Görüş Bildir
Haberler
Üç Yıl Hapis Cezası Alabilir! PSG Teknik Direktörü Christophe Galtier Gözaltına Alındı

Üç Yıl Hapis Cezası Alabilir! PSG Teknik Direktörü Christophe Galtier Gözaltına Alındı

Bahadır
02.07.2023 - 10:57

Nice futbol takımının oyuncularına yönelik ayrımcılık suçlamalarıyla gündeme gelen Christopher Galtier, Fransa'da hukukun önüne çıkmaya hazırlanıyor. Gözaltına alınan Galtier, üç yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Irkçılık soruşturması açıldı

Irkçılık soruşturması açıldı

Fransız medyasının aktardığına göre, 'ırkçılık ve dini ayrımcılık' suçlamalarıyla karşı karşıya olan Galtier, Nice polisi tarafından cuma günü sabah erken saatlerde gözaltına alındı. Doğruluğu henüz kesinleşmemiş olan elektronik postaların basına sızmasıyla, Galtier'in geçtiğimiz yıllarda Nice takımını yönettiği süre zarfında 'takımda aşırı sayıda siyahi ve Müslüman oyuncu bulunmasından' rahatsız olduğu iddiaları ortaya çıktı.

Suçlamaları reddetmişti

Suçlamaları reddetmişti

Suçlamaların en başından beri asılsız olduğunu iddia eden 56 yaşındaki teknik direktör, avukatı aracılığı ile geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

'Christophe Galtier, Bay Julien Fournier'nin kendisine yönelik aşağılayıcı ve karalayıcı sözlerini duyunca hayrete düştü. Christophe Galtier, kendisine karşı büyük bir şiddetle karşı çıktığı suçlamaların ciddiyetini göz önünde bulundurarak, gecikmeden gerekli yasal işlemleri başlatmak için avukatını derhal görevlendirdi.'

Suçlu bulunması halinde üç yıl hapis cezası alabilir

Suçlu bulunması halinde üç yıl hapis cezası alabilir

Fransız teknik direktörün hukuki durumu hakkında bilgi veren Nice Savcısı Xavier Bonhomme, 15 Aralık'ta hakim huzuruna çıkacağını belirtti. Galtier'in suçlu bulunması durumunda, karşılaşabileceği yaptırımlar arasında 3 yıl hapis ve 45 bin Avro para cezası bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın