Görüş Bildir
Haberler
Valilik Duyurdu: İstanbul'da 31 Ağustos'a Kadar Ormanlık Alanlara Girmek Yasaklandı

Valilik Duyurdu: İstanbul'da 31 Ağustos'a Kadar Ormanlık Alanlara Girmek Yasaklandı

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, il genelinde ormanlık alana girmenin yasaklandığı bildirildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, 31 Ağustos'a kadar ormanlık alana girişlerin yasaklandığı bildirildi. Valilik açıklaması şu şekilde:

  • Madde 1 –  İstanbul İli Orman Yangınlarıyla Mücadele kapsamında İstanbul İli sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişler, 30.07.2021 – 31.08.2021 tarihleri arasında, 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 74. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9. ve 66. maddeleri uyarınca yasaklanmıştır.  

  • Madde 2 – İstanbul İl sınırları içerisinde tüm ormanlık sahalara yetkililerden başkasının girmesi kesinlikle yasaktır.

  • Madde 3 – Bu ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak yasaktır.

  • Madde 4 – Orman Yasasının 31 ve 32. Maddesi kapsamında olan köyler/Mahalleler başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köyle/Mahalleler de dahil olmak üzere anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklanmıştır.

  • Madde 5 – Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı, önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardır.

  • Madde 6 – Enerji Nakil Hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar (BEDAŞ, AYEDAŞ ve TEİAŞ) hatların özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak, gerektiğinde enerji kesintisi uygulayacaklardır.

  • Madde 7 – Tüm belediyelerimiz, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (Dozer, Loder, Kepçe) hazır bulunduracaklardır.

Vali Yerlikaya'dan paylaşım 📌

Vali Yerlikaya'dan paylaşım 📌
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
o yorum yapılacak

Doğru karar. Hem ormanlık alanı pisliklerden kurtarmış olurlar. Piknik yapmayı beceremeyen bir milletiz çünkü.

Pasif Kullanıcı

önlem alma .uçak alma .halka ormana girme de. Hepsinin villası bahçeli, yalısı yeşil alanlı olduğu için mal halkımız beton mezarlarında ne b.k yerlerse yesin... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bir şeyler oluyor, devamının gelmesinden korkuyorlar bence. Umarım ormanlara yasak geldi diye canlı bomba olayları yaşanmaz çok garip şeyler yaşanıyor, garip... Devamını Gör