Görüş Bildir
Haberler
UNICEF: Yemen'deki Operasyon 74 Çocuğun Canına Mal Oldu

UNICEF: Yemen'deki Operasyon 74 Çocuğun Canına Mal Oldu

ATKN
07.04.2015 - 10:14 Son Güncelleme: 07.04.2015 - 13:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Yemen'de, Suudi Arabistan önderliğindeki 'Kararlılık Fırtınası' operasyonunun başladığı 26 Mart'tan bugüne kadar en az 74 çocuğun hayatını kaybettiğini, 44 çocuğun sakat kaldığını açıkladı.

UNICEF'ten yapılan yazılı açıklamada, Yemen'de çatışmaların şiddetlenmesinin çocukların yerlerinden olmalarına, hayatlarını ya da yakınlarını kaybetmelerine neden olduğu belirtildi.

Yemen'de öldürülen çocuk sayısının tespit edilen rakamın çok üzerinde olduğunun tahmin edildiği vurgulanan açıklamada, UNICEF Yemen Temsilcisi Julien Harneis'in, 'Yemen'de çocuklar öldürülüyor, sakat bırakılıyor evlerinden ve okullarından uzaklaşmak zorunda bırakılıyorlar. Çocuklar bu çatışmanın kabul edilemeyecek bedelini ödüyorlar. Çatışmalardaki tüm taraflar bu çocukların hayatına saygı göstermeli ve uluslararası insancıl hukuka uymalı' ifadelerine yer verildi.

EN AZ 100 BİN KİŞİ EVİNDEN OLDU

Açıklamada, 100 binden fazla kişinin çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldığı Yemen'de, hastanelerin ve sağlık kuruluşlarının çok sayıda yaralıya karşın yetersiz imkanlar nedeniyle baskı altında olduğu ve üç sağlık çalışanının da öldürüldüğü kaydedildi.

Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0