Görüş Bildir
Haberler
Van'da Kaybolan Nehir İçin Evlerde Arama Yapılıyor

Van'da Kaybolan Nehir İçin Evlerde Arama Yapılıyor

Fatih UZUN
06.11.2014 - 18:43

Van'da kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan için süren arama çalışmalarında, ailesinin ve dedesinin evinde inceleme yapıldı.

Van'ın Gürpınar ilçesindeki Kırkgeçit Mahallesi'nde evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın bulunmasına yönelik çalışmalarda, Aslan ailesine ait evlerde özel cihazlarla inceleme yapıldı.

Mahallenin dağlık alanlarında çalışma yürüten arama kurtarma ekipleri, yaptıkları kontrollerde Nehir Aslan'a ait herhangi bir ize rastlamazken, İl Jandarma Komutanlığı Kriminal Laboratuvarı ekipleri de Aslan ailesinin yaşadığı ev ile dedesi Metin Aslan'a ait evde ipucu aradı.

Beraberlerindeki 'Çok dalga boylu ışık kaynağı' adlı cihazla her iki evde tarama yapan kriminal ekipleri, yaklaşık bir saat süren çalışmada elde ettikleri bulguları incelemek üzere delil torbasına bıraktı. Havanın kararmasıyla son verilen arama çalışmalarına sabah saatlerinden itibaren yeniden başlanacak.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, arama çalışmaları hakkında şunları söyledi:

'Bir taraftan olayın başka şekillerinin olabileceği ihtimaline binaen delilleri değerlendiriyoruz. Eldeki ipuçlarını değerlendirmek üzere jandarma ve emniyette birer ekip kurduk. Bu ekipler müşterek çalışıyorlar ve delilleri birlikte değerlendirerek netice almaya gayret ediyorlar. Orada ele geçen bazı ipuçlarını değerlendirerek sonuç almaya çalışıyorlar. Şu anda adliye sistemine devredilecek somut bir delil söz konusu değil.'

Doğan, incelenmek üzere kriminal laboratuvarına gönderilen delillerin, somut olarak ortaya çıkması durumunda olayın farklı bir boyut kazanabileceğini ya da değişik bir noktadan yola devam edilebileceğini belirterek, 'Kriminal sonuçlarını bekliyoruz, arkadaşlarımız takip ediyorlar. Bu incelemeler çeşitli kimyasal analizleri ve biyolojik çalışmaları gerektirdiği için belirli bir süre istiyor. Bu sürenin mecburen beklenmesi gerekiyor. Laboratuvar bulguları netleştiğinde biz de sonuca yönelik bir şeyler elde etmiş olacağız' ifadelerini kullandı.

Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/nehir-i...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0