Görüş Bildir
Haberler
Twitter Yöneticisinden Troll İtirafı: Başa Çıkamıyoruz

Twitter Yöneticisinden Troll İtirafı: Başa Çıkamıyoruz

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter yönetim kurulu başkanı Dick Costolo, şirketin troll olarak tanımlanana ve başka kişilerin canını sıkmak için tweet atan kişilerle ve yarattıkları mağduriyetle başa çıkma konusunda başarısız olduğunu kabul etti.

Costolo'nun Twitter çalışanlarına gönderdiği bir not, Verge adlı internet sitesine sızdırıldı. Buna göre yönetim kurulu başkanı, çalışanlara gönderdiği yazıda, linç kültürünün kullanıcıları Twitter'dan uzaklaştırdığını belirtiyor ve bu tür tacizlere karşı daha sert önlemler alma yönünde söz veriyor.

Geçen aylarda çok sayıda takipçisi olan bir dizi popüler Twitter kullanıcısı, internet üzerinden tacize uğradıkları gerekçesiyle hesaplarını kapatmıştı.

Costolo, notunda tanınan hesapların taciz nedeniyle kapatıldığına da değindi:

'Bu platformdaki trollerle ve tacizle mücadelede çok başarısız olduk, yıllardır bu konuda başarısızız. Dünyanın geri kalanı her gün bu konuda konuşuyor, bu bir sır değil.'

'Önemli kullanıcılarımızı, her gün karşılaştıkları basit taciz olaylarına karşılık vermediğimiz için ardı ardına kaybettik.'

Notta Costolo önümüzdeki aylarda kullanıcılar için çeşitli kontrol mekanizmaları ve kötüye kullanım halinde gereken şikayet mekanizmalarını geliştireceği sözünü de veriyor.

Trollerle yüzleşme

Sosyal medya hesaplarıyla diğer kişileri taciz veya linç eden bu internet hesaplarına 'troll' adı veriliyor. Troller, son birkaç yıldır ilgi çekmeye devam ediyor.

Trollerin hesabını kapatmasına neden olan örneklerden biri de, Robin Williams'ın kızıydı. Metin yazarı Jane Goldman, babasının intiharına dair alaycı sözler üzerine, ailesinin taciz edildiği gerekçesiyle Twitter hesabını kapatmıştı.

2000 yılında kızı kaçırılan ve öldürülen Sara Payne de, yıllar süren internet tacizinin ardından sosyal medyayı bırakmaya karar verdiğini açıklamıştı.

Ancak her geçen gün daha fazla mağdur, tacizcileri ile yüzleşme yoluna gidiyor.

Trollerden özür

ABD'li gazeteci Lindy West de bir troll tarafından hedef alınmıştı. West, ölen babasının ismiyle açılan hesap tarafından taciz edilmişti.

Yaşadıklarına dair bir yazı kaleme alan West, ardından kendisini rahatsız eden trollden bir özür mektubu aldı.

Feminist aktivist Caroline Criado-Perez hakkında Twitter'da aşağılayıcı sözler kullanan Isabella Sorley, hapis cezasına çarptırılmış, ardından ise kendi sözlerini kınayan basın açıklamaları yapmış ve genç insanlara kendisini örnek almamaları gerektiğini söylemişti.

Twitter'ın internet üzerinden tacizle ilgili itirafının, tweetlerin arandığında Google arama motorunda çıkabilmesine yönelik görüşmelerle ilgili dedikoduların olduğu bir dönemde gelmesi de dikkat çekiyor.

Google ile Twitter arasındaki olası anlaşmanın, Twitter 2014 yılı finansal sonuçlarını paylaştıktan sonra kesinleşeceği belirtiliyor.

  • BBC Türkçe
Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0