasta farkında olmadan oyuna alet olurken, hastane ise haksız bir şekilde kazanç elde etmeye devam ediyor.

Kaynak: http://www.yenimeram.com.tr/vurgunun-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0