Görüş Bildir
Haberler
Vahit Kirişci’ye Orman Yangını Tepkisi: ‘Ne 5 Temmuz’u! Aklınız Yok mu Sizin?’

Vahit Kirişci’ye Orman Yangını Tepkisi: ‘Ne 5 Temmuz’u! Aklınız Yok mu Sizin?’

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşanan orman yangını üçüncü gününde devam ederken, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye tepki gösterdi. Özkoç, Bakan Kirişçi’nin gece görüşlü helikopterler için yaptığı açıklamayı eleştirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gece görüşlü helikopter tepkisi

Gece görüşlü helikopter tepkisi

Marmaris’te üçüncü günündeki orman yangınına gece havadan müdahale edilememesi, muhalefet tarafından eleştiriliyor.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin gece görüşüne sahip helikopterlerin 5 Temmuz’da envantere gireceğini söylemesi, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç tarafından ‘akılsızlık’ olarak eleştirildi.

Engin Özkoç’un mecliste yaptığı basında toplantısında bakan Kirişçi için eleştirileri şöyle;

“Bir yıldan beri uçaklar nerede diye soruyorum. Bakın bir ülkeye ancak bu kadar yazık edilebilir. Bakan çıkmış diyor ki, 5’ Temmuz’da helikopterler gelecek.’ Yahu sen 4 Temmuz’a kadar yangın çıkmayacağını mı düşünüyordun? Geçen sene orman yangınlarıyla yaşadığımız felaket belli. Uzmanlar küresel ısınma sebebiyle uyarılarını sürekli yaptı. Sen niye daha önceden önlem almadın!”

‘Aklınız yok mu sizin!’

‘Aklınız yok mu sizin!’

Engin Özkoç, ihale için geç kalındığını belirterek, bakan Kirişçi’ye eleştirilerine şu şekilde devam etti;

“Siz niye bu kadar önemli bir ihaleyi yazın ortasına kadar bekletiyorsunuz! 4 Temmuz’u neden bekliyorsunuz? Sizin aklınız yok mu! Bir de gitmiş orman bölgesinde şov yapıyorsunuz. Sizi nasıl bakan yaptılar? Bakan bey diyor ki, ‘bir kontrolsüzlük yok ama kontrol altına alınmış bir yangında yok.’ Bakan diyor bunu. Ne diyorsunuz arkadaş. Bu nasıl açıklama!

İlgili haber

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın