Görüş Bildir
Haberler
Ümit Özdağ’dan Mültecilere Mayınlı Önlem

etiket Ümit Özdağ’dan Mültecilere Mayınlı Önlem

Zafer Partisi Başkanı Ümit Özdağ, bugün katıldığı bir panelde sınır güvenliği hakkında açıklamada bulundu. Daha önce yaptığı mülteci açıklamalarıyla gündeme gelen Ümit Özdağ, Ottowa Anlaşması’ndan çıkarak, sınır güvenliğini mayın döşeyerek sağlayacaklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sınırlara yeniden mayınlı önlem

Sınırlara yeniden mayınlı önlem

Siyasette mülteciler hakkındaki en sert açıklamaları yapan parti başkanı olarak dikkat çeken Ümit Özdağ, yine çok konuşulacak bir açıklamada bulundu.

Katıldığı bir panelde konuşan Zafer Partisi Başkanı Özdağ, “Ottowa Anlaşması’ndan çıkacağız ve sınırlarımızı yeniden mayın döşeyerek koruyacağız” ifadelerini kullandı.

“Ottowa Anlaşması delilik”

“Ottowa Anlaşması delilik”

Ümit Özdağ, sözlerine şu şekilde devam etti;

“İktidara geldiğimizde yapacağımız ilk iş Ottowa Anlaşması’ndan çıkmak olacak. Böylece sınırlarımıza yeniden mayın döşeyebileceğiz. Dünyanın en kritik ülkesinde oturup, Ottowa Antlaşması'na imza atmak Atlas Okyanusu'nun ortasında giden bir geminin, dibine delik açmak demektir. Deli bunlar, deli. 'Efendim, işte adamlar ölürse', kusura bakmayın, orada mayın olduğunu bile bile gelirse, benim suçum değil. O mayınlı tarladan geçmeyi deneyenin suçu.'

Ottowa Anlaşması nedir?

Ottowa Anlaşması nedir?

1 Mart 1999’da yürürlüğe giren Ottowa Anlaşması, anti-personel mayınlarının kullanılması, stoklanması, üretilmesi ve transferinin yasaklanması ve imhasına dair sözleşmedir.

ABD’nin tarafı olmadığı Ottowa Anlaşması’nı Türkiye dahil 146 ülke imzalamıştır.

Ottowa Anlaşması, 12 Mart 2003 tarihinde TBMM’den geçmiş ve Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki 58. hükümet zamanında 1 Mart 2004’te Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu içerik de ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
259
102
12
12
8
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ÜmitYlmz

Mayınla yada başka bir şekilde farketmez sınırların güvenliğinin sağlanması lazım elini kolunu sallayarak kimse geçmemeli sınırdan

Orçun

Bunu imzalayan ülkelerin sınırlarında refah ve huzur içinde yaşayan diğer başka ülkelerin insanları var! Bizdeki gibi balon patlasa altına kaçırıp ülke değiş... Devamını Gör

Mert Soylu

aşırı geç kalınmış şahane bir fikir