Görüş Bildir
Haberler
İzleri Silindi, Acılar Hâlâ Taze: Van Depremi'nin Üzerinden 5 Yıl Geçti

İzleri Silindi, Acılar Hâlâ Taze: Van Depremi'nin Üzerinden 5 Yıl Geçti

ATKN
23.10.2016 - 17:13 Son Güncelleme: 23.10.2016 - 17:49

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen, 644 kişinin ölümüne neden olan ve çok sayıda binanın ağır hasar gördüğü 7,2 büyüklüğündeki depremin üzerinden 5 yıl geçti...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin tarihine 644 insanın yaşamını yitirdiği büyük depremler olarak geçen 23 Ekim ve 9 Kasım Van depremlerinde, birbirinden acı hikayeler, çetin kış koşullarında çadır kentlerde sürdürülen hayat mücadelesi yaşandı. 

Türkiye, kentin tekrar ayağa kalkması için yardım seferberliğiyle kenetlendi.

Tüm ülkenin Van için seferber olduğu anlarda, sivil toplum kuruluşu çalışanlarıyla kente gelen ekipler de kısa süre sonra depremzedelerin barınma ve yaşamsal ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı.

Evleri yıkılan ve ağır hasar görenler için Van merkez, Edremit ve Erciş ilçelerinde hızla yükselen konutlar, depremin birinci yılında ailelere teslim edildi.

'29 bin binamız hasar görmüştü'

'29 bin binamız hasar görmüştü'

Van, yardımlarla adeta yeniden kuruldu...

Anadolu Ajansı'na konuşan Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar, 'Depremde 29 bin binamız hasar görmüştü. Bunlara istinaden 30 bin konteyner ve 30 bin çadır Van için tahsis edilmişti. Kısa sürede ve aşamalı olarak önce çadır, daha sonra konteyner kentlere, ardından kalıcı konutlara vatandaşlarımızı yerleştirdik' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bayan kahkaha

vay be o kadar oldu mu

Sevgili

Zaman çok hızlı geçiyo be

M

AK PARTİ hükümeti, Van depreminden sonra neler yaptı?.... Neredeyse yok olan Van merkezini ve Erciş ilçesini yeniden inşa etti. Depremin 1. yıl dönümünde TOK... Devamını Gör