Görüş Bildir
Haberler
Üniversitelileri Ekonomik Açıdan Çok Zorlamayan Öğrenci Dostu 10 Şehir

etiket Üniversitelileri Ekonomik Açıdan Çok Zorlamayan Öğrenci Dostu 10 Şehir

Radlands
12.10.2023 - 14:03

Üniversitelerin birçoğu yeni eğitim yılına başladı veya başlıyor! Bu içerikte öğrenciliği ekonomik açıdan en zorlanmadan yaşayabileceğin şehirlerini seninle paylaşmak istedik. Bakalım senin şehrin listede var mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sakarya

1. Sakarya

Öğrenci şehirleri denince belki de ilk kez Sakarya seçeneği ile karşılaşıyorsundur. Şehirde hiç bulunmayan insanlar pek bilmese de Sakarya'daki Mavi Durak denilen yer tamamıyla üniversite öğrencileriyle dolu. Öğrencilerin hepsi burada yaşıyor, yiyor, eğleniyor. Haliyle de şehir merkezinden daha ekonomik.

2. Bursa

2. Bursa

Öğrencilerin hepsinin bir arada eğlenerek yaşadığı Görükle'de evlerin fiyatları çok ucuz olmasa da kafa yapına uygun bir sınıf arkadaşınla eve çıkmak cebini rahatlatabilir. Ayrıca Görükle'de yemek, kıyafet ve eğlence için uygun fiyatlı seçenekler var.

3. Kocaeli

3. Kocaeli

Kocaeli'nde öğrenci olmak demek, Umuttepe'de öğrencilerle birlikte doyasıya vakit geçirmek demek! Kiralara bakıldığında da kendine iyi bir ev arkadaşı bulduğunda çarşıda bir eve çıkabilmen gayet mümkün. Ayrıca İzmit merkezde de öğrencilerin ilgisini çekebilecek birçok kafe ve yemek yeri bulunuyor.

4. Eskişehir

4. Eskişehir

Listenin belki de en şaşırmayacağın şehri tabii ki Eskişehir. Yıllardır öğrencilerin değişmeyen adresi olan Eskişehir, Türkiye'de üniversite hayatı yaşamak için en doğru tercihlerden biri olabilir.

5. Adana

5. Adana

Yazın aşırı sıcak haline katlanabilirim diyorsan, Adana da aslında öğrencileri ekonomik açıdan aşırı zorlamayan bir şehir. Ayrıca burada bol bol uygun fiyatla Adana dürüm veya kebap yiyebilirsin. Onu ekleyelim. 😅

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kırklareli

6. Kırklareli

Kırklareli'nde öğrenci olanlar üniversite hayatlarını uygun fiyatlarla geçirdiklerini söylüyorlar. Özellikle de üniversitenin çevresinde öğrenciler için çok daha uygun imkanlar bulunuyor.

7. Isparta

7. Isparta

Isparta'da şehirde öğrenci nüfusu fazla olduğu için öğrenci dostu bir atmosfer olduğunu söyleyebiliriz. Böylece de şehirde yaşam maliyetleri büyük şehirlere göre daha düşük oluyor.

8. Tekirdağ

8. Tekirdağ

Hem İstanbul'a yakınlığı hem de görece küçük bir şehir olduğu için Tekirdağ'da fiyatlar büyük şehirlere oranla daha uygun. Ayrıca Tekirdağ'da kışın derslere yoğunlaştıktan sonra yazın ekonomik bir tatil de yapabilirsin, bizden söylemesi!

9. Kütahya

9. Kütahya

Üniversite öğrencileri için ekonomik ve güvenli bir alan yaratan Kütahya, öğrencilik hayatında daha az zorlanarak güzel günler geçirmeni sağlayacak bir şehir.

10. Aydın

10. Aydın

Aydın, küçük bir şehir olmasının da etkisiyle öğrencilere tatlı bir öğrencilik hayatı sunuyor. Uzun süredir öğrenci dostu şehirler arasında sayılan Aydın'da keyifli bir 4 yıl (okulu uzatmaman en büyük temennimiz 😅) geçireceksin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın