Görüş Bildir
Haberler
Uçakla Yolculuk Ederken Herkesin Hayatını Zehir Zıkkım Edebileceği İçin Asla Yapmamanız Gereken 13 Hareket

etiket Uçakla Yolculuk Ederken Herkesin Hayatını Zehir Zıkkım Edebileceği İçin Asla Yapmamanız Gereken 13 Hareket

Sheida
05.06.2019 - 23:36 Son Güncelleme: 07.06.2019 - 01:59

Tüm dünyada her yıl milyarlarca insan uçakla yolculuk ediyor, durum böyle olunca uçuş sırasında türlü türlü insanla karşılaşmamız çok normal. Hatta bazı insanlar birkaç saatlik uçuşunuzu bile kabusa çevirebilir. Bu kişi siz bile olabilirsiniz! Herkesin iyiliği için uçuş esnasında kaçınmamız gereken, ne kendi hayatımızı ne başkasının hayatını zehir etmemek için yapmamamız gerekenleri sizin için bir araya getirdik. Bakalım bunlar nelermiş!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ayakları koltuklara, duvarlara ve kolçaklara koymak

1. Ayakları koltuklara, duvarlara ve kolçaklara koymak

Saatlerce küçücük uçak koltuğuna saplanıp kalmak kadar acı verici bir şey yoktur. Son derece rahatsız olsa da bu ayaklarınızı bir yerlere koyup başkalarını rahatsız etmek için bahane edilemez. Her ne kadar fark edilmese de bu hem birisinin kişisel alanını istila etmek hem de o insanlar için hareket etmeyi zor hale getirmektir. Yanieğer bacaklarınızı ya da ayaklarınızı rahatlatmak istiyorsanız emniyet kemeri ikaz ışığı kapandıktan sonra ayağa kalkıp istediğiniz gibi esneyebilirsiniz.

2. Başınızın üzerindeki klimayı kapatmak

2. Başınızın üzerindeki klimayı kapatmak

Uçuş sırasında, uçakların klimaları neredeyse dayanılmayacak kadar soğuk hava verebilir. Ancak bizi Everest'in tepesindeymişiz gibi hissettirmelerinin bir nedeni vardır. Düşük sıcaklık bakterilerin yayılmasını ve hastalık kapmanızı önler. Klimayı kapatırsanız hava yoluyla bulaşan bakteri ve virüslerin kolayca yayılmasına davetiye çıkartmış olursunuz.

3. Yolculuk sırasında şort giymek

3. Yolculuk sırasında şort giymek

Havalar sıcak, ister istemez uzun yolculuklar sırasında rahat edebilmek için şort giymek isteyebilirsiniz. Ancak giymemenizi tavsiye ederiz çünkü oturduğunuz uçak koltukları bakteri ve virüslerin yuvası. Şort giyerek tehlikeye davetiye çıkarıyor olabilirsiniz. Ayrıca saatlerce oturduğunuz yerde ister istemez terleyeceksiniz, evden çıkmadan düş bile almış olsanız üzerinizde terinizi emecek bir kıyafet olmadığı için ister istemez kötü koku oluşumuna sebep olacak.

4. Kalkıştan hemen önce uyuyakalmak

4. Kalkıştan hemen önce uyuyakalmak

Uçak kalkmadan önce yerinize hemen oturup uyuyakalmak sıkça yaşanan bir durum. Ancak kalkıştan önceki o zaman dilimi tam herkesin eşyalarını yerleştirip, koltuklarını bulmaya çalıştıkları zamandır. Yerinizden kalkmanız, birine yardım etmeniz ya da yerinizi değiştirmeniz gerekebilir. Uçuş görevlileri ve yolcular dahil kimse sizi sarsarak uyandırmak istemeyebilir. 

Ayrıca tam uçuştan önce güvenliğinizle ilgili açıklamaları da dinlemeniz, acil bir durumda ne yapmanız gerektiğini öğrenmeniz gerekiyor.

5. Acil yardım butonuna basmak

5. Acil yardım butonuna basmak

Bazı insanlar, özellikle ilk uçak yolculuğunu yapanlar uçakla ilgili heyecanlı olabilir ve gereksiz yere uçuş görevlilerini çağırarak meşgul edebilir. Acil durum butonu ise sadece acil durumlarda kullanılmalı mesela iyi hissetmiyorsanız, yanınızdaki kişi hastalandıysa ya da başınızın üzerindeki bagajlar açıldıysa ve koltuğunuzu terk edemiyorsanız acil durum butonunu kullanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ayakkabılarınızı çıkarmak

6. Ayakkabılarınızı çıkarmak

Çoğu insan yolculuk sırasında ayakkabılarını çıkarmaya meyillidir. Bunun kabul edilemez olmasının birçok sebebi vardır. En önemlisi bu hareket diğer yolculara saygısızlıktır özellikle de çoraplarınız kirliyse veya kokuyorsa. 

Ancak uçuş sırasında kabin basıncının düştüğü durumlarda özellikle yaşlı insanlarda ayaklardaki kan akışı etkilenebilir. Bu durumda rahat ve esnek ayakkabılar tercih etmeniz hem sizin için hem diğer yolcular için iyi olacaktır.

7. Kabin bagajlarının kullanımı

7. Kabin bagajlarının kullanımı

Başıızın üzerindeki kabin bagajlarının tamamen kendinize ait olduğunu düşünmek normal bir durum. Ancak kime ait olduğunu tartışacak olursak cevap muhtemelen 'hiç kimseye' olacaktır.

