Görüş Bildir
Haberler
Uyuşturucudan Tutuklanmıştı: 'Ben FETÖ'cüyüm, Uçağı Patlatacağım' Diyen Kadının Polis Oğlu Tanıdık Çıktı

Uyuşturucudan Tutuklanmıştı: 'Ben FETÖ'cüyüm, Uçağı Patlatacağım' Diyen Kadının Polis Oğlu Tanıdık Çıktı

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kıbrıs’a gitmek için kalkış hazırlığı yapan uçakta, 'Ben FETÖ'cüyüm ve uçağı patlatacağım' diye bağırıp olay çıkartan ve tutuklanan Nikar D.'nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde polis memuru olduğunu söylediği oğlu, geçen ekim ayında gençlere uyuşturucu satarken meslektaşları tarafından suçüstü yakalanan B.D. çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18 Aralık sabahı saat 06.45'te Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Kıbrıs'a gitmek için hazırlık yapan uçakta, yolcu olarak bulunan Nikar D. 'Ben FETÖ'cüyüm ve uçağı patlatacağım. Hapishaneler doldu' diye bağırdı. Kadın yolcu uçaktan indirilerek, uçakta bomba araması yapıldı. Aramaların sonucunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmayınca uçak rötarlı olarak hareket etti.Nikar D. gözaltına alınırken, uçaktaki o anlar cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı.

Tutuklandı

Nikar D. emniyetteki işlemlerinin ardından aynı gün soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi ve savcıya ifade verdi. Nikar D., savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı  Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'Hava ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma' suçundan tutuklandı.

Oğlu tanıdık çıktı

Oğlu tanıdık çıktı

Nikar D.'nin, 'Üç evlat büyüttüm, biri de Vatan Emniyet'te' dediği polis oğlunun kimliği ortaya çıktı. Annesinin halen görevde olduğunu söylediği polis memuru, geçtiğimiz ekim ayında İstanbul’da uyuşturucu satışı yaparken meslektaşları tarafından suçüstü yakalanan B.D. çıktı. Polis memuru B.D., telefonla sipariş veren gençlere uyuşturucu getirdiği anda Mobil Park Polisi tarafından gözaltına alınmıştı. B.D.'nin, sosyal medya hesaplarından, sık sık Avrupa ülkelerinde yaptığı tatil fotoğraflarını paylaştığı görülmüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hastaneye sevk edildi

Hastaneye sevk edildi

Öte yandan tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne götürülen Nikar D.'nin avukatı Furkan Lokman, müvekkilinin üç defa Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğü belirti. Lokman, son tedavinin  yaklaşık 1 yıl önce olduğunu, 21 gün gözetim altında tutulduktan sonra bir teşhis konulmadan ilaçlarla taburcu edildiğini aktardı. 

Lokman, müvekkilinin tutuklandığı günün gecesi, mahkum ve gardiyanların önerisiyle hastaneye sevk edildiği bilgisini verdi.

"10 yıla kadar hapis cezası ile yargılanabilir"

"10 yıla kadar hapis cezası ile yargılanabilir"

Avukat Tuğba İncel ise söz konusu eylemle ilgili Türk Ceza Kanu'nunda farklı cezalar öngörüldüğünü belirterek, şunları kaydetti:

'Ulaşım araçlarının kaçırılması ve alıkonulmasına ait Türk Ceza Kanunu’ndaki maddesine baktığımız zaman farklı cezalar var. Alt ve üst sınırı olan cezalar var. Mesela ilk fıkraya göre 1 yıldan 3 yıla kadar, ikinci fıkrada 2 yıldan 5 yıla kadar, üçüncüsünde 5 yıldan 10 yıla kadar cezalar var. Üçüncüsünden yargılanılabilir diye düşünüyorum. 'Cebir ve tehdit kullanarak ya da hukuka aykırı şekilde hava ulaşımının hareket etmesini engelleyen veya bu aracı gitmekte olduğu yerden başka bir yere götüren kişi 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile yargılanabilir' diyor. Beyanlarıyla, uçakta bomba olduğunu belirtmesi gibi söylemleriyle uçağı kaçırmadı ama uçağın hareket etmesini engelledi ve oradaki birçok kişiyi hürriyetinden mahrum etmiş oldu. Kaptan pilot Tokyo Konvansiyonu’ndan sonra Sivil Havacılık Kanunu’nun 102’inci maddesine göre uçağın güvenliğini sağlamakla görevli olduğu için uçuşu iptal etti.'

Tuğba İnce ayrıca Nikar D.'nin idari para cezasına da çarptırılabileceğini kaydetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
39
13
10
10
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
omerthe1

anne ucagi birbirine katan kadin, oglu uyusturucu saticisi "polis", bu durumda evin babasindan da ayni performansi bekliyoruz. tahminleri alalim. bence baba... Devamını Gör

Eylul

Oğlunun nevaleyi patlatmış :)