Görüş Bildir
Haberler
Üzerinde Çalışılan Uygulama: Çocuk İstismarında '12 Yaş Altına Ağır Ceza'

etiket Üzerinde Çalışılan Uygulama: Çocuk İstismarında '12 Yaş Altına Ağır Ceza'

FreiGeist
26.02.2018 - 17:20 Son Güncelleme: 27.02.2018 - 08:44

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çocuğa yönelik istismar suçlarında verilen cezalara ve önleme çabalarına ilişkin komisyon çalışmalarının bu ayın sonunda biteceğini açıkladı. Bakanı Kaya, çocuğa yönelik istismar suçuna ilişkin, 'İngiltere'de 12 yaş altına, bazı ülkelerde 9 yaş altına ağır cezaların verildiğini görüyoruz. Türkiye'de biz de benzer bir uygulama için çalışıyoruz' dedi. 

Bakan Kaya, CNN Türk'te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programının konuğu oldu.

Bakan Kaya, CNN Türk'te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programının konuğu oldu.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın başkanlığında altı bakanın katılımıyla oluşturulan komisyonun ilk toplantısının yapıldığını, çalışmaların yoğun şekilde sürdüğüne değinen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Bakan Kaya, çalışmaların ne zaman biteceğine ilişkin bir soru üzerine, 'Yakın zamanda bitecek. Bu ayın sonunda (Şubat) bitirmeyi hedefliyoruz. Bürokrat arkadaşlarımız çok detaylı bir çalışma yapıyor' bilgisini paylaştı.

Bakan Kaya, Adana’daki cinsel istismar olayının ardından yapılan çalışmalarla ilgili soruları yanıtlarken, “Bu, bir istismar değil, bir vahşet. İnsanın aklının bile almadığı boyutta bir vahşet” diye konuştu.

'İngiltere'de 12 yaş altına, bazı ülkelerde 9 yaş altına ağır cezaların verildiğini görüyoruz. Türkiye'de biz de benzer bir uygulama için çalışıyoruz şu anda' 📹

Dünyada da benzer suçların cezalarının ne olduğuna ilişkin bir soruya Aile Bakanı, İngiltere'de ömür boyu hapis cezasının bulunduğu, birçok dünya örneğinde de müebbet hapis, ağırlaştırılmış müebbet hapis gibi cezaların uygulandığını yanıtını verdi ve şöyle devam etti: 

 'İngiltere'de 12 yaş altına, bazı ülkelerde 9 yaş altına ağır cezaların verildiğini görüyoruz. Türkiye'de biz de benzer bir uygulama için çalışıyoruz şu anda.'

Bakan Kaya ayrıca 'Cinsel istismar ve kadına şiddette iyi hal uygulamasının kaldırılması üzerine çalışıyoruz' bilgisini paylaştı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya 'Yetki karar alma merci bütünüyle siz olsaydınız iyi hal indirimini kaldırır mıydınız?' sorusuna ise 'Elbette kaldırırdım. Bir kadın olarak, bir anne olarak cinsel istismara bir karşı iyi hal gerçekten kabul edilebilir bir şey değil. Paydaşlarımızla kaldırılması için de çalışıyoruz zaten' yanıtını verdi.

12 yaş ayrımı daha önce de Türkiye'nin gündemine gelmişti 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
237
151
30
10
6
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mitedu

Hay yapacağınız yasaya. 18 yaşın altindaki her birey çocuktur. Sapiklari tekrar koruyup kollamak içinmi 12 yaş kriteri getiriyorsunuz. Sapıklara hade idam ge... Devamını Gör

Ayna Efendi

en iyisi 18 yaş altına ağır ceza verelim, 12 dersen,z bu sefer 12-18 yaş grubu çocukların güvenliğini daha çok tehlikeye atmış olursunuz

mak

12 yaş fazla. Siz onu 6 yaş falan yapın. 7 yaşı dolduranda yetişkin sayılsın. Nasılsa fetvalarınızdan biliyoruz efendim.