Görüş Bildir
Haberler
Kurgudan Çok Daha Fazlasını Barındıran Film "TWLOHA: Kollarına Sevgi Yaz"

Kurgudan Çok Daha Fazlasını Barındıran Film "TWLOHA: Kollarına Sevgi Yaz"

kontorsiyonist
12.05.2015 - 14:07 Son Güncelleme: 13.05.2015 - 21:29

Sony'nin hacklenmesinin ardından henüz vizyona girmemiş filmlerden bazıları internete sızdırılmıştı. To Write Love on Her Arms (Kollarına Sevgi Yaz) bu filmlerden biriydi; içinde kurgudan çok daha fazlasını barındıran bir film...

Ünlü oyuncu Kate Dennings'in ve Chad Murray'nin baş rollerinde oynadığı Kollarına Sevgi Yaz (To Write Love on Her Arms) filmi, sadece bir senaryo olmaktan öteye gidiyor ve seyircileri TWLOHA ile tanıştırıyor. Madde bağımlılığı, ağır depresyon ve intihar gibi sorunlarla yüzleşen Renee Yohe'nin gerçek yaşam öyküsünü izlerken tanıştığımız TWLOHA, gerçekten var ve dünyanın her yerinden insanları cesaretlendirmeye, bilgilendirmeye, umut vermeye ve yardım etmeye devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TWLOHA nedir?

TWLOHA nedir?

TWLOHA; aynı zamanda filmin adı da olan 'To Write Love on Her Arms' cümlesinin baş harflerinden oluşan, kar amacı gütmeyen bir dernek. Kuruluş amacı ise; Renee gibi sorunlarla tek başına mücadele etmeye çalışan kişilere yalnız olmadıklarını hatırlatmak ve onlara yardım etmek.

TWLOHA'ın kurucusu Jamie Tworkovski ile tanışın

TWLOHA'ın kurucusu Jamie Tworkovski ile tanışın

Hikayeyi bir de Jamie'den dinleyin

Tanıştığımızda, Renee 19 yaşındaydı.Vücudu hala uyuşturucunun etkisindeydi. Tam 36 saattir uyumamıştı ve en az bir 24 saat daha uyumayacaktı. Bizimle gelip, dua etmeyi kabul etti. Ertesi sabah rehabilitasyona gidecekti. Kol ve bileklerindeki kesikler nedeniyle diğerleri için tehlike oluşturacağını düşünen ve detoks bölümü olmayan rehabilitasyon merkezi onu geri çevirdi. Yaraların iyileşmesi ve ayık kalması şart koşulan Renee'ye rehabilitasyona geri dönmesi için 5 gün süre verildi.İşte o zaman kollarını yaralayarak yazdığı kötü şeyler yerine, 'kollarına sevgi yazmaya' karar verdik.

Yaptığımız şey hem çok basit hem de çok zordu. Hayattan kopmak üzere olan bir kıza, affedilmenin,sevginin mümkün olduğunu gösterdik. Uyuyabileceği temiz bir oda ve bolca kahve verdik. Onu önemseyen arkadaşları olabileceğini ve yalnız olmadığını gösterdik.

5 gün boyunca ona destek olduk. Rehabilitasyon merkezine geldiğimizde Renee içeriye girmeden önce bize dönüp, 'Yıldızlar her zaman orada; ama biz toz ve bulutların arasında onları gözden kaçırıyoruz. Fırtınalarda kaybediyoruz. Onlara umudu hatırlatın. Bizim için umut var,' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Renee ve Jamie

Renee'ye yardım etmeye karar verdiğimde, kar amacı gütmeyen böyle bir organizasyon kurmak gibi bir fikrim yoktu. Tek yapmak istediğim birine yardım etmek ve hikayesini paylaşabilmekti. Rehabilitasyon masraflarını karşılayabilmek için tişört satmaya başladım ve ondan hikayesinin tamamını paylaşmasını istedim. Hikaye, dernekle aynı isme sahip: To Write Love On Her Arms (Kollarına Sevgi Yaz).

Bu sadece bir başlangıç

Bu sadece bir başlangıç

Renee Yohe'nin hikayesi sadece bir başlangıçtı. Jamie ve arkadaşları kısa süre içinde bağımlılık, ağır depresyon gibi problemleri olan ve bundan kurtulmak isteyen binlerce insana ulaştılar. Bunun üzerine sadece Renee'ye değil, hikayesini duyurmak isteyen diğerlerine de yardım etmek isteyen Jamie, kar amacı gütmeyen bir dernek olan TWLOHA'ı (To Write Love on Her Arms) kurdu.

Kuruluşundan beri TWLOHA'da

Dünya çapında 180.000 mesaja cevap verildi, insanlarla bir arada olabilmek için 5 milyon kilometre mesafe katedildi ve insanların yalnız olmadıklarını görmeleri için 600'ün üzerinde blog paylaşımı yapıldı.

Peki ya şimdi?

Jamie, TWLOHA'nın orjinal hikayesini ilk paylaştığından beri tam 9 yıl oldu. Onlar hala burada. İnsanlara umudun var olduğunu ve hak ettikleri desteği alabileceklerini göstermek için çalışıyorlar.Sahiplendiklerini bu görevde onlara destek olmak isterseniz, bu projeye dahil olabilir, online mağazalarından bir tişört satın alabilir veya sadece bağışta bulunabilirsiniz.

Peki ya Renee şimdi ne yapıyor?

Peki ya Renee şimdi ne yapıyor?

Renee Yohe, hep olmak istediği gibi sahnelerde! Bearcat isimli grubuyla turnelere çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus 1: Vans Girls Bearcat 'I Am Me' Acoustic

Bonus 2: To Write Love on Her Arms Fragmanı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
5
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın