Görüş Bildir
Haberler
UEFA'dan, Rusya'ya Kırım Yasağı

UEFA'dan, Rusya'ya Kırım Yasağı

Fatih
04.12.2014 - 20:53

UEFA'dan, Rusya'ya Kırım Yasağı

UEFA, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlık ilan ederek Rusya'ya bağlanma anlaşması imzalayan Kırım yönetimine bağlı 3 futbol takımının, yeni yıldan itibaren Rusya Futbol Birliği (RFS) tarafından düzenlenen karşılaşmalarda yer almasını yasakladı.

UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, İsviçre'nin Nyon şehrinde yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan karar gereği, Kırım yönetimine bağlı SKChF Sevastopol, Zhemchuzhina Yalta ve Tavria Simferopol takımlarının 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren RFS tarafından düzenlenen futbol organizasyonlarında yer alması yasaklandı.

Açıklamada ayrıca, RFS'nin UEFA ve Ukrayna'nın onayı olmadan 'özel bölge' olarak ilan ettikleri Kırım'da herhangi bir futbol müsabakası düzenleyemeyeceği bildirildi.

Diğer yandan, UEFA'nın Kırım'da futbolun gelişmesine yardımcı olmak için finansal destek sağlayacağı da belirtildi.

RFS, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kırım yarımadasının SKChF Sevastopol, Zhemchuzhina Yalta ve Tavria Simferopol takımlarının bu sezon kendi liglerine dahil edildiğini açıklamıştı. Ukrayna Futbol Federasyonu ise Ukrayna'nın kendi bölgesi olarak iddia ettiği bir bölgede Rusya'nın böyle bir hakka sahip olamayacağını savunarak UEFA'ya itirazda bulunmuştu.

UEFA ULUSLAR LİGİ FORMATI VE TAKVİMİ ONAYLANDI

Öte yandan UEFA Yönetim Kurulu toplantısında, daha önce hayata geçirileceği açıklanan Uluslar Ligi'nin formatı ve takviminin onaylandığı duyuruldu.

Futbolda milli maçlara ilginin artırılmasının amaçlandığı Uluslar Ligi'nin ilki, 2018 yılının eylül ile kasım ayları arasında düzenlenecek. UEFA'ya üye 54 ülkenin 4 kümeye ayrılacağı ligde, kulüp müsabakalarında olduğu gibi düşme ve çıkma heyecanı da yaşanacak.

HaberTürk

Kaynak: http://spor.haberturk.com/futbol/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0