Görüş Bildir
Haberler
Varisi Engelleyen Şifalı Bitkiler

Varisi Engelleyen Şifalı Bitkiler

22.09.2014 - 22:45 Son Güncelleme: 22.09.2014 - 23:03

Varisi Engelleyen Şifalı Bitkiler

Varis bir rahatsızlıktır ve varisi engellemenin bir çok yöntemi vardır eğer kendinize dikkat ederseniz böyle bir rahatsızlıkla karşılaşma şansınızı en aza indirgemiş olursunuz.

Modakan olarak varisi engelleme yöntemleri hakkında bir yazı yazdık buyrun.

Kadınların mor kabusu varis hemen hemen her yaş grubunda yaşanıyor. Günlük hayatımızı alt üst eden bu varisleri engellemek ve etkisi azaltmak aslında basit. Bunun için yüksek oranda antioksidan içeren meyveler tüketilmeli. Bunların başında mevsimi olan kiraz ve böğürtlen geliyor. İçerdiği antioksidan sayesinde varis şikayetlerinde azalmanın yanı sıra hastalığın önlenmesinde de etkin rol oynuyor.

Varis , damar kapakçıklarının kapanmaması sonucunda oluşan bir rahatsızlıktır ve damarları kapama yoluyla şikayetlerden kurtulabilirsiniz. Daha önce “ Varis Tedavisi İğne Yöntemi ” ve “ Varis Tedavisi Lazer Yöntemi ” konusunda bilgi vermiştik. Varis tedavisine alternatif olarak doğal olan meyvelerle karşılık veriyor. Kiraz ve böğürtlen sayesinde, toplar damarlar oksidan maddelerin zararlı etkilerine karşı daha dirençli oluyor. Peki kiraz ve böğürtlen dışında ne yapabiliriz inceleyelim…

Balığı sofralarınızdan eksik etmeyin

Balık, taze sebze ve meyve ile dengeli bir şekilde beslenilmelidir. Sağlıklı ve dengeli beslenme birçok hastalığa iyi geldiği gibi varisler için de oldukça faydalıdır. Özellikle lifli gıdalar tüketilerek hem bağırsakları temiz tutarsınız hem de varisin düşmanı kabızlıktan uzak durabilirsiniz. Kabız olduğunuzda, varis gelişimi toplar damarlara binen yük sebebiyle artmaktadır.

Diğer besin kaynaklarına baktığımız da zencefil, soğan ve sarımsakta varis tedavisinde etkilidir.

Şeker ve tuzdan uzak durun

Beyaz düşman olarak kabul edilen şeker ve tuz varislerin de başbelası. Şeker ve tuz dışında kızarmış gıdalar (özellikle fast-food), cips, tütün ve tütün ürünleri, aşırı alkol tüketimi de varislerin başlıca düşmanıdır. Bu yiyecek ve içeceklerde yer alan düşük lif içeriğine bağlı olarak kabızlığın rastlanma oranı da oldukça yüksektir.

Günlük olarak yürümek, bisiklete binmek ve yüzmek kan dolaşımının sağlığı açısından faydalıdır. Bu egzersizler bacak ve baldırlardaki kas pompasını düzenli olarak çalışmasını sağlar.

Kilo problemi

Yaş ve boy uzunluğuna bağlı olarak ağırlık ölçünüze dikkat edin. Obezite ve aşırı kilo alma durumunda, bacaklardaki toplardamarlara binen yük artar. Kiloya bağlı olarakta varisler daha kolay şekilde gelişir ve ilerler.

Kıyafetlerin etkisi

Özellikle kadınların dar elbise tutkusundan vazgeçmeleri gerekir. Bu tür kıyafetler, sağlıklı kan dolaşımını engeller. Özellikle bel bölgesine olan baskı nedeniyle dar pantolon ve kemerden uzak durmak gerekir.

Bacakları dinlendirme

Uzun süre ayakta çalışmak zorunda kalanlar açısında büyük önem taşıyan bacaklar, mutlaka dinlendirilmeli. Tabii sadece ayakta çalışanlar için geçerli değil bu durum. Uzun süre oturarak çalışanları da ilgilendiriyor. Günde en az 1 defa bacakların ikisini de kalp hizasının üzerine çıkarıp 20 dakika dinlendirilmesi gerekir. Yerçekimi nedeni ve vücut ağırlığını taşıdıklarından dolayı bacak toplardamarlarında oluşan kan birikmesi engellenmiş olacaktır.

Uzun süre ayakta sabit ya da oturma pozisyonunda kalmayınız. Bacak bacak üstüne atmaktan kaçının. Ağır eşya ya da yük kaldırmayın. Bu durumlarda da bacak toplardamarlarına yük biner ve kas pompası yeterli olarak çalışamaz.

İş yerinde ara molalar verin ve belli aralıklarla dinlenin. Oturarak çalışanlar arada kalkıp yürüyün. Evde televizyon seyrederken ya da kitap okurken bacaklarınızı yukarı kaldırın. Bu kan dolaşımını hızlandıracak ve sizi rahatlatacaktır.

Oluşan varisli damarlara dokunmamaya özen gösterin. Kaşıma ya da kontrol amaçlı dokunmalarla, incelmiş cilt nedeniyle enfeksiyon gelişimi riski oldukça yüksektir.

Bacaklarınızı rahatlatacak soğuk duş masajı iyi gelir. Masaj yaparken ellerinizle dokunmak yerine suyun etkisinden yararlanın. Bu sağlıklı kan dolaşımı için etkili bir yöntemdir. Ayrıca her banyo sonrasında bacaklarınıza yumuşatıcı sürerek hem cilt beslenmesini sağlayın hem de sağlıklı dolaşıma olanak verin.

Kaynak: http://www.modakan.com/varisi-engelle...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın