Görüş Bildir
Haberler
Üşengeçler Toplanın: Yaptığınız Egzersizleri Eğlenceli Kılmanın 10 Etkili Yolu

Üşengeçler Toplanın: Yaptığınız Egzersizleri Eğlenceli Kılmanın 10 Etkili Yolu

MeTeam Club
05.05.2016 - 11:21

Çocuklar oyun oynadıklarında egzersiz yaparlar ve çok eğlenirler. Siz de fitness’ı zorunlu, sıkıcı bir eylem olmaktan çıkarın. Aşağıdaki 10 ipucu ile fitness’ı tekrar eğlenceli hale getirin.

Nasıl egzersiz yapacağınızdan daha çok, içinizde egzersiz yapacak gücü, enerjiyi, isteği bulmak ve istediğiniz sonuçlara ulaşana kadar devam edebilmek daha önemlidir. Aslında oturma odanızda sadece aşağı yukarı zıplayarak bile bir sürü kalori yakabilirsiniz. O zaman neden henüz yapmadınız?

Motivasyon eksikliği yetişkinlerin fit olma yolunda en çok sıkıntı çektikleri konudur. Bu motivasyonu nasıl mı bulursunuz? Sizi yataktan, koltuktan kaldıracak, bilgisayarınızdan yeterince ayıracak ve egzersiz yapmanızı sağlayacak sır, egzersizi eğlenceli yapmaktan geçiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. O tekdüzelikten kurtulun!

1. O tekdüzelikten kurtulun!

Sporda sadece yürüyüş bandı, bisiklet ya da step aleti kullanmayın. Çeşitlilik her başarılı fitness rutininin anahtarıdır. O nedenle kendinize daha heyecanlı seçenekler bulun.

Bir atlama ipi alın, bakın bakalım hala çift atlamaları yapabiliyor musunuz Paten/Rollerblade’lerinizi giyip sokak boyunca iyice hızlanın. Cesaretiniz var mı? Denge topu ile çalışmaya ne dersiniz? Jimnastik topu ile? Suda? Ya da çocukluğunuza dönün ve frizbi ya da elim sende oynayın.

Eğlendiğiniz sürece, kalori yaktığınızı da unutacaksınız.

2. Kapıdan dışarı çıkın

2. Kapıdan dışarı çıkın

Muhteşem açık hava dünyanın en büyük, en çeşitli oyun alanıdır.

Etrafınızdaki parklara, piknik alanlarına, ormanlara, göl kenarlarına gidin. İlla araba kullanıp uzak bir yere gitmeniz, tüm gününüzü geçirmeniz de gerekmez. Rahat bir pantolonunuzu, eşofmanınızı, tişörtünüzü giyin. Oynamaya başlayın. Kirlenmek eğlencelidir.

3. Hem sosyalleşmeye, hem de fitness’a ayıracak vaktiniz yok mu? İkisini birleştirin!

3. Hem sosyalleşmeye, hem de fitness’a ayıracak vaktiniz yok mu? İkisini birleştirin!

Arkadaşlarınızla birlikte egzersiz yapmak antrenmana eğlence katmanın ayrı bir yoludur. Arkadaşınızla iyi vakit geçirmekten, muhabbet etmekten arada kalori yaktığınızı fark etmezsiniz bile.

Arkadaşlarınızla spor salonlarında bir salsa, zumba dersine ya da hip-hop, kickbox derslerine yazılın. Ya da en azından öğle aranızı yemek yemeden önce arkadaşınızla dışarıda güzel bir yürüyüş yaparak değerlendirin.

4. Tembellere göre antrenman

4. Tembellere göre antrenman

Televizyon önünde çok fazla mı vakit geçiriyorsunuz? Muhtemelen koltuğunuzda kalıcı bir çukur bırakmışsınızdır.

2003 Harvard araştırmasına göre her gün sadece 2 saat televizyon seyretmek bile obezite riskini %23 arttırıyor.

Eğer televizyon bağımlısıysanız, oturma odanızı spor salonun çevirin. Yürüyüş

bandınızı, bisikletinizi ya da evde antrenman yapmak için ne varsa televizyonun karşısına alın. Televizyon seyrederken egzersiz yapın. Böylece hem televizyon alışkanlığınızdan vazgeçmemiş olacak, hem de bu sırada yağlarınızdan kurtulduğunuzun farkına bile varmayacaksınız.

5. Müziği açın

5. Müziği açın

İster Beyoncé, Shakira olsun, ister Hadise, Hande Yener olsun herkesi hareket ettirecek bir şarkı vardır. Ayaklarınız hareket etmeye, başınız sallanmaya başlar, sonra kalçalar da eklenir ve bir bakmışsınız aynanın karşısında kendinizi kaybetmiş dans ediyorsunuz.

Adrenalin antrenmanın en yakın dostudur. O nedenle bir daha spor salonuna gittiğinizde en sevdiğiniz müziklerinizi de yanınıza alın. Müzikle kendinizden geçerken yanan kalorileri fark etmeyeceksiniz bile.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendinize bir teşvik bulun

6. Kendinize bir teşvik bulun

Çok güzel kendinize sağlıklı fitness hedefleri belirlediniz ve bunları gerçekten yapacaksınız. Tebrikler! Peki ödülünüz ne? Hiçbir şey mi? 

Tabii fit olmak, tüm sıkı çalışmalarınız için yeterli bir sonuç ama gerçekçi olalım. Daha fazlasını istiyorsunuz değil mi? Çok az insan sadece yavaş yavaş incelmeyi sabırla bekleyerek tatmin olur. Biz çabalarımızın karşılığını istiyoruz ve hemen istiyoruz.

O zaman kendinize size altı ay sonra değil, bugün fayda sağlayacak bir ödül programı belirleyin. Ödülünüz, sizi hedefte tuttuğu sürece ne isterseniz olabilir. Tabii ki hiçbir zaman elde ettiğiniz faydaları geri çevirecek bir şey olmamalı. O nedenle yemeklere, tatlı ve çikolataya dalmayı unutun. Onun yerine kendinize yeni bir ayakkabı alın ya da güzel, romantik bir hafta sonu kaçamağı düzenleyin.

Ne seçerseniz seçin, sizi hedefinize doğru ileri götürecek kadar motive etmeli.

7. Bir yarışa hazırlanın

7. Bir yarışa hazırlanın

Atletik bir müsabaka için çalıştığınızda, adrenalin, heyecan ve beklentiyi de egzersiz planınıza dahil edersiniz. Kendinize bunu yapabileceğinizi kanıtlamak için yola çıkarsınız. Bu müsabakalar zamanlı olduğu

için de bu yolda tembellik yapamazsınız.

Daha önce hiç bir yarışa katılmadıysanız küçük başlayın. Öncelikle 5k koşularına katılın ve nasıl yaptığınıza bakın. Eğer rahatlıkla üstesinden geldiyseniz, harika. Bir sonraki adıma geçin. 10k koşusu, yarım maraton ya

da kısa yol bisiklet yarışı deneyebilirsiniz.

Kendinize hazırlanmak için en azından 10-12 hafta verin ve gelişiminizi kayda

alın. Unutmayın her antrenman bitiş çizgisini geçmenize bir adım daha yaklaştırır.

8. Takım kurun

8. Takım kurun

Eğer tek başınıza spor salonunda terlemek size göre değilse, mahallede, yakın çevrenizde takımlara katılın.Hem arkadaşlık, hem rekabet elde edersiniz. İkisi de egzersiz yapmak için önemli motivasyonlardır. 

Planlı programlı antrenman ve oyunlar, egzersiz planınızı düzenli ve sabit kılacaktır. Sizin beceri seviyeniz takımı ileri götüreceğinden de kendinizi motive hissedersiniz ve daha iyisini yapmak için daha çok çalışırsınız.

Etrafınızdaki yetişkin takımlarını araştırın, ne kadar çok olduğunu görünce siz de şaşıracaksınız. Futbol, basket, voleybol, tenis.. ne isterseniz. Eğer etrafınızda hiç takım yoksa o zaman siz kurmaya ne dersiniz?

9. Aile meselesi haline getirin

9. Aile meselesi haline getirin

Ailecek sofraya oturmak, yemek yemek yoğun bir günün ardından eşiniz ve çocuklarınızla kaliteli vakit geçirmek için tek yol değildir. Fitness’ı da bir aile geleneği haline getirin.

Arka bahçeniz olasılıklarla dolu. Bir basket potası asabilir, kimin daha iyi olduğunu test edebilirsiniz. Çocuklar, ebeveynler arası takımlar kurup voleybol, yakar top oynayabilirsiniz. Seçenekleriniz hayal gücünüz ile sınırlı.

Dışarıda çok yağmur mu yağıyor? O zaman içeride takılın. Pinpon, dans

yarışmaları ya da aklınıza ne gelirse.

10. Evcil hayvanlarınızı da dahil edin

10. Evcil hayvanlarınızı da dahil edin

Köpeğiniz de biraz kilo almaya mı başladı? Hayvanların da bizim kadar egzersiz yapmaya ihtiyaçları vardır. Köpeğinizi dolaşmaya, koşmaya çıkarmak da sizi forma sokmak için ayrı bir şans.

Sabah ya da akşam rutin haline getirin. Her gün önerilen 30 dakika kardiyonuzu bu şekilde yapmak size de kolay gelecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
16
12
7
6
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
_orca_

Okumaya üşendim.

Çeleddin

Bende valla hızlı hızlı bi göz gezdirdim. Hiç bana göre değilmiş. O zaman yaşasın üşengeçlik!!

Uluçhan Kaya

olum ben bunu okumaya üşendim sen neyin sporundan bahsediyosun

İsmail'in yeri

güzeel. Takım kuruyorum arkadaşlar iletişime geçin. spor yapıcaz. genç kalıcaz. ama ben cumartesi sabahları parlak kısa taytlarıyla koşan amcalardan olmicam.... Devamını Gör