Görüş Bildir
Haberler
Uzaklaşma Modu, Siber Zorbalık, Efektler: Instagram'a Yakın Zamanda 8 Önemli Özellik Geliyor!

etiket Uzaklaşma Modu, Siber Zorbalık, Efektler: Instagram'a Yakın Zamanda 8 Önemli Özellik Geliyor!

Emre Tüfekçi
11.05.2019 - 10:11 Son Güncelleme: 11.05.2019 - 18:28

Tüm dünyanın kullandığı en popüler uygulamalardan birisi olan Instagram bizleri çok sevindirecek tam 8 yenilikle geliyor. Birçok konuda yeniliğe giden Instagram güvenlik, efekt, alışveriş yapma gibi birçok konuda bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Hadi gelin bunlara bir bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yeni kamera modu

1. Yeni kamera modu

Instagram'a attığımız hikayelerde değişik efektler uygulayabiliyoruz. Birçok modu olan hikayeler bölümünün görünümü değiştirildi. Artık bu farklı modlara alttan kaydırıp değiştirebileceğiz. Efekt olarak kendini çok geliştiren Instagram'ı denemenizi tavsiye ediyoruz. Hadi durmayın bir hikaye de siz ekleyin!

2. Artık Instagram üzerinden bağış yapabilirsiniz!

2. Artık Instagram üzerinden bağış yapabilirsiniz!

Hikayeler kısmında birçok etiket zaten mevcut. Geri sayım, yer etiketi, soru-cevap, anket gibi birçok etiket var. Belli bir takipçi sayısını geçtikten sonra Instagram size bir 'bağış' etiketi sunacak. Bu etiketle beraber bağış toplayabileceksiniz.

3. İnfluencer'lar çok sevinecek!

3. İnfluencer'lar çok sevinecek!

Instagram'da belli bir takipçi sayısının üstünde olanlar kendi profillerinde reklam yapabiliyor. Instagram da bu kullanıcıları düşünerek kendi profillerini tasarlayabileceklerini duyurdu. Ayrıca DM üzerinden gelen mesajlar ile reklamını yaptıkları ürünün satılması için daha kolay bir iletişim kurulabilecek.

4. Alışveriş yapabileceksiniz!

4. Alışveriş yapabileceksiniz!

Birçok ünlü kendi ürününün veya başka bir ürünün reklamını yapabiliyor. Bunları takip edip beğenen kullanıcılar ise ürünü almakta bazen zorluk yaşayabiliyorlar. Yapılan yenilikten sonra ürüne direkt olarak ulaşabileceksiniz.

5. Kendi filtrenizi oluşturun!

5. Kendi filtrenizi oluşturun!

Bu yaz ayında sunulacak yenilikle birlikte artık hikaye modlarında kendi yaptığınız filtrelerle birlikte hikaye gönderebileceksiniz. Ayrıca kendi yaptığınız filtrelerden diğer insanlar da faydalanabilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Beğenilerinizi gizleyebilirsiniz!

6. Beğenilerinizi gizleyebilirsiniz!

Fotoğraflarınızın veya videolarınızın ne kadar beğenildiğini görmek istemiyor ve insanların da görmesini istemiyorsanız Instagram'ın sizin için bir yeniliği var. Artık beğeni sayılarınızı gizleyebilirsiniz. Bunu yapmalarının nedeni ise insanların 'Acaba kaç beğeni alacağım?' derdini ortadan kaldırmak istemesi.

7. 'Uzakta Modu'

7. 'Uzakta Modu'

Instagram'ın sosyal medyayı bırakan insanlar için de bir yeniliği var. Instagram kullanmaya bir süre ara vermek isterseniz 'Uzakta modu' ile insanlar sizin sosyal medya kullanmadığınızı görecekler. Aslında bu bir tür hesap dondurma diyebiliriz. Kullanıcılar sizi aratıp profilinize girdiklerinde 'uzakta modu'nu görürlerse sizin aktif olmadığınızı anlayacaklar.

8. Zorbalara karşı dürtme özelliği

8. Zorbalara karşı dürtme özelliği

Bir gönderinin altına kötü bir yorum yazmadan önce Instagram size bir daha soracak. Bu tedbirin amacı ise kullanıcılara ikinci bir defa düşünme hakkı tanıyor olması. Böylelikle Instagram'ın daha huzurlu bir yere dönüşmeye başlayacağına inanılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
819
144
54
22
21
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beyza

bunları yapın iyi güzel ama hikayemize 24 saat geçtikten sonra kimler bakıyor göremiyoruz geri getirin bu özelliği

shawns1721

4. maddenin açıklama kısmında direk yazmışsınız direkt* olacak o

dideral

İnstagram Cumhuriyeti :)