Görüş Bildir
Haberler
Utangaçlığı Aşmaya Yardımcı 10 Pratik Adım

etiket Utangaçlığı Aşmaya Yardımcı 10 Pratik Adım

Miranda Pearl
02.05.2014 - 12:57 Son Güncelleme: 02.05.2014 - 18:41
  • Evden çıkın. Daha yolun başındayız. Evden çıktınız diye hemen konuşmaya başlamanıza gerek yok. Evden çıkın, insanlar arasında yürüyün, göz teması kurmaya çalışın. İnsanlar arasında bulunmaya alıştıkça, cesaretinizin arttığını, onların yanında daha rahat hareket ettiğinizi göreceksiniz.

  • Giyim kuşam. İnsanlar kıyafetleriyle ağırlanırlar, fikirleriyle uğurlanırlar. Hiç öyle beni beğenen böyle beğensin, kalıbıyla insanları kendinizden uzaklaştırmayın. Güzel giyinmek, güzel kokmak muhattabınızınla ilk etkileşimin başarılı olmasını,aradaki buzları kırmasını, insanların iletişimin başında size güven duymasını sağlar. Güzel giyinmek için avuç dolusu para harcamanıza gerek yok. Günümüzde seçenekler çok fazla. Kendi bütçenize göre şık kıyafetler edinebilirsiniz.

  • Okuyun. Etkili iletişim, beden dili ve konuşma , imaj tasarımı, diksiyon hakkında kitaplar alın okuyun. Maddi durumunuz iyiyse görüntülü setler alın, daha da iyiyse seminerlere katılın.

  • Yavaş yavaş iletişime geçmeye başlayın. Evden çıktık, giyim kuşamı hallettik, kitaplar okuduk ve (dikkat) okumaya devam ediyoruz, artık sıra yavaştan iletişime geçmeye başlamada. Bu noktada cesaretizin kırıldığı yerler olacaktır. Bu yüzden en ufak adımlarla başlıyoruz:

  • Adres, saat sorun. Dışarıya çıkın ve bildiğiniz bir yer bile olsa cinsiyet ayırmadan adres sorun. 100 kişiye sormadan ben bunu yapamıyorum demeyin. Bundan sonrası artık siz ve iradenizle ilgili. Zaten 100 kişiye ulaşmadan ne kadar rahat hissetmeye başladığınızı göreceksiniz. Farkında olmadan onların gözlerine daha rahat bakamya vesohbet etmeye başlayacaksınız. Bu çalışma sizin yabancılara karşı rahat hissetmeniz içindir ve gayet etkilir. Adres sormak diye küçümsemeyin. Çıkın yapın.

  • Görevlilerle konuşun. Bakın görevlilerle konuşmak, en düşük riskli iletişimdir. Sizinle konuşmak zorunda, yoksa işten atılır :) Bir süpermarkete girin ve reklam ürünlerini satan görevliye gidip, yiyeceğin tadına bakın ve onun hakkında yorumlar yapın. Satın almak zorunda değilsiniz. Sokakta telefon kampanyalarını tanıtan gençlerle konuşun. Tarife hakkında bilgi alın ve teşekkür ederek ayrılın. Bir alışveriş merkezine girdiğinizde, gideceğiniz dükkanı yerini bilseniz dahi, danışmaya gidin ve nerede olduğunu sorun.

  • Kendi zevklerinize göre etkinlikleri takip edin. Şimdiye kadarki egzersizleri yaptıysanız, bunda hiç zorlanmayacaksınız. Çünkü artık, yabancılarla iletişime geçmek konusunda sıkıntılarınızı büyük oranda atlattınız. Seyahat etmek istiyorsanız, gezi kulüplerine gidin. Resim çizmek istiyorsanız, resim kurslarına gidin....vs. Bu kurslar, kulüplerin düşündüğünüz kadar pahalı değil. Söylediğim gibi, artık çok seçenek yani rekabet var. Her bütçeye uygun kursları bulabilirsiniz.

  • Öfke kontrolü. Malesef cezaevleri ve mezarlar öfkesine sahip çıkamayan insanlarla dolu. Sonuçları kaçınılmaz. Şiddetten, kavgadan hiçbir zaman faydalı çıkmazsınız. Karşınızdaki yenmeniz sizi daha iyi biri , daha delikanlı biri, daha otoriter bir kadın yapmaz. Öfke kontrolünün çok farklı sebepleri var. Geçmiş, hormonal bozukluklar, aşırı özgüven düşüklüğü...vs. Kendinize hakim olmaya çalışın, yapamıyorsanız uzman desteği alın, grup terapilerine katılın.

  • Aşk. İnsanın en çok istediği bununla beraber en çok çekindiği...Bu egzersizleri yaparken muhtemelen birileriyle romantik ilişkilere girmeniz çok yüksek ihtimal. Siz farkında olmadan konuşmanız, ses tonunuz, beden diliniz zaten gelişiyor. Doğal olarak daha çekici biri oluyorsunuz. İnsanlar size güven duyduğu için yanınıza gelmeye çekinmiyor ve daha rahat konuşuyorlar. Siz ilk adımı atmaya cesaret edemiyor olsanız bile, onlar bu güvenden dolayı size ilk adımı atıcaklardır. Etrafta sürekli kadın erkek ilişkileri hakkında anlatılan klişelerden artık kendinizi kurtarın. İşe yaramayan yöntemleri kullanıp, kendi özgüveninize zarar vermeyin. Erkekler , kadınlar hakkında sürekli şikayet etmek yerine, onların anatomisini, psikolojisini anlatan kitaplar okuyun, görüntüler izleyin. Bunu neden söylüyorum ?

  • > *'Kadınları erkek mantığıyla, erkekleri kadın mantığıyla çözemezsiniz.' Farklıyız, farklıyız, farklıyız.

  • Uzman yardımı alması gerekenler. Sosyal fobi tedavisi olan bir rahatsızlıktır. Psikiyatristler, psikologlar bu konularda gerçekten iyiler. Komedi filmlerinin etkisinde kalıp bu meslekleri küçümsemeyin. Uzman yardımı almanız gerektiğini düşünüyorsanız, 'ertelemeyin' ve gidin.

Kaynak: http://www.kizlarsoruyor.com/kisilik-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
346
129
86
62
46
41
41
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?