Görüş Bildir
Haberler
Ülkede Sadece 22 Kişi Hayatını Kaybetmişti, Son Hasta da Taburcu Oldu: Yeni Zelanda'da Korona Yasakları Bitiyor

Ülkede Sadece 22 Kişi Hayatını Kaybetmişti, Son Hasta da Taburcu Oldu: Yeni Zelanda'da Korona Yasakları Bitiyor

Yeni tip koronavirüs önlemleri sayesinde salgının ülkede sona erdiğini duyuran Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, yarından itibaren ülkedeki bütün Kovid-19 yasaklarının kalkacağını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni Zelanda, koronavirüsle mücadelede önemli bir aşamayı daha geride bıraktı. 

Son 17 gündür yeni vaka tespit edilmeyen ülkede, bilinen son Kovid-19 hastasının da iyileştiği açıklandı.

"Aktif koronavirüs vakası kalmadı"

Ardern bugün yaptığı basın açıklamasında, 'Ülkedeki alarm durumunu bu geceden itibaren birinci seviyeye çekiyoruz. Kamusal etkinlikler ya da özel etkinlikler bir kısıtlama olmadan devam edebilir ve hiçbir engel ve yasak olmadan perakende ve hizmet sektörleri çalışmalarına devam edebilir. Bütün toplu taşıma araçları çalışmaya devam edecek” dedi.

"Tetikte olmalıyız"

"Tetikte olmalıyız"

Ancak Yeni Zelandalı sağlık yetkilileri, ülkeye yurt dışından yeni vakalar gelmesi olasılığına karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Ülkede 28 Şubat'tan beri ilk kez aktif vaka bulunmamasının virüsle mücadelede 'önemli bir işaret' olduğunu belirten Yeni Zelanda Sağlık Direktörü Ashley Bloomfield, 'Ancak daha önce de söylediğimiz gibi, Kovid-19'a karşı tetikte olmaya devam etmemiz şart' ifadesini kullandı.

Başbakan Ardern'e övgü

Başbakan Ardern'e övgü

Uzmanlara göre, 5 milyon nüfusa sahip Yeni Zelanda'nın virüsle mücadelesindeki başarısında, ülkenin coğrafi konumunun yanı sıra Başbakan Jacinda Ardern'in gösterdiği liderlik de önemli rol oynadı.

Yeni Zelanda, pandemi sürecinde Ardern'in talimatıyla 19 Mart'ta sınırlarını yurt dışına kapatarak ülke içinde sıkı karantina önlemleri uygulamaya başlamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkede sadece 22 kişi hayatını kaybetti

Ülkede sadece 22 kişi hayatını kaybetti

İlk korona vakasının Şubat ayının sonunda görüldüğü Yeni Zelanda'da şu ana kadar bin 500'ün üzerinde insanda virüs tespit edildi, 22 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

DW Türkçe ve Euronews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
126
51
6
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haralagurele

erkekten lider olmaz kardeşim. bir devletin başında erkek lider varsa o millet helak olmaya mahkumdur.

Özge

İyi yetiştirilmiş, aklı selim, eşitliğe inanan, zeki ve vicdanlı bir insan olmanın cinsiyetle alakası olduğunu düşünmüyorum.

Halil Değerli

Beni Yeni Zelanda'ya taşınmak istiyorum...

Barney

ufak bir ülke olmanın avantajı elbette ki var. 5 milyonu kontrol altında tutmak çok daha kolay. e tabi eğitim vs seviyeleri de belli. Fakat alarm seviyesini ... Devamını Gör