Görüş Bildir
Haberler
Sebebini Açıkladılar: Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Yılın Atatürkçüsü Ödülünü Neden Reddetti?

Sebebini Açıkladılar: Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Yılın Atatürkçüsü Ödülünü Neden Reddetti?

BioNTech koronavirüs aşısını geliştiren Türk bilim insanları Uğur Şahin Ve Özlem Türeci, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kendilerine vermek istediği Yılın Atatürkçüsü ödülünü almaktan vazgeçti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs aşısı BioNTech'in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından verilen Yılın Atatürkçüsü ödülü için seçildi.

Şahin ve Türeci, bu ödülü almayı kabul etti ve bir yazı ile bunu derneğe bildirdi. İkili ayrıca, Türkiye'de ödülü kendileri adına alması için ismi de belirleyerek derneğe bildirdi.

Fakat 3 günlük bir sürenin ardından derneğe Almanya'dan bir yazı daha gönderildi.

Türeci ve Şahin, bu kez yazılarında ödülü kabul edemeyeceklerini ifade etti.

'Sadece bilim kuruluşlarından ödül alabiliriz'

'Sadece bilim kuruluşlarından ödül alabiliriz'

Ensonhaber'in ulaştığı bilgiye göre Türeci ve Şahin, kendilerinin bilim insanları olduklarını ve sadece bilim kuruluşları ve benzer derneklerden ödül kabul etmelerinin doğru olacağını belirtti.

Diğer yandan ADD, 2021 Yılı Yılın Atatürkçüsü Ödül Töreni'ni 1 Şubat'ta düzenlemişti.

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker ve çok sayıda davetlinin katıldığı tören, Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde gerçekleştirilmişti.

Törende basın alanında Uğur Dündar, Edebiyat alanında Prof. Dr. Ataol Behramoğlu, Sağlık Alanında Prof. Dr. Ahmet Saltık ve Sanat alanında Müjdat Gezen “Yılın Atatürkçüsü” ödüllerinin sahipleri olmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
31
19
10
7
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mugobiz

Ya gerçekten bazen çok abartılıyor ve sevimsiz hale geliyor. Yılın Atatürkçü'sü ödülü nedir? Bu yıl Atatürkçü olan kişi seneye daha iyi bir Atatürkçü'ye tac... Devamını Gör

N.e

Zaten bu kadar komik ve asla kendini yenilemeyen dernek ve vakıflar (Atatürkculeri bile CHP lilerden belirlemisler) herşeyi sol kesime atfediyor. Yahu Atatür... Devamını Gör

Atatürkçü Düşünce Derneği..... Kimse yanlış anlamasın ama bu kadarı saçma be arkadaşım, bilim adamlarına neyin ödülünü veriyorsunuz ? Atatürkçü düşünce derne... Devamını Gör

sagesen

ADD takvim satıp bayrak sallamaktan öteye geçemedi. Kimse kusura bakmasın ama ADD yobazlığı var ve bu benim gibi pek çok insanı rahatsız ediyor. Yazık.