Görüş Bildir
Haberler
Valilikten 19 Mayıs Yasağı: Samsun'da Fener Alayına İzin Çıkmadı

etiket Valilikten 19 Mayıs Yasağı: Samsun'da Fener Alayına İzin Çıkmadı

Emre Ordu
16.05.2018 - 20:14 Son Güncelleme: 17.05.2018 - 13:26

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Samsun'da 10 yıldır düzenlenen ve gelenek haline gelen fener alayına, valilik bu yıl izin vermedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Odatv'den Bülent Karsı'nın haberine göre, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun şubesi, bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nda farklı bir etkinliğe imza atarak ülkenin dört bir yanında gelen gençlerle gençlik kampı düzenleyecek. Öte yandan her yıl olduğu gibi bu yıl da 19 Mayıs akşamı fener alayı gerçekleştirilmesi planlanıyordu.

Valilik uygun görmedi

Valilik uygun görmedi

Ancak Valilikten fener alayına izin çıkmadı. Valilikten Atatürkçü Düşünce Derneği'ne gönderilen yazıda, '19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılması düzenlenen 'Fener Alayının' yapılması Valiliğimizce uygun görülmemiştir' denildi.

ADD: "Mağdur durumda kaldık"

ADD: "Mağdur durumda kaldık"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fener alayının iptal edilmesi sonrası ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

'19 Mayıs 2018’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a gelişinin 99'ncu yıl dönümünde yani 100'ncü yıl öncesi de genel merkezimiz ile beraber birçok etkinlik planladık. Bunlardan en önemlisi de halkın büyük katılımı ile gerçekleşen '19 Mayıs Fener Alayımız' idi. Bu etkinlik için Türkiye’nin dört bir tarafından, şubelerimizden gelen gençlerimiz, şubelerimiz ve Genel Başkanımız Tansel Çölaşan bu etkinliğe katılmak için Samsun'da olacaklar. Bu etkinliğimiz şehrimiz adına artık gelenekselleşti ve halkımızın beklediği bir yürüyüş oldu. Samsun'da gelenekselleşen Fener Alayımız için Valiliğimize yazımızı mayıs başında yazdık. Talebimiz, Ramazan ayı olması nedeni ile iftardan sonra saat 22.00'de Kurtuluş İskelesi'nden başlayan bir fener alayı idi.

Fakat Valiliğimiz bize,  saat 18.00'de DSİ önünden başlayan, İstiklal Caddesi, 19 Mayıs Bulvarı ve Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan bir güzergâhı fener alayı olarak belirlediklerinin cevabı verdiler.

Fakat belirtilen bu saat ve güzergâhın, o günün Ramazan ayı olması, insanlarımızın oruçlu olması ve güzergâh boyunca iftara hazırlık nedeni insanlarımızı rahatsız edeceğimize dair kaygılarımızı Samsun Valiliğimize, 9 Mayıs 2018 tarihinde yazdığımız yazımızla dile getirdik.  Fener Alayının saat 21.00'de Kurtuluş İskelesi'nden başlaması gerektiğini de yazdık.

Bugün cevap geldi. Maalesef izin çıkmadı. Deneğimiz bu konuda duyurular için aylar öncesinden birçok raket alan kiralaması yapmıştır ve bu durumdan mağdur durumda kaldık.'

Samsun Valiliği'nin yasaklama kararına sosyal medyadan çok sayıda tepki geldi...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
775
292
98
21
11
11
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mete Öztürk

valla biz de sizin ülkeyi yönetmenizi uygun görmüyoruz arap seviciler

görüncek adam

Laiklik elden gidiyeah diyen bir bücür orospu çocuğu vardı ya ekranlarda, o ve onun gibi oçlara şu haberleri göstermeli. Bre amkun çocuğu gidiyor lan işte. 1... Devamını Gör

Viyol10sel

Yillardir 19 mayis ve 29 ekimi kutlamayan bu Türk dusmani AKP, mit cia ve feto ile birlikte yaptiklari 15 Temmuz Darbe tezgahini kutlamak icin nedense ulkeni... Devamını Gör