Görüş Bildir
Haberler
Twitter'da Videolar Artık Otomatik Oynatılacak

Twitter'da Videolar Artık Otomatik Oynatılacak

Onedio Medya
16.06.2015 - 20:34 Son Güncelleme: 17.06.2015 - 17:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook, Instagram ve Vine’ın ardından Twitter da bir süredir testlerini sürdürdüğü otomatik video oynatma özelliğini aktif etti.

Facebook, Instagram ve Vine gibi popüler platformlarda hali hazırda varolan bu özellik, bazı kullanıcılar tarafından çok sevilmemiş olsa da, açıklanan istatistikler bu özelliğin videoların izlenme sayısını hayli arttırdığını bize göstermişti. Özellikle son zamanlarda yerleşik video servisi için getirdiği yenilikler ile gündeme gelen Twitter da artık otomatik video oynatma özelliğine geçiş yapmış durumda.

Yeni gelen otomatik video oynatma özelliği, sadece Twitter’ın yerleşik videoları, Vine videoları ve GIF’ler için geçerli. Yani YouTube, Vimeo veya diğer platformlarda barından videolar yine eskiden olduğu gibi üzerine tıklandığı zaman oynatılacak.

Otomatik oynatılan videolar Facebook ve Instagram’da olduğu gibi Twitter’da da ilk etapta sesi kısık olarak oynatılacak. Kullanıcı videoya tıkladığı anda ise videonun sesi açılacak ve video daha geniş ölçülerde izlenmiş olacak.

İnternet bağlantısının zayıf olduğu durumlarda Twitter bu özelliği otomatik olarak devre dışı bırakacak. Bunun yanı sıra, videoların otomatik olarak oynatılmasını istemeyen kullanıcılar bu özelliği Ayarlar menüsü altından istedikleri zaman kapatabilecek.

Bugünden itibaren web ve iOS cihazlarda aktif edilen otomatik video oynatma özelliği, önümüzdeki günlerde Android cihazlara da gelmiş olacak.

WebMasto

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0