Görüş Bildir
Haberler
VGM Sonuçları Açıklandı mı? VGM Bursundan Kimler Yararlanacak, VGM Bursu Kaç TL?

VGM Sonuçları Açıklandı mı? VGM Bursundan Kimler Yararlanacak, VGM Bursu Kaç TL?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine burs imkanı sağlıyor. Artan kiralara ve market fiyatları sebebiyle öğrenciler, yaklaşık iki yıl aradan sonra başlayan yüz yüze eğitimde geçinmelerine yardımcı olacak burs imkanlarından yararlanmak istiyor. VGM bursu, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine veriliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, VGM bursu için başvurularını geçtiğimiz günlerde tamamlamıştı. Şimdi gözler VGM burs sonuçlarında. Peki, VGM bursu ne zaman açıklanacak? VGM bursu açıklandı mı, VGM bursundan kimler yararlanacak? İşte VGM burs ile ilgili tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından VGM burs sonuçları öğrencilerin erişimine açılacak.2021-2022 eğitim yılında üniversite öğrencileri için VGM burs başvuruları 15 Kasım tarihinde tamamlandı. Diğer yandan 15 Ekim tarihinde başlayan ortaöğrenim burs başvuruları 30 Ekim 2021 tarihinde sona ermişti. VGM bursu üniversite öğrencileri için başvuru değerlendirmesinde KYK bursu alıp almadığına bakılacak. Gözler şimdi VGM burs başvuru sonuçları için yapılacak açıklamalara çevrildi. Peki, VGM burs başvuru sonuçları açıklandı mı? VGM burs sonuçları nasıl sorgulanır? 2021-2022 VGM bursu ne kadar, kaç TL? İşte, VGM ortaöğrenim ve üniversite burs sonuçları ile ilgili ayrıntılı bilgiler...

VGM Sonuçları Açıklandı mı?

VGM Sonuçları Açıklandı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 'sıkça sorulan sorular' başlıklı bölümünde 'Yükseköğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumundan (Kyk) Burs Almak Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursundan Yararlanmaya Engel Midir?' sorusuna verilen yanıtta 'Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesinin (e) fıkrasına göre kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz. Bu nedenle “Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları”, KYK’nın burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır. ' ifadeleri yer aldı.

Bu bilgilere göre yükseköğrenim VGM burs başvuru sonuçları KYK burs sonuçları açıklandıktan sonra ilan edilecek. KYK sonuçlarının ise ne zaman açıklanacağı hakkında henüz bir duyuru yapılmadı.

Burs başvuru, değerlendirme ve sonuç açıklama dönemlerine ilişkin tüm duyurular www.vgm.gov.tr üzerinden yapılacaktır.

Geçtiğimiz yıl VGM ortaöğrenim burs başvuru sonuçları 21 Kasım tarihinde açıklanmıştı.

VGM Bursu Ne Kadar?

VGM Bursu Ne Kadar?

2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapılmış olup ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlenmişti. Bu yıl için de VGM bursuna bir zam yapılması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın