Görüş Bildir
Haberler
Uçuğa Ne İyi Gelir? Sık Tekrarlayan Uçuklardan Kurtulma Yolları…

Uçuğa Ne İyi Gelir? Sık Tekrarlayan Uçuklardan Kurtulma Yolları…

Şebnem Sucu
18.01.2022 - 10:45

Uçuk, daha çok dudak ve çevresinde meydana gelen içi sıvı solu kabarcıklardır. Ancak uçuk vücudun hemen hemen her bölgesinde oluşabilir. Bu viral cilt enfeksiyonları çeşitli nedenlerden dolayı her yaş grubunu etkileyebilmektedir. Uçuk bir defa oluştuktan sonra yüzdeki sinirsel dokularda uyku moduna geçer ve ilerleyen dönemlerde sık sık tekrar ederek can sıkıcı bir hal alabilir. Peki, uçuğa ne iyi gelir? Sık tekrarlayan uçuklardan kurtulma yolları nelerdir? İçeriğimizden tüm bu soruların yanıtlarına ulaşabilirsiniz. İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadın veya erkek herkesin hayatında bir kez de olsa şikayet ettiği uçuk, vücuttaki bir çok şeyin habercisi olabilir. Uçuğun en önemli sorumlusu herpes simpleks tip 1 virüsüdür. Bu virüs genellikle enfeksiyon için dudak ve ağız bölgesini tercih eder. Burada oluşan uçuklar ise çoğu zaman tekrarlama eğilimi gösterirler. Peki, uçuğa ne iyi gelir? İşte sık tekrarlayan uçuklardan kurtulma yolları…

Uçuk Neden Çıkar?

Uçuk Neden Çıkar?

Uçuk herpes simpleks virüsünden kaynaklı ortaya çıkar. Herpes simpleks, dudaklarda ve cinsel organlarda yara ve kabarcıklara neden olan bir virüstür. Bazen can sıkıcı ve ağrılı olabilir fakat genelde ciddi bir sağlık sorununa yol açmazlar.  Bireylerin bağışıklık sistemi güçlüyse herpes enfeksiyonları bir hafta içinde kendiliğinden ortadan kaybolur. 

Uçuk bazen hormonal değişikliklere bağlı da gelişebilir. Özellikle regl dönemlerinde uçuklar sık sık tekrarlayabilir. Ayrıca yorgunluk, stres, korku ve endişe gibi durumlar uçuk oluşumunu tetikleyebilir. Uçuk oldukça bulaşıcıdır. Dudaklarda ve vücudun diğer bölgelerinde meydana gelebilen uçuklar temas halinde kolayca yayılabilirler. Enfekte bölgeye temas edilmesi, ortaklaşa eşya kullanımı veya uçuğu olan kişi ile öpüşme ile uçuk kolayca bulaşabilir.

Uçuğa Ne İyi Gelir?

Uçuğa Ne İyi Gelir?

Genellikle dudak bölgesinde oluşan uçuğun kesin bir tedavisi yoktur. Ancak uçuğun hızlı bir şekilde geçmesi için C ve E vitamini içerikli besinler tüketilebilir. Ayrıca yoğurt, elma sirkesi, lahana turşusu gibi yiyecekler bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan probiyotiklerdir. Uçuk şikayetlerini azaltmak için düzenli olarak probiyotik tüketimine beslenmede yer verilmelidir. Çinko takviyeleri ve çinko oksit içerikli kremler de uçuğa iyi gelen seçenekler arasında yer alır.

Sık Tekrarlayan Uçuklardan Kurtulma Yolları

Sık Tekrarlayan Uçuklardan Kurtulma Yolları

Uçuk çıkmadan önce dudak ve çevresinde; uyuşukluk, karıncalanma, yanma ve kaşıntı gibi belirtiler gösterir. Bu semptomları hissettiğiniz anda bölgeye uygulayacağınız bazı bitkisel ürünler uçuk oluşumunun önüne geçebilir. Bu hızlı müdahale ile uçuk oluşmadan kendiliğinden kaybolabilir. İşte sık tekrarlayan uçuklardan kurtulmanıza yardımcı olacak doğal ürünler…

Aloe Vera Jeli: Antioksidan, mineraller ve enfeksiyonları ortadan kaldıracak bazı hormonlara sahiptir. 

Elma Sirkesi: Antiseptik, antibakteriyel ve iyileştirme özellikleri ile uçuğu kurutmaya, oluşumunu engellemeye yardımcı olur. 

Sarımsak: Sarımsak ezilerek uçuk bölgesine günde 4-5 kere sürülerek iyileşme sağlanabilir.

Nane Yağı: Uçuk tedavisinde kullanılan nane yağı, uçuğa karşı oldukça iyi yanıt vermektedir. Uçuk belirti göstermeye başladığında hemen bölgeye nane yağı sürerek ilk müdahaleyi yapabilirsiniz.

Süt: Uçukları iyileştirmenin yanı sıra yeni uçuk oluşumuna engel olan süt, pamuk yardımı ile etkilenen bölgeye sürüldüğünde yaranın hızla iyileşmesine yardımcı olur.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
6
3
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın