Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna Kabinesinde Kelepçeli Gözaltı

Ukrayna Kabinesinde Kelepçeli Gözaltı

FreiGeist
26.03.2015 - 09:19 Son Güncelleme: 26.03.2015 - 10:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ukrayna Olağanüstü Haller Devlet Dairesi Başkanı Sergey Boçkovskiy ve yardımcısı Vasiliy Stoyetskiy, Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alındı.

Devlet malını zimmetlerine geçirmekle suçlanan Ukrayna Olağanüstü Haller Devlet Dairesi Başkanı Sergey Boçkovskiy ile yardımcısı Vasiliy Stoyetskiy, Kiev'de Hükümet Binası'ndaki Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken kolluk kuvvetleri tarafından kelepçelenerek gözaltına alındı.

Gözaltı öncesi Ukrayna İçişleri Bakanı Arseniy Avakov, Başbakan Arseniy Yatsenyuk'tan kolluk kuvvetlerinin salona girebilmesi için izin istedi.

Güvenlik güçleri, Boçkovskiy ve Stoyetkiy hakkında yöneltilen suçlamaları okuduktan sonra iki ismi kelepçeleyerek salondan çıkardı.

Ukrayna Olağanüstü Haller Devlet Dairesi Başkanı Sergey Boçkovskiy ve yardımcısı Vasiliy Stoyetskiy, ihalelerde yolsuzluk yapmak ve devlet malını zimmetlerine geçirmekle suçlanıyor.

'UKRAYNA DEVLETİ İLE ALAY EDEN VE YASALARI ÇİĞNEYEN HERKES BU ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAK'

Ukrayna İçişleri Bakanı Avakov, Boçkovskiy ve yardımcısının özel şirketlerden devlet için yüksek fiyatlara yakıt aldıklarını, para transferlerini ise offshore şirketler aracılığıyla yapıp, paranın bir bölümünü kendi şahsi hesaplarına aktardıklarını söyledi.

Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk, gelişme sonrası yaptığı açıklamada, Boçkovskiy ve yardımcısının azledildiğini duyurdu. Yatsenyuk olayın tüm ayrıntılarıyla ve şeffaf biçimde araştırılması talimatını verdi.

Ukrayna Başbakanı, Twitter hesabında da 'Ukrayna devleti ile alay eden ve yasaları çiğneyen herkes bu şekilde cezalandırılacak' diye yazdı.

Boçkovskiy'den boşalan Ukrayna Olağanüstü Haller Devlet Dairesi Başkanlığı koltuğuna Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Zoryan Şkiryak getirildi.

Kaynak: Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0