Görüş Bildir
Haberler
Uzmanlar Açıkladı: 'Yalnızlık Günde 15 Sigara İçmek Kadar Zararlı'

Uzmanlar Açıkladı: 'Yalnızlık Günde 15 Sigara İçmek Kadar Zararlı'

A. Ece
21.10.2019 - 14:10

Z Kuşağı her zamankinden daha yalnız!

Kaynak: https://i-d.vice.com/en_us/article/yw...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sonuçları can sıkıcı fakat şaşırtıcı olmayan bir araştırmaya göre, gençler yaşlı vatandaşlara göre daha çok yalnızlık çekiyor.

Sonuçları can sıkıcı fakat şaşırtıcı olmayan bir araştırmaya göre, gençler yaşlı vatandaşlara göre daha çok yalnızlık çekiyor.

20,000 Amerikalı üzerinde yürütülen ankete göre Z Kuşağı (18-22 yaş arası) gençlerde yalnızlık puanı yaklaşık 48 ile en yüksekken, 72 yaş ve üzerindeki insanlarda bu puan 39 civarındaydı.

Daha üzücü olan gerçek ise, yalnızlığın yaşam üzerinde günde 15 sigara içmekle aynı etkiye sahip olduğu için obeziteden daha tehlikeli olması.

Sağlık sigortası şirketi Cigna tarafından yürütülen ankette bu tarz bilgilendirmeler bolca bulunuyor. Kendi kendinize 'Yalnızlık puanı nasıl ölçülür ki?' diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Aslında bu puanlama Kaliforniya Üniversitesi'nin 'Yalnızlık Ölçeği'ne' dayalı. Araştırmaya göre en fazla sosyal medya kullanan gençler de neredeyse hiç kullanmayanlarla aynı duygulara sahip. Cigna'nın CEO'su David Cordani ise insanlara iyi hissettiren şeyin 'anlamlı sosyal etkileşim' olduğunu söylüyor. Bu tanım ise insanlara mesaj atmayı ya da komik fotoğraflara bakmayı pek de içermiyor...

Z Kuşağı'ndan ankete katılanların yarısından fazlası yalnızlıkla alakalı 11 histen 10'unu işaretlerken, 72 yaş üzerindeki katılımcıların %90'ı diğer kişilerle "uyumlu" olduklarını söyledi.

Eğer sigara gerçeğini merak ediyorsanız: bunun nedeni yalnızlığın strese, stresin de kronik inflamasyon neden olması.

Araştırma yalnızlığı azaltmak için yöntemler de sunuyor. Aslında oldukça açık yöntemler: uyuyun, ailenizle zaman geçirin, egzersiz yapın ve çok çalışmayın. Tabii bunları önermek kolay ama yapmak zor. Çünkü bu aktiviteler telefonunuzu bırakmanızı içeriyor, hem de araştırma sosyal medyanın verdiği zararları derinlemesine dahil etmese bile. Büyük babanız size mesaj atamıyor olabilir, fakat sizden daha sağlıklı olması da olası!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
118
30
22
16
12
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kirik-toprak-testi

Yalnızlığa alışan insanın eyvallahı olmaz. Hiç de öyle bunalıma filan da girmez. Saçma insanların saçma sapan gündemlerini takip edeceğine kendi yolunda sess... Devamını Gör

Richard Harrow

İyi tarafından bakıyorum, en azından devlet yalnız olduğum için 15 sigaranın vergisini istemiyor.

supertr93016361

hem sigara içiyorum hem yalnızım.öldük say