Oturduğunuz yerin üstünde olması oranın tamamen size ait olduğunu göstermez, sadece bagajınızın nerede olduğunu aklınızda tutmaya yardımcı olur. O bagajları herkes kullanabilir.

8. Kalkıştan önce tuvalete gitmek

8. Kalkıştan önce tuvalete gitmek

Tuvaletiniz geldiği an gitmeniz gerekir, buna yapacak hiçbir şey yok. Yolculuktan önce, havaalanında ya da evden çıkmadan gidebildiğiniz kadar tuvalete de gitseniz uçaktayken yine tuvalet ihtiyacınız oluşabilir. Uçuştan önce tuvalete kullanmanıza dair herhangi bir kural olmasa da yapmamanız sizin iyiliğinize olacaktır. Bunun yanında pilot birisi tuvaletteyken resmiyet gereği uçağı uçuramaz bu yüzden de uçuşun ertelenmesine neden olabilirsiniz.

9. Emniyet kemerini takmamak

9. Emniyet kemerini takmamak

Emniyet kemeri ikaz ışıkları yandığı an emniyet kemerinizi takmanız gerekir. Özellikle uçak korkusu olan insanlar bu konuda çok hassastır çünkü uçuş sırasında bazı tehlikeli durumlar yaşanabilir ve emniyet kemeri sizi kurtaracaktır. Eğer emniyet kemerinizi takmazsanız, türbülans durumunda oradan oraya savrulabilir, hem kendinize hem yolculara zarar verebilirsiniz. 

Birkaç ay önce Air Canada türbülans nedeniyle acil iniş yaptığı sırada emniyet kemerini takmayan 21 kişi yaralandı. Aynı zamanda bu kişiler etrafındaki diğer yolculara da zarar verdi.

10. Diğer yolcularla kavgaya tutuşmak

10. Diğer yolcularla kavgaya tutuşmak

Bir uçakta saatlerce tıkılı kalmak sizi strese sokabilir, aynı şekilde diğer yolcular da stresli ve heyecanlı olabilir. Böyle durumlarda da en ufacık olaylar büyük meseleler haline gelebiliyor ve kavgaya sebep olabiliyor. Daha önce binlerce kez, yolcular arasındaki kavga fiziksel şiddete döndüğü için uçaklar acil iniş yapmışlardır. Aslında bütün yolcuların istemediği iki şey vardır: gürültü kirliliği ve diğer yolcuların kavgası arasında strese girmek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kişisel hijyene önem vermemek

11. Kişisel hijyene önem vermemek

Hiçbir yolcu ter kokan, hijyenine önem vermeyen, dişlerini fırçalamamış birisinin yanında saatlerce yolculuk etmek istemez. Eğer yanınıza kişisel hijyenine önem vermeen birisi otursun istemiyorsanız, önce kendinize dikkat etmeniz gerekir. Her zaman yanınızda bir paket sakız bulundurun, deodorant sıkmayı unutmayın ve uçmadan önce mutlaka duş almış olun!

12. Sık sık tuvalete gitmesi gerekenlerin orta veya cam kenarı koltukları seçmesi

12. Sık sık tuvalete gitmesi gerekenlerin orta veya cam kenarı koltukları seçmesi

Son zamanlarda yapılan bir ankete göre insanlar dişçiye gitmeyi uçakta orta koltukta yolculuk etmeye tercih ediyor. Orta koltukta yolculuk etmek oldukça stres verici olabilir çünkü iki insanın tam ortasında kendinizi rahat hissettirmek için ne yapacağınızı bilemezsiniz. Bundan daha rahatsız edici olan bir şey varsa o da sık sık tuvalete gitmesi gereken insanların cam kenarı ya da orta koltuğa oturmasıdır. Her yarım saatte bir kim koltuğundan kaldırılmak ister ki? Eğer sürekli olarak tuvalete gitme ihtiyacınız varsa koridor tarafında oturan yolcudan yer değiştirmeyi rica etmek herkesin yararına olacaktır!

13. Diğer yolcuları rahatsız edebilecek herhangi bir şey yapmak

13. Diğer yolcuları rahatsız edebilecek herhangi bir şey yapmak

Her ne kadar kesin sınırları olmasa da bazı şeyler yanınızdaki arkanızdaki ya da önünüzdeki yolcuları rahatsız edebilir. Farkına varmasanız da yaptığınız o hareket birinin sinirini bozuyor olabilir. Ağzını açarak sakız çiğneyen birine kim tahammül edebilir ki? Kimseyi bizi uyarmak zorunda bırakmadan, etrafımızı gözlemleyerek ve hareketlerimizi dizginleyerek mutlu bir yolculuk yapabiliriz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
255
57
54
13
10
9
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
portside

#12 şirket beni apar topar Kirgizistan'a postaladı. Öyle böyle değil. Sabah işe gittim. Gece uçak. Iki iri yapılı kırgız ablanın ortaya oturdum. Hem gevezele... Devamını Gör

Uyuşuk adam

İki bavul iki çanta alıp yanına kabin bölmelerini dolduranlara gıcık kapıyorum elimde bir tane çanta var koyacak yer bulamıyorum...

Tubi or Not Tubi

ıyyyyyyyyyy ayak kokusu ööğğğğ :/