Görüş Bildir
Haberler
Uzaklarda Aramaya Gerek Yok! Türk Kadınlarının Orgazm Olamamalarının Altında Yatan Toplumsal ve Kültürel Nedenler

etiket Uzaklarda Aramaya Gerek Yok! Türk Kadınlarının Orgazm Olamamalarının Altında Yatan Toplumsal ve Kültürel Nedenler

Cinsellikle ilgili en çok konuşulan, tartışılan, teoriler üretilen konulardan biri Türk kadınlarının orgazmı... Bugün sizler için neden orgazm olamadığımızı, kültürel nedenleri derledik. 

Bu konudaki görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

1. Cinsellikten uzak yetiştiriliyor, ‘yatak odası’nın ayıplarla dolu bir mekan olduğunu öğrenerek büyüyoruz.

2. Bekarete bağlı olduğu düşünülen namus kavramı nedeniyle utanıyor, bekarken ilişkiye girmenin ‘hafif kadın’ olarak lanse edilmesi nedeniyle geri çekiliyoruz.

3. Damgalanmaktan, kötü yola düşmekten, hep ‘öyle’ olacağından ve bundan sonra bizi hiçbir erkeğin kabul etmeyeceğini düşündüğümüzden korkuyoruz.

4. Kendimizi yetersiz buluyor, sadece erkeğin orgazmına odaklanıyoruz.

5. Yatakta bir şeyler bildiğimizi, zevk aldığımızı göstermeyi istemiyoruz; konu yine dönüp dolaşıp ‘kötü kadın’ olmaya geldiği için siniyoruz.

6. Kızlık zarının kutsallığına verilen önem nedeniyle çekiniyor, ergenlikte duyduğumuz yalan yanlış, kanlı ilk deneyimlerden korkuyoruz.

7. Toplumsal olarak kadına hizmet etme beklentisiyle yaklaşıldığı için erkeklere hizmet etmemiz, onlara göre hareket etmemiz gerektiğini düşünüyoruz.

8. Partnerimizi korumak, küçümsememek ya da erkekliğine laf etmemek için erken boşaldığını kabul etmiyoruz.

9. Ön sevişmenin günah ya da ayıp olduğu düşüncesiyle büyüyoruz.

10. Kendimizi keşfetmekten, bedenimize dokunmaktan, uyarılmaktan utanıyoruz.

11. İlk cinsel deneyimlerimizde birçoğumuz korkunç şeyler yaşıyor, önemsenmiyor, hor görülüyoruz.

12. Cinsel şiddet, aile içi şiddet, babanın evdeki otoritesi, taciz gibi konulardan ötürü cinsel anlamda soğuma yaşıyoruz ve bunun farkına bile varamıyoruz.

13. Karşılıklı olarak cinsellikten bahsetmenin ayıp olduğunu düşünerek büyüyor, partnerimize bile nasıl orgazm olacağımızı anlatamıyoruz. Zaten bunu biz de çok bilmiyoruz.

Sonraki nesillerin bizden daha şanslı olması dileğiyle...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
580
96
58
33
23
12
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?