Görüş Bildir
Haberler
Vücudunuzdaki Değişikliklerin Aslında D Vitamini Eksikliğinden Kaynaklanıyor Olabileceğini Biliyor muydunuz?

Vücudunuzdaki Değişikliklerin Aslında D Vitamini Eksikliğinden Kaynaklanıyor Olabileceğini Biliyor muydunuz?

D vitamini eksikliği aslında oldukça yaygındır ve çoğu insan bunun farkında bile değildir. Ancak D vitamini vücudunuzdaki çeşitli sistemler üzerinde güçlü etkileri olan son derece önemli bir vitamindir.

Not: En doğru bilgi, tanı ve tedavi için mutlaka danışın.

1. Hastalanma ve enfeksiyon riski

D vitamini bağışıklık fonksiyonunda önemli roller oynar. En sık görülen eksiklik belirtilerinden biri, artan hastalık veya enfeksiyon riskidir (K, K)

2. Yorgunluk

Aşırı yorgunluk ve halsizlik D vitamini eksikliğinin bir işareti olabilir. Takviye almak enerji seviyesini yükseltmeye yardımcı olabilir (K, K).

3. Sırt, bel ağrısı.

3. Sırt, bel ağrısı.

Kandaki D vitamini düzeyi kemik ağrısına ve bel ağrısına neden olan veya katkıda bulunan bir faktör olabilir (K, K).

4. Depresyon

Depresyon, düşük D vitamini düzeyleri ile ilişkilidir ve bazı araştırmalar, takviyenin ruhsal durumu iyileştirdiğini göstermiştir (K, K)

5. Geç yara iyileşmesi.

Yetersiz D vitamini düzeyleri ameliyat, yaralanma veya enfeksiyon sonrası yaraların geç iyileşmesine neden olabilir (K, K).

6. Kemik kaybı

6. Kemik kaybı

Düşük kemik mineral yoğunluğu tanısı, D vitamini eksikliğinin bir işareti olabilir. Bu vitaminden yeterince almak, yaşlandıkça kemik kütlesini korumak için önemlidir (K, K).

7. Saç dökülmesi

7. Saç dökülmesi

Kadınlardaki saç dökülmesinde veya otoimmün durumdaki alopesi areata da D vitamini eksikliğinin bir işareti olabilir (K, K).

8. Kas ağrıları

8. Kas ağrıları

Kronik ağrı ve kandaki düşük D vitamini düzeyleri arasında, vitamin ve ağrı algılayan sinir hücreleri arasındaki etkileşime bağlı olabilecek bir ilişki vardır (K, K).

Vücudun günlük kalsiyum ihtiyacı 30-50 yaş arasında 1000mg, 50 yaş üstü bireylerde ise 1200mg'dır. Bazı besinlerin D vitamini değeri aşağıdaki gibidir;

1 adet yumurta sarısı 102 mg

1 su bardağı süt 120 mg

1 su bardağı yoğurt 118 mg

1 kase tahıl 34 mg

1/4 adet somon 86 mg

Vücudunuzdaki bu belirtiler başka herhangi bir hastalığın da habercisi olabilir. En doğru tanı için doktorunuza başvurun.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
20
8
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bilinçlendirici icerik olmuş 👏

Bir keresinde kan tahlili yapmıştım bildiğiniz D vitamini değerim 0'a yakındı... sağlıksızlıkta bir numarayım. Bak yaz günü hasta oldum niye acaba... :P :)

psyhedelichead

Her gün yumurtanın sarısıyla havuçlu omlet yapıyorum, günde en az 2 su bardağı süt içiyorum, her akşam yemeğinde yoğurt yerim somonu aşşırı severim yemeden ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

fibromiyalji olabilirsin