Görüş Bildir
Haberler
YKS
Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlayacak? Üniversite Kayıtları İçin İstenilen Belgeler Neler?

Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlayacak? Üniversite Kayıtları İçin İstenilen Belgeler Neler?

Milyonlarca öğrencinin katıldığı YKS sınavında tercihler geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Üniversite adaylarının gözü kulağı ÖSYM’den gelecek açıklamadı. ÖSYM, YKS tercih sonuçlarını açıklayacak öğrenciler hangi üniversiteye yerleştiklerini öğrenecek. Sonrasında ise üniversite kayıtları başlayacak. Üniversite kayıtları, artık elektronik ortamdan da yapılabiliyor. Peki, üniversite kayıtları nasıl yapılacak? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üniversite Elektronik Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

Üniversite Elektronik Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

YKS sonuçlarının tamamlanmasıyla birlikte YKS tercih sonuçları bekleniyor. ÖSYM’nin YKS tercih sonuçlarını bu hafta açıklaması bekleniyor.

Geçtiğimiz senelerde ÖSYM YKS tercihlerini sabah saatlerinde açıklamıştı. 2021 YKS tercih sonuçlarının da 17 Ağustos Cuma günü sabah saatlerinde duyurulması bekleniyor.

Üniversite elektronik kayıtlar ise 31 Ağustos-5 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 1-7 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak.

E-KAYIT NASIL YAPILIR?

YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu hizmetlerin yer aldığı sayfada bulunan 'Üniversite e-Kayıt' uygulamasını tıklayarak, 'https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit' adresi üzerinden elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Üniversitelere göre değişiklik gösterebilse de genellikle, e-Devlet üzerinden yapılan kayıt işleminden sonra kayıt için herhangi bir belgeye ihtiyaç yok.

Son yıllarda adaylar tarafından kayıtta en çok tercih edilen yöntem olan 'e-Kayıt' uygulaması, bütün devlet üniversitelerinde geçerli. Ayrıca uygulamayı hizmete sunan yaklaşık 50 vakıf üniversitesi de bulunuyor.

Üniversite Kayıtları İçin Hangi Belgeler Gerekli?

Üniversite Kayıtları İçin Hangi Belgeler Gerekli?
  • Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

  • Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

  • Üniversite programlarına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların durumlarını belirten belge (Kayıtlı oldukları ortaöğretim kurumundan alınacaktır

  • Adayın YKS tercih sonuç belgesinin internet çıktısı.

  • Nüfus cüzdan fotokopisi.

  • 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

  • Varsa katkı payı/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge (Banka dekontu) a) Elektronik kayıt (E-Kayıt) yapacak olan adaylardın ikinci öğretim programlarına yerleşen adaylar Türk Ekonomi Bankası (TEB)'nın tüm şubelerinden öğrenci numaralarını bildirerek öğrenim ücretlerini yatırabilirler.

  • Askerlik durum belgesi. (Erkek adayların askerlik durumları MSB aracılığıyla sorgulanacaktır. İhtiyaç duyulduğu takdirde kayıt esnasında askerlik durum belgesi istenilecektir. Bu nedenle kayıt öncesinde www.turkiye.gov.tr sayfasından veya Askerlik Şubenize başvurarak askerlik durumunuzun kayıt işlemleri için bir engel oluşturup oluşturmadığı bilgisini öğrenmeniz yararlı olacaktır.)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın