Görüş Bildir
Haberler
Ulaştırma Bakanlığı Açıkladı: 24 Haziran'da 'Anormal Yayınlar' Engellenecek

etiket Ulaştırma Bakanlığı Açıkladı: 24 Haziran'da 'Anormal Yayınlar' Engellenecek

FreiGeist
25.05.2018 - 12:19 Son Güncelleme: 25.05.2018 - 17:00

24 Haziran’daki çifte seçime bir ay kaldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı seçim günü alınacak önlemleri sıraladı. Bugün basına yansıyan bilgiye göre bakanlık 'anormal yayınların' engelleneceğini açıkladı ancak bu ifadeye açıklık getirilmedi. Sosyal medyada bu ifade muğlak bulundu ve eleştirilere sebep oldu. 

Emniyet, MİT ve hacker'lar birlikte görev yapacak

Emniyet, MİT ve hacker'lar birlikte görev yapacak

Tüm kurumlarda irtibat halinde olunacak siber güvenlik uzmanlarının listelerini güncelleyen bakanlık yetkilileri, Emniyet, MİT ve ‘hacker’ların birlikte çalışacağı sistemin altyapısını da hazırladı. 

Hürriyet'ten Eray Görgülü'nün haberine göre seçim gününe yönelik hazırlıklarla ilgili konuşan Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, şunları söyledi:

'7/24 nöbet sistemi koyduk'

'7/24 nöbet sistemi koyduk'

Seçim güvenliğiyle ilgili olarak bütün kamu kurumları ve bakanlıklarla irtibat halindeyiz. Bu kurumlarda Siber Olaylara Müdahale Ekipleri (SOME) görev yapıyor. Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ile birlikte görev yapıyorlar. Bu kapsamda bütün irtibat noktalarını tekrar gözden geçirdik ve güncelledik. Kimi arayacağız, kim ile irtibata geçeceğiz bunların listesini çıkardık. 7/24 nöbet sistemi koyduk.

'Sosyal medya takip edilecek'

'Sosyal medya takip edilecek'

Seçimde herkes görev başında olacak. Çünkü sosyal medya da bir şeyler olma ihtimaline karşı takip edilecek. Seçim gecesi BTK bünyesindeki USOM’da Emniyet, MİT ve siber güvenlik uzmanları ortak bir şekilde çalışacak. Seçim güvenliği bu merkezden takip edilecek.

'Anormal yayınlar engellenecek'

'Anormal yayınlar engellenecek'

SEÇSİS sisteminin düzgün çalışması ve sosyal medyadan anormal yayınların engellenmesi için görev yapacaklar. Bu tür anormal yayınların engellenmesi için BTK başkanının yetkisi var. Bir sorunda öncelikle ilgili içeriği engelliyorlar ama 24 saat içerisinde de nöbetçi mahkemeden karar alması gerekiyor.

'SEÇSİS sistemi için de gerekli tedbirler alındı'

'SEÇSİS sistemi için de gerekli tedbirler alındı'

SEÇSİS sistemi için de gerekli tedbirler alındı. Soyağacında olduğu gibi SEÇSİS’te sistemi kilitlemeyecek bir altyapı kuruldu. Ekip artık öğrendi işi. Bizim bilmediğimiz değişik bir atak türü de olabilir. Hazırlıksız yakalamaya çalışabilirler ama biz her türlü hazırlığı yapıyoruz. Vatandaş bundan emin olsun. Hem BTK tarafında hem de SEÇSİS sistemini yazan HAVELSAN tarafında çok iyi bir ekip var.”

Açıklama sosyal medyanın gündeminde: 'Peki kime göre anormal?'

Açıklama sosyal medyanın gündeminde: 'Peki kime göre anormal?'
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
629
263
44
34
21
18
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ben size türkce tercümesini yapayim. Olurda secim günü okullarin önlerinde plakasiz araclar, çöplerde secim pusulalari, bos pusulalara muhur basan kimligi b... Devamını Gör

heisenberg

adamlar buları savunuyor işte süslümanlar!

"Hapishanelerde isyan çıkabilir" "Belgradta gömdüğümüz emanetleri çıkarırız" "Anormal yayınlar engellenecek" "Akşenere imza veren fetöcüdür" "Akademisyenleri... Devamını Gör

Atatürkün aydınlattığı yolda ilerliyoruz kurduğu ülkede yaşıyoruz. Arkasına saklanmadık. Bu gördüğün senin ve sizin bile özgürlüklerinizi düşünen adil ve rah... Devamını Gör

mak

korku nelere kadirdir. kısaca hırsızlık yapacağız; şimdiden zemin hazırlıyoruz diyorlar. bu sefer değil hacılar; bu sefer değil.

Aysun Bulut

İnaşllah diyorum.Pek umutlu değilim