Görüş Bildir
Haberler
'Umreye Gittim Ama Söylemedim'

'Umreye Gittim Ama Söylemedim'

Onedio Medya
13.09.2014 - 02:26 Son Güncelleme: 13.09.2014 - 11:40

Umreye Gittim Ama Söylemedim

İnançlı bir insan olduğunu söyleyen anamuhalefet lideri Kılıçdaroğlu, umreye gittiğini ilk kez açıkladı. “Ama çıkıp söylemedim. Ayıp bir şey, gösteriş için ibadet olmaz” dedi. Kılıçdaroğlu, sosyal demokrat olduğunu ifade ederken, “Peygamberimiz ne diyor: ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ Bizim de felsefemiz bu.” görüşünü dile getirdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Alevi kimliğinin siyasi arenada öne çıkarılmasına tepki gösterdi. İnançlı biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ilk kez umreye gittiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Ben dinsiz miyim? Müslüman’ım, Allah’a, Peygamber’e, ehlibeyte, Kur’an’a inanıyor muyum? Benim Müslümanlığımı kim sorgulayacak? Bunu kendine dindar diyen reddeder. Eğer bir insan gerçekten inançlıysa bunları zaten yapmaz, eğer inancı kendi kariyerine odaklıysa bu yola başvurur ve bel altı oynar.” dedi. Ardından şunları kaydetti: “Gösteriş için ibadet olmaz. Ben umreye de gittim ama çıkıp söylemedim, ayıp bir şey bu. Sosyal demokratım derim. İnsanı siyasetin merkezine alan ve onun sorunlarını çözmeye adamış bir siyaset anlayışından yanayım. Üstelik bu Müslümanlıkla yüzde yüz örtüşen bir siyaset anlayışıdır. Peygamberimiz ne diyor? ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ Bitti. Bizim felsefemiz. Sosyal demokrasiyi bundan daha iyi tanımlayacak ikinci bir cümle yoktur.”

CHP lideri, Habertürk’ten Balçiçek Pamir’le yaptığı söyleşide partisinin dindar kesimle barışması gerektiğinin altını çizdi. Kılıçdaroğlu, kendisini dindar hisseden ve sağ cephede yer alanlara şöyle seslendi: “Onların da şu gerçeği görmesi gerekiyor. Onların inançlarını sömürerek her türlü yolsuzluğu yaptılar. Kul hakkı yediler, ben onlara ayrı bir ufuk açıyorum, diyorum ki “Ben senin inancına saygılıyım, seni seviyorum ama bana destek ver, ülke senin düşündüğün şekilde yönetilmiyor. Ve ben, onların sana anlattığı gibi bir kişi ya da parti değilim. CHP farklı tanıtılıyor. CHP dine düşman. Niye dine düşman olsun? Ben de inançlıyım. O algı besleniyor, benim başkanı olduğum dönemde hangi inançtan olursa olsun kimse ötekileştirilmeyecek. Geçmişimizle gerekirse yüzleşiriz. Hepimiz insanız, eksiğimiz, hatamız vardır elbette. Kurumların da olabilir. Tek parti tarihi sadece CHP’nin tarihi değil ki Menderes’in de, Bayar’ın da, Erdoğan’ın da tarihi...”

CHP’de başörtülü vekil de olmalı

CHP Parti Meclisi üyeliğine seçilen Mehmet Bekaroğlu, partinin sosyal demokrat politikalarda ısrar etmesi gerektiğini vurguladı. El Cezire’ye açıklamalarda bulunan Bekaroğlu, “CHP’nin başörtülü milletvekili de olmalı.” dedi. Yeni süreçte CHP’nin politikalarına katkı sunmak için partiye katıldığını söyledi. Bekaroğlu, şöyle konuştu: “CHP sosyal demokrat politikalarda ısrar etmeli. Geçmişin bagajı bir sorun olarak duruyor. Zaman zaman özeleştiri yapmak gerekiyor ama daha çok bugünle ilgili yeni şeyler söylemek lâzım. Sosyal demokratlık eşitlikçiliği, özgürlükçülüğü gerektirir. Dindar, kimsenin yaşam tarzına karışmaz. Sosyal demokrat bir partide toplumun her kesiminden insanlar olmalı. Sosyal demokrat anlayış insanları inançları ve kıyafetleri dolayısıyla ayırmaz. Başı açık, başı örtülü diye ayrım olmaz. Başı açık olduğu gibi başı örtülü milletvekili de olmalı. Kürt meselesinde, işsizlik ve varoşların sorunlarına yaklaşırken de eşitlik, özgürlük ve adalet ilkesiyle çözüm bulunduğunda, sorunlara bu ilkelerle yaklaşıldığında CHP’nin toplum kesimlerinden destek göreceğine inanıyorum.” 

ZAMAN

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/politika_kili...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0