Görüş Bildir
Haberler
Ülkü Ocakları'nın Özgecan Aslan Eyleminde Gerginlik

Ülkü Ocakları'nın Özgecan Aslan Eyleminde Gerginlik

ATKN
14.02.2016 - 19:32

İstanbul Ülkü Ocakları tarafından İstiklal Caddesi'nde Özgecen Aslan için düzenlenen eylemde arbede çıktı. Eylemcilerden bazıları kendilerine laf attığı gerekçesiyle bir kişiyi ve zafer işareti yaptıkları gerekçesiyle de bir çifti darp etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Ülkü Ocakları üyesi kadınlar tarafından, geçtiğimiz yıl Şubat ayında Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan'ı anmak ve kadın cinayetlerine 'dur' demek için İstiklal Caddesi'nde yürüyüş düzenlendi. Aralarında MHP Milletvekili Arzu Erdem'in de bulunduğu ülkücü kadınların önde, arkalarında da erkeklerin bulunduğu grup, “Özgecan için ülkücüler sokakta' şeklinde sloganlar atarak, Odakule önünden Galatasaray Lisesi önüne yürüdü.

‘2015'te 303 kadınımız katledildi’

Türkiye'de her gün sayısız cinayet ve istismar haberleri aldıklarını ifade eden Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı Bayanlar Birimi Başkanı Hilal Güner, şöyle konuştu:

'Türkiye’de her üç kadından biri şiddete maruz kalmaktadır. Özgecan Aslan cinayeti de kadına şiddetin ve tecavüz vakalarının yaygınlaştığı bir dönemde gerçekleşmiştir. Bu geçen bir yıl süresince maalesef pek bir şey değişmemiş ve 2015'te 303 kadınımız katledilmiştir. Kadına şiddet ülkemizin en önemli sorunlarından biri haline gelmiştir. Halbuki Türk töresinde kadın el üstünde tutulmuş, her daim onun rızası alınarak kararlar alınmıştır. Dinimiz ise kadını hiçbir nizam ve sistemin veremediği müstesna bir makama sahip kılmıştır.'

Açıklama sırasında arbede

Açıklama sırasında arbede

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı Bayanlar Birimi Başkanı Hilal Güner açıklama yaparken, eylemcilerin arasında bulunan bir grup yoldan geçen bir kisiyle laf atma yüzünden tartıştı. Kısa sürede yaklaşık 20-25 kişilik grubun saldırısı sonucu darp edilen kişi bir işyerine sığındı. Daha sonra araya giren polis, yaralı haldeki bu kişiyi iş yerinden alarak uzaklaştırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açıklama tamamlandığı sırada da aynı grup bu kez bir çifti darp etti. Zafer işareti yaptıkları iddia edilen çift, çevik kuvvet polisinin araya girmesiyle cadde üzerindeki bir iş hanına girerek kurtuldu. Grup daha sonra “Ülkücü hareket engellenemez', 'Vatan sana canım feda' sloganları atarak dağıldı.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, yaşanan arbedeye ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
166
71
25
14
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

Özgecan'ın katili Suphi A. piçi mhpliydi değil mi ? Hımm anlaşıldı.

Nietzieche Dereli

çok yanlış yargı, bireylerin yaptıkları düşüncelere ya da dinlere izin vermediği sürece yargı olanağı veremez ki ülkücülüğün içinde ahlakçılık denen bir madd... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

ülkücülere ne güzel giydiriyosunuz burdan emniyettesiniz ya ahahah :D :D

görüncek adam

Böylece ülkücüleri tanımlamış oldun işte.

Pasif Kullanıcı

Kendileri kaşınmışlar. Adam akıllı eylemini yapıp gitsene. İşiniz gücünüz milleti kışkırtmak. Yok illaki arı kovanına çomak sokacaklar. Ondan sonra da şımarı... Devamını Gör