Görüş Bildir
Haberler
Van Valiliği'nden 'Sığınmacı' Açıklaması: 'Görüntüler Geçen Yıl İran'da Çekildi'

Van Valiliği'nden 'Sığınmacı' Açıklaması: 'Görüntüler Geçen Yıl İran'da Çekildi'

Emre Ordu
04.05.2022 - 17:52 Son Güncelleme: 04.05.2022 - 17:53

Van Valiliği, sosyal medyada gündem olan sığınmacı görüntüleri hakkında açıklama yaptı. Valilik söz konusu görüntülerin geçen yıl İran'da çekildiğini aktardı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, dün bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve Türkiye'ye kaçak yollarla giriş yapanlara ait olduğu iddia edilen görüntülerin geçen yıl 4 Mayıs'ta @rusentakva isimli Twitter kullanıcısı tarafından paylaşıldığını ve bunların İran İslam Cumhuriyeti topraklarında çekildiğinin belirlendiği kaydedildi.

'Farklı tarih, lokasyon ve kişilere ait görüntülerin sınır hattında alınan tedbirlere bağlı olarak ülkeye giriş teşebbüslerinin engellenmesi sonucunda, göçmen kaçakçıları tarafından reklam amaçlı paylaşıldığı, anlaşılmaktadır' ifadesinin yer aldığı açıklamada 'Bahse konu görüntüler üzerinden idareyi yıpratmak adına yapılan bir kısım kasıtlı paylaşımlar, düzensiz göçle mücadeleye zarar verdiği gibi göçmen kaçakçılarının bu yöndeki faaliyetlerine katkı sunmaktadır' denildi.

"Bu yıl 37 bin sığınmacınının girişi engellendi"

"Bu yıl 37 bin sığınmacınının girişi engellendi"

Açıklamada sığınmacı hareketlerinin engellenmesi, göçmen kaçakçılığı suçuna iştirak eden veya organize eden kişi ve yapıların tüm yönleriyle ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmaların askeri hudut birlikleri, emniyet, jandarma, sahil güvenlik teşkilatları ve güvenlik korucularıyla İHA/SİHA'lar dahil olmak üzere teknolojinin sağladığı tüm imkanlar kullanılarak yürütüldüğü vurgulandı.

Güvenlik birimlerince bu yıl illegal yollarla ülkeye girmeye çalışan 37 bin 66 sığınmacının engellendiği aktarılan açıklamada, 'Ayrıca göçmen kaçakçılığında kullanılan 294 araca el konulmuş ve göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 708 organizatör yakalanmıştır. Yakalanan organizatörler hakkında yasal işlem yapılarak adli mercilere teslim edilmiştir.' ifadeleri kullanıldı.

Valilik açıklamasında, illegal yollarla ülkeye giriş yaptığı tespit edilen sığınmacılarının ülkelerine ya da üçüncü ülkelere sınır dışı işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
14
2
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

37 bin engellenmiş, peki engellenmeyen kaç kişi onu da söylesinler

Spook

Yani İran’a girmişler boş platolarda öööyle sevinçle koşuşturuyorlar. Oradan başka bir ülkenin toptaklarjnı istila etmeye gitmiyorlar. Siz de hemen şey yqpıy... Devamını Gör

burak

Ülkeyi MONOPOLY oynar gibi yönetiyorlar resmen giren çıkan belli değil yol geçen hanı resmen açıklama yapacaklarına utanmadan yorum yapıyorlar.