Görüş Bildir
Haberler
Venezuela'da Polis 14 Yaşındaki Çocuğu Öldürdü

Venezuela'da Polis 14 Yaşındaki Çocuğu Öldürdü

Onedio Medya
25.02.2015 - 10:43 Son Güncelleme: 25.02.2015 - 14:07

Stringer/Venezuela/Reuters

İçeriğin Devamı Aşağıda

Venezuela'nın Batısındaki San Cristobal kentinde düzenlenen hükümet karşıtı protestolarda 14 yaşındaki bir gösterici çocuğu başından vuran polis memuru tutuklandı.

Çocuğun polis tarafından öldürülmesini kınayan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, halkı itidalli davranmaya çağırdı.

Basında yer alan bir fotoğrafta, bir adam yerde yatan çocuğun kanamasını durdurmaya çalışırken görülüyor.

Devlet televizyonundan halka seslenen Maduro, olay hakkında tam ve kapsamlı bir soruşturma yürütüleceği sözünü de verdi.

Maduro konuşmasında, 'Şiddete gerek yok. Gençlerimize sesleniyorum: Şiddetten vazgeçin. Nefret bizi hiçbir yere götürmez. Yasaları çiğneyen devlet görevlilerinin en başta ben takipçisi olacağım' dedi.

Ancak iktidar karşıtları yaşanan son olayın giderek artan hükümet baskısının son örneği olduğunu savunarak protestolara devam edeceklerini söylüyor.

AFP

14 yaşındaki çocuğun polis tarafından vurulması, ülkedeki muhalefet liderlerinin tutuklanması ve ekonomik krizin giderek derinleşmesiyle aynı döneme denk geldi.

Venezuela'da geçen yıl düzenlenen sokak gösterilerinde 40'ın üzerinde kişi hayatını kaybetmişti.

İktidar karşıtları hayatını kaybeden eski Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez döneminde uygulamaya konan ve Maduro döneminde de devam eden sosyalist politikaların ülke ekonomisini krize sürüklediğini savunuyor.

Maduro ise sağcı muhaliflerin boykot yöntemleriyle Venezuela ekonomisine zarar verdiğini ve iktidarı devirmeye çalıştığını iddia ediyor.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